پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- سعید ساسانیان- رصد، سایه بحران بر سر اردوغان؛ این جمله شاید یکی از بهترین توصیف‌ها برای وضعیتی باشد که اردوغان در آن به‌ سر می‌برد. 

در نظام بین‌الملل اگرچه پدید آمدن بحران‌ها یک امر همیشگی است اما میزان اثرپذیری دولت‌ها از بحران‌های پیرامونی خود به سیاست‌های آن‌ها در قبال بحران‌ها مرتبط است؛ امری که می‌توان حالا مصداق بارز آن را در ترکیه مشاهده کرد. 

حالا اردوغان که رئیس جمهور ترکیه شده، با مشکلاتی روبرو است که میراث دوران نخست‌وزیری‌اش است؛ میراث دوران اشتباهات بزرگ او.

اقتصاد ترکیه به دلیل عدم پای‌بندی مقامات دولتی این کشور به ارزش‌هایی که شعارش را می‌دهند، در سال‌های اخیر وضعیت نسبتا مساعدی را داشته است. یک نمونه از این مساله را می‌توان در روابط رو به گسترش اقتصادی ترکیه با رژیم صهیونیستی دید. 

در حالی که اردوغان پس از حمله نظامیان اسرائیل به کشتی مرمره در سال ۲۰۱۰سفیر خود را از تل‌آویو فراخواند و مانوری ضد اسرائیلی را از به خود نمایش گذاشت، روابط اقتصادی بی‌سابقه‌ای را با این رژیم تجربه کرده است. 

حجم مبادلات تجاری آنکارا و تل‌آویو در سال ۲۰۰۹ و قبل از حادثه کشتی مرمره به ۲٫۴ میلیارد دلار می‌رسید که این رقم در سال ۲۰۱۰ به سه میلیارد و در سال ۲۰۱۲ به چهار میلیارد دلار افزایش یافت.