نوبخت: ۳۰۰ تومان افزایش قیمت بنزین به جامعه بازگشت
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور با اشاره به استمرار کاهش تورم در کنار اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: اگر قرار بود اتفاقی بیفتد، عمدتا باید در اردیبهشتماه بروز میکرد اما فعلا به جمعبندی خوبی در مهار تورم رسیدهایم.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمدباقر نوبخت در صدوبیستودومین نشست نهاد تعامل با اشاره به دو اصل مهم برنامه ساله 93 اظهار کرد: استمرار مهار تورم و اجرای قانون هدفمندی یارانهها از مهمترین تاکیدات قانون بودجه 93 و برنامهی یکساله آن است که به خوبی نیز محقق شده است.
وی با بیان اینکه باید در کنار اجرای قانون هدفمندی یارانهها تمام اهداف ماده هفت و هشت نیز محقق میشد، بیان کرد: براین اساس در کنار توزیع نقدی باید به تولید و بهینهسازی ابزارها و فناوری آن همچنین سلامت و بهداشت جامعه نیز توجه کنیم که دولت نیز در این راستا حرکت کرده است.
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور با اشاره به نگرانی مبنی بر مقایرت اصلاح قیمت حاملهای انرژی و سیاست مهار تورم گفت: این در حالی است که آمارها نشان میدهد که از آهنگ و شتاب نرخ رشد تورم با وجود اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها کاسته شده است.
نوبخت ادامه داد: طبق اعلام مرکز آمار نرخ تورم نقطه به نقطه در اولین ماه اجرای فاز دوم به 17.2 و تورم 12 ماهه نیز به 28.4 درصد کاهش یافته است. در عین حال آمارهای بانک مرکزی که همواره با مرکز آمار تفاوت داشتند اکنون به یکدیگر نزدیک شده است بهطوری که تورم نقطه به نقطه اعلامی به 16.2 و تورم 12 ماهه به 30.2 درصد کاهش یافته است.
وی بیان کرد: با وجود اینکه جراحی اقتصادی مبنی بر اصلاح قیمتها را در اردیبهشتماه شروع کردیم، توانستیم در ادامهی مهار تورم در هفت ماهه گذشته در سال 93 نیز این روند را ادامه داده و بتوانیم در پایان سال به زیر 25 درصد کاهش دهیم.
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور گفت: اگر قرار بود با اجرای فاز دوم تورم افزایش یافته و یا اتفاق خاصی بیفتد، عمدتا باید در اردیبهشتماه محقق میشد، اما خوشبختانه فعلا به جمعبندی خوبی از نظر مهار تورم رسیدهایم.
نوبخت ابراز امیدواری کرد که سال 93 سال رشد اقتصادی و مهار تورم خواهد بود.
آغاز اقدامات برای تدوین برنامه ششم توسعه
وی در جمع نمایندگان بخش خصوصی با اشاره به اینکه تدوین برنامه ششم رخداد بزرگ سیاسی و اجتماعی کشور برای دستیابی به اهداف سند چشمانداز 20 ساله است، گفت: برنامهی چهارم را در حالی به عنوان اولین برنامه برای تحقق اهداف سند چشمانداز 20 ساله را پشت سر گذاشته و سال آینده نیز برنامه پنجم نیز به پایان میرسانیم که هنوز با گذشت نیمی از راه حتی نیمی از اهداف را به دست نیاوردهایم.
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور گفت: اهداف برنامههای قبلی به هر دلیلی بهطور کامل محقق نشد، اما میباید نگاه ما به آینده باشد تا بتوان مابقی برنامههای مورد نظر را در جهت توسعه کشور محقق کرد.
نوبخت با اشاره به اهمیت برنامه ششم اظهار کرد: براین اساس ستاد برنامهی ششم با آسیبشناسی گذشته تشکیل شده تا با تعیین رویکردها و برنامههای منطبق با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری که تاکنون فقط ابلاغ شده و اجرایی نشده، برنامهی ششم را تدوین و در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: برنامه ششم باید در سال جاری تهیه و تا سال 94 تصویب شود که بتواند مبنایی برای تهیه و تنظیم بودجه 95 باشد.
برنامه ششم مبنای بودجه 95
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور همچنین از اینکه بخشی از برنامهی ششم بر دوش دولت و بخشی دیگر به ویژه در طرحهای عمرانی بر دوش بخش خصوصی است، گفت: براین اساس است که نهاد تعامل، برای استمرار تعامل فیمابین بین دولت و بخش خصوصی به منظور حل و فصل مسائل و مشکلات همچنین پیشبرد هرچه بهتر طرحهای توسعهای و عمرانی کشور تشکیل میشود.
نوبخت از تلاش دولت برای پرداخت طلب پیمانکاران سخن گفت و افزود: در سال گذشته که دولت یازدهم اداره کشور را در دست گرفت حجم زیادی از مطالبات پیمانکاران از دولت مانده بود و ما وعده دادیم که تا حد توان تا پایان سال گذشته بتوانیم بخشی از این مطالبات را تعدیه کنیم، این در حالی است که حتی در لحظه آخر یعنی 28 اسفندماه به قول خود پایبند بوده و معاونت برنامهریزی توانست همانطوری که حقوق و عیدی کارکنان دولت را پرداخت کند بخشی از طلب بخش خصوصی را نیز بپردازد.
وی همچنین به تحقق 147.5 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت که در اصلاحیه بودجه 92 از 210 به 150 هزار میلیارد تومان کاهش یافته بود، اشاره کرد و افزود: براین اساس توانستیم بودجه عمرانی که تا انتهای سال نزدیک به 11.5 هزار میلیارد تومان آن محقق شده بود را به 23 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم که 21 هزار میلیارد تومان آن نقدی و 2500 میلیارد تومان در قالب اوراق مشارکت پرداخت شد.
جایگاه دبیرخانه نهاد تعامل در تشکیلات جدید معاونت برنامهریزی
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت تعامل دولت با بخش خصوصی از تشکیل شورای عالی فنی با حضور بخش غیردولتی با تصویب هیات وزیران خبر داد و گفت: این شورا فضای مناسبی را برای تعامل بخش خصوصی و دولت ایجاد میکند که در این حالت بخش خصوصی از جایگاه حقوقی برخوردار خواهد بود.
نوبخت با اشاره به بازنگری که در ساختار تشکیلاتی معاونت برنامهریزی انجام خواهد شد، بیان کرد: حال اگر که این بازنگری در قالب تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی و یا برنامه و بودجه باشد یا اینکه ترکیب کنونی معاونت برنامهریزی تغییر پیدا کند، برای دبیرخانه نهاد تعامل جایگاهی در تشکیلات جدید تعریف خواهد شد.
بنابر تاکید قبلی از دهکهای پایین بیشتر حمایت میکنیم
وی در پاسخ سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه طبق تاکید قانون بودجه یارانه به متقاضیان نیازمندان تعلق میگیرد بر این اساس آیا دولت برنامهای برای پایش ثبت نام کنندگان برای دریافت یارانه نقدی دارد، بیان کرد: با توجه به اینکه باید افراد برخوردار و متقاضی از دریافت یارانه اعلام نیاز میکردند ما نیز با اعتماد به افکار عمومی و مردم شریف اعلام کردیم هر فردی که نیازمند است موارد نیاز خود را با ثبت نام اعلام کند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: عدهای در ثبتنام دریافت یارانه نقدی نیاز خود را اعلام کردند که برای توجه به این موضوع نیز قانون تکالیفی را برعهده قوه مجریه گذاشته که متناسب با الزامات قانونی در دولت نیز پیگیری خواهد شد.
نوبخت با تاکید بر اینکه دولت بر پیمان خود مبنی بر حمایت از اقشار نیازمند مانده است، گفت: از اینرو از کسانی که در دهکهای پایین قرار دارند بیش از دریافت نقدی نسبت به آنها اقدام میکنیم به گونهای که هماکنون بسته حمایت غذایی را برای اقشار کمدرآمد در نظر گرفته و اعمال خواهیم کرد.
به گفته معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور دولت همانطوری که اعلام کرده بود به اقشار متقاضی نیازمند یارانه پرداخت خواهد کرد، این کار را انجام داده و یارانه کسانی که اعلام و تقاضای نیاز کردهاند را قطع نکرد.
نوبخت همچنین از حمایتهای بهداشتی و درمانی از مردم با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها طبق وعده قبلی سخن گفت و افزود: براساس تصمیمات اجرایی دولت تدبیر و امید در مرحلهی دوم، خوشبختانه امروزه میبینیم که افرادی که تا چند ماه گذشته به دلیل ناتوان بودن از پرداخت هزینههای درمانی حتی نمیتوانستند به بیمارستانها مراجعه کنند و کسانی که در بافتهای روستایی زندگی میکنند و یا تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند تنها پنج درصد هزینههای درمان را پرداخت میکنند و سایر آحاد جامعه نیز فقط حداکثر 10 درصد هزینههای درمانی را میپردازند که این رهاورد بزرگی برای دولت است که توانسته بر پیمان خود با مردم بایستد .
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا دولت قصد حذف دهکهای پردرآمد را ندارد؟، تصریح کرد: این موضوع را القاء نکرده و برای جامعه استرس ایجاد نکنید.
وزارت تعاون برای سبد کالا اطلاعرسانی میکند
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور همچنین در مورد چگونگی تخصیص سبد کالا گفت: مسوولیت سبد کالا برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که بهطور یقین در موقعیت مناسب اطلاعرسانی کافی را انجام خواهد داد.
دولت نه تنها موافق افزایش قیمت خودرو بلکه هیچ کالای دیگری نیست
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اینکه خودروسازان خواهان افزایش قیمت خودرواند و شورای رقابت نیز شرط افزایش قیمت با افزایش کیفیت را گذاشته است، بیان کرد: دولت به هیچ وجه با افزایش قیمت هیچ کالایی موافق نیست که در نهایت به فشار به جامعه میانجامد و تنها افزایش قیمتی که دولت اعمال کرد مربوط به قیمت حاملهای انرژی بود که آن را نیز در چارچوب قوانین انجام داده و منافع آن را به خود مردم بازگرداند.
وی با بیان اینکه همین 300 تومانی که از افزایش قیمت بنزین به دست آوردیم به جامعه بازگشت و در طرح تحول سلامت خرج شد، گفت: برخلاف برخی تصورات مبنی بر این که دولت برای جبران کسری بودجه اقدام به افزایش قیمتها کرده، ما حتی 11 هزار و 300 میلیارد تومان خزانه را نیز برای افزایش رفاه مردم در مرحلهی دوم هدفمندی یارانهها هزینه میکنیم.
معاون برنامهریزی و راهبردی رییس جمهور تاکید کرد: وقتی که شورای رقابت در جایگاه قانونی خود تصمیمگیری میکند باید پاسخگوی تصمیم خود نیز باشد.
ارسال نظر