آیا رفتار ایران سبب رفتار گروه های تروریستی؟
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، يك كاربر شبكه هاي اجتماعي نوشت:ادعا: اگر ایران در سوریه دخالت نکرده بود، اسد سقوط کرده بود و گروه های تندرو تشکیل نمی شد. اما دخالت ایران باعث تشکیل و گسترش این گروه های تروریستی شد و چون ایران در جبهه اسد بود، اکنون با ایران هم دشمن شده اند.
1. داعیه بر پایی خلافت اسلامی و گروه هایی مثل القاعده مربوط به سالها قبل است و ربطی به حوادث اخیر سوریه ندارد. گروه داعش سال 2004 و به دنبال حمله آمریکا به عراق با اهداف مشخص از جمله تشکیل امارت اسلامی تشکیل شد. پس ایران نقشی در تشکیل این گروه نداشته است.
2. اختلاف تفکر سلفی و داعش به عنوان یک گروه سلفی با تشیع مربوط به سال های اخیر نیست و سابقه بیش از هزار ساله دارد. بارها در طول تاریخ شیعیان قتل عام شده اند و مواردی هم عکس العمل متقابل داشته اند یا حتی بی رحمانه رفتار کرده اند. دخالت ایران در سوریه نقش اساسی در دشمنی این گروه با ایران یا دولت با اکثریت شیعی عراق (که کاملا به علت انتخابات طبیعی است) نداشته است.
3. اگر ایران از اسد حمایت نمی کرد، به چند دلیل تضمینی وجود نداشت که وضعیت بهتری نتیجه شود. روسیه و چین مستقل ار ایران از اسد حمایت می کردند. تنها پایگاه نظامی روسیه در مدیترانه در سوریه است و چاه های نفت سوریه توسط چین اداره می شود. 70% ارتش اسد علوی و هم پیمان او هستند و همین 70% هم به او پشت نکرده اند. پس عدم حمایت ایران به هیچ وجه لزوما سقوط سریع اسد را در پی نداشت. حدس بنده این است که در بدترین شرایط به ضرر اسد، وضعیتی شبیه سومالی پیش می آمد. اسد به ساحل علوی نشین سوریه عقب نشینی می کرد که به او وفادار است. تازه دمشق هیچ گاه شاهد شورش عمومی نبود. کردها ناحیه خودمختار تشکیل می دادند و بقیه سوریه شبیه کشوری مانند لیبی امروز می شد و محل جولان دادن گروه های مختلف برای تصاحب قدرت. چون بافت سوریه از نظر مذهبی و قومی متکثر است و آلترناتیو متشکل برای اسد وجود نداشت. همانطور که همین حالا هم لیبی در هرج و مرج است. تازه یک لحظه فکر کنید اگر اسد سقوط کرده بود و سلاح های شیمیایی دست تندروها اتفاده بود چه نتایجی ممکن بود رخ دهد؟ (همین حالا هم حداقل یک مورد تایید شده است که آنها از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند).
4. حوادث عراق ربط مستقیم به سوریه ندارد و شکاف بین عراقی ها سابقه طولانی دارد. در دوره اشغال هم بین سال 2004 تا 2006 چنین وضعیتی در منطقه اعراب غیر شیعه بوجود آمده بود و فقط برای تصرف فلوجه از سوی آمریکا 3000-4000 کشته وجود داشت. داعش از تداوم این اختلاف استفاده کرد و گفته می شود که موصل فقط با 800 سرباز داعش فتح شده است چون ارتش عراق هیچ مقاومتی نکرده است و تازه همه سلاح ها را بعد از عقب نشینی جا گذاشته اند. حتی فکر نکرده اند که حداقل بانک ها را تخلیه کنند. دلیلش به تصریح نوری المالکی وجود برنامه قبلی و هماهنگی با داعش است.
با توجه به این موارد اگر ایران در سوریه دخالت نکرده بود و از اسد حمایت نشده بود، هیچ تضمینی نبود که وضعیت اکنون بهتر بود و حتی می توانست بدتر باشد. ضمن این که موقع تصمیم گیری، پیش بینی آینده ممکن نیست و طبیعی ترین کار برای ایران این بود که از متحد استراتژیک خود دفاع کند. ظاهرا اکنون هم همه دنیا در عمل به این نتیجه رسیده اند که باقی ماندن اسد بهترین گزینه قابل انتخاب است و جنگ با تروریسم نیاز به اتحاد همه جانبه دارد. تروریست هایی که به صورت جدی در حال حرکت به واقعیت بخشیدن به یک کشور هستند.نگویید نخواهند توانست اداره کنند. مگر طالبان برای مدت 5 سال نتوانست بیشتر یک کشور را تصرف و اداره کند؟ تازه الان اینها از نظر اقتصاد و ارتش در جایگاه بهتری هستند. از طالبان و القاعده هم بسیار سبعانه تر رفتار می کنند. قبلا ذکر شد که کاش الظواهری رییس این ها بود ولی اینها او را نیز محافظه کار می دانند! فعلا هم که مستقل از این ایران اشتباه کرده یا نه، به صراحت میگویند ایران هم جز اهداف آنهاست و تا کمتر از ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران آماده اند. یعنی فکر میکنید اندازه گروه چند ده نفری ریگی هم نمی تواند ناامنی ایجاد کنند؟ چارهای جز مقابله با آنها از طریق کمک به دولتهای سوریه و عراق نداریم.
ارسال نظر