آماربازرسیآژانسازتاسیساتهستهایونظامی
نماینده سابق ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته ۲۷ بار از سایتهای نظامی جمهوری اسلامی بازدید به عمل آمده، گفت: بیش از ۷ هزار نفر روز بازرسی از برنامه هستهای ایران صورت گرفته است.
به گزارش پارس به نقل از فارس، علی اصغر سلطانیه نماینده سابق ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) در همایش بینالمللی امام خمینی (ره) و سیاست خارجی که در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه در حال برگزاری است، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای رفع ابهامات جامعه جهانی آمادگی کامل دارد، گفت: بیش از ۷ هزار نفر روز بازرسی از تاسیسات هستهای ایران و ۲۷ بار بازدید از سایتهای نظامی جمهوری اسلامی ظرف ۱۰ سال اخیر صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای NPT قبل از انقلاب و در زمان رژیم پهلوی امضا شده بود، گفت: امضای معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای قبل از انقلاب دلیل محکمی برای عدم حرکت ایران به سمت تولید سلاحهای هستهای بوده است.
نماینده سابق ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تصمیم گرفته شد که انرژی هستهای بستری برای رسیدن به علم و تکنولوژیهای دیگر باشد، تصریح کرد: لذا نباید این برنامه صلحآمیز تعطیل شود.
وی ادامه داد: وقتی کشوری به انرژی هستهای و برنامههای آن دسترسی پیدا کرده باشد خواه یا ناخواه علوم دیگرش نیز تحت تأثیر این علم پیشرفته به روزتر میشود و این یعنی جهش علمی.
سلطانیه با تأکید بر اینکه ایران قبل از انقلاب دفتر دائمی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی نداشت و بعد از انقلاب دستور داده شد که نمایندگی موقت ایران در وین به دفتر دائم تبدیل شود، خاطر نشان کرد: استقرار دفتر دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی دلیل محکم دیگری است که نشان از عدم حرکت ایران به سمت تولید سلاح هستهای دارد، چون با ایجاد دفتر دائم جمهوری اسلامی ایران جدیت بیشتری برای همکاری و هماهنگی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی از خود نشان داد.
نماینده سابق ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه بیش از ۷ هزار نفر روز بازرسی در ۱۰ سال اخیر از تاسیسات هستهای ایران صورت گرفته است، گفت: البرادعی و آمانو مدیرکلهای سابق و فعلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش های مختلف خود همیشه عنوان کردند که هیچ شواهدی از فعالیتهای غیر صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
سلطانیه با ذکر این نکته که ۲۷ بار از سایتهای نظامی جمهوری اسلامی ایران بازرسی به عمل آمده، افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده رفع همه ابهامات در زمینه برنامه صلحآمیز هستهای خود بوده و هست.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هستهای با گروه ۱+۵ همواره اعلام کرده که هیچگاه به سمت تولید و انباشت سلاح هستهای حرکت نکرده و طبق فتوای مقام معظم رهبری این امر را حرام میداند، لذا ایران در مذاکرات هستهای با ۱+۵ به آنها اعلام کرده که باید با احترام متقابل با تهران گفتوگو کنند.
نماینده سابق ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ایران با فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر منع تولید، انباشت و به کارگیری سلاح هستهای به مذاکره با اعضای گروه ۱+۵ رفته و این حسن نیتی از سوی تهران است.
وی در پایان گفت: پروتکل ۱۹۲۵ ژنو تولید و استفاده از مواد شیمیایی و میکروبی را از سوی کشورهای دنیا ممنوع کرده و جمهوری اسلامی ایران هم این پروتکل را امضا کرده است، ولی چرا آمریکا و چند کشور غربی برای خود تبصره و استثنا در مواد این پروتکل قائل شدهاند؟ لذا آنها باید به دنیا در این زمینه پاسخگو باشند.
ارسال نظر