به گزارش پارس به نقل از  ایرنا، اسحاق جهانگیری صبح شنبه به وقت محلی با حضور در هتل لوس تاخیبوس سانتارکروز بولیوی به دیدار رابرت موگابه رفت و درباره موضوعات مورد علاقه طرفین گفت و گو کرد.

رابرت گابریل کاریگامومبه موگابه زاده 21 فوریه 1924رییس جمهور زیمبابوه است. او رهبر دولت این کشور از آغاز استقلال زیمبابوه از بریتانیا در سال 1980 تاکنون بوده است.

موگابه در سوم اوت 2013 در انتخابات ریاست جمهوری با 61 درصد آرا پیروز و برای هفتمین بار رییس جمهوری زیمبابوه شد.

رابرت موگابه در سال 1391 به منظور شرکت در اجلاس جنبش غیر متعهدها به ایران سفر کرد و با مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت و گو کرد.

موگابه در دیدار با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، برخورداری جمهوری اسلامی ایران از فلسفه ای انقلابی، پرهیز ایران از تکیه بر حرف و شعار و تأکید بر اقدام عملی را از دیگر دلایل خرسندی فراوان کشورهای آزادیخواه جهان از ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد خوانده و گفته بود: این موقعیت، فرصت خوبی برای گسترش بیشتر روابط دوجانبه نیز به شمار می رود.

موگابه با انتقاد شدید از دروغ های بزرگ غربی ها درباره ی دفاع از حقوق بشر، قانون و دموکراسی اظهار داشته بود: پیشینه ی آمریکا، انگلیس و فرانسه و رفتار دوگانه ی آنها در قبال تحولات منطقه ی خاورمیانه نشان می دهد که غربی ها فقط به دنبال منابع نفتی هستند..

رییس جمهوری زیمبابوه هم چنین عملکرد غرب در سوریه را نشان دهنده ی نقشه چینی آنها برای تضعیف جمهوری اسلامی ارزیابی کرده و افزوده بود: بسیار مضحک است که غربی ها ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای متهم می کنند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری که برای شرکت در اجلاس سران گروه 77 و چین شامگاه جمعه به وقت محلی وارد شهر سانتاکروز شد، با « اوخنیو روخاس آپازا» رییس مجلس سنا و « اوو مورالس» رییس جمهوری بولیوی هم دیدار و گفت و گو کرد.

دیدار و گفت و گو با « بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل و « جان اش» رییس مجمع عمومی سازمان ملل از دیگر برنامه های جهانگیری در این سفر است.

قرار است معاون اول رییس جمهوری در نشست گروه اجتماعی اجلاس گروه 77 و چین سخنرانی کند.

هم چنین مصاحبه مطبوعاتی با شبکه تله سور ونزوئلا از دیگر برنامه های جهانگیری اعلام شده است.

اجلاس گروه 77 و چین روز شنبه و یکشنبه در شهر سانتارکروز بولیوی برگزار می شود.

در حال حاضر بولیوی ریاست این نهاد بزرگ بین المللی را بر عهده دارد.

گروه 77 به عنوان بزرگترین تشکل کشورهای در حال توسعه در تاریخ 15 ژوئن 1964 و در پایان اولین نشست کنفرانس توسعه و تجارت ملل متحد ( آنکتاد) در ژنو با صدور بیانیه ای مشترک از سوی 77 کشور در حال توسعه موجودیت یافت. این گروه به دنبال افزایش زمینه همکاری جنوب- جنوب به منظور ارتقای منافع اقتصادی و به ویژه افزایش توانایی مذاکراتی و چانه زنی در مواجهه با کشورهای صنعتی بوده است. پس از پنج دهه از فعالیت این گروه، تعداد اعضای آن به 132 کشور افزایش یافته است اما به جهت حفظ سابقه تاریخی آن هم چنان به گروه 77 مشهور است.