به گزارش پارس به نقل از مهر، آیت ‎الله العظمی عبدالله جوادی آملی بعد از ظهر چهارشنبه در دیدار اعضای همایش بین‎المللی بررسی دیدگاه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، راز ماندگاری علامه طباطبایی را اخلاص ایشان و داشتن رنگ و بوی الهی در کارها دانست.

وی با بیان اینکه خداوند از عالمان دین تعهد گرفته است تا دین را احیاء کنند، اضافه کرد: شرط بقا و راز ماندگاری عمل به تعهدات الهی است که علامه طباطبایی در این مسیر جا پای علمای سلف گذاشت و این راه را دنبال کرد.

استاد برجسته حوزه با بیان اینکه اسلام با فقرا مشکلی ندارد بلکه با فقر مشکل دارد، اظهار داشت: مشکل ما فقیران نیستند بلکه خود فقر است و جنگ بین فقیر غنی نیست بلکه بین فقر و غناست و این فقر است که در روایات سرزنش شده است.

وی ادامه داد: آنچه علامه طباطبایی به ما فهماند این است که عقل چراغی برای حرکت در مسیر قرآن و اهل بیت(ع) است؛ قرآن سراج است و صراط نیست و آنچه باقی است علمی است که از ائمه(ع) گرفته می‌شود نه آنچه را که به دست می‌آوریم.

آیت الله جوادی آملی با تقدیر از برگزارکنندگان همایش تصریح کرد: علامه طباطبایی احیاگر علوم و عقول در جهان اسلام بود و ایشان آن را در حوزه شروع کرد.

ممکلت اسلامی به برکت خون شهدا و تلاش بزرگانی چون امام راحل و علامه احیا شد

وی تاکید کرد: ممکلت اسلامی به برکت خون شهدا و تلاش بزرگانی چون امام راحل و علامه احیا شد و همین مجاهدت‌ها نیز باعث ماندگاری این بزرگان شده است.

این مرجع تقلید با اشاره به جامعیت مرحوم علامه گفت: ایشان در ریاضی منطق، هندسه و رشته‌های بسیار دیگر که فهمش برای بسیاری از طلاب سخت است استاد بودند در زمینه عرفان و فلسفه نیز  جزو معدود علما بود.

استاد حوزه اضافه کرد: آنچه باعث ماندگاری المیزان شده است، علاوه بر اخلاص علامه، قوت و عمق مطالب المیزان بود که باعث شد 60 سال سر زبان‌ها باشد.

وی با بیان اینکه علامه عاقل محض بود، تصریح کرد: کسی که عاقل محض شود به تعبد کامل نیز می‌رسد و در می‌یابد که عقل نوری برای راه انبیاء، اولیاء و راه خداوند است و هنر عقل نورانی کردن مسیری است که با محبت اهل بیت(ع) و قرآن می‎توان آن را پیمود.