به گزارش پارس، فارس به نقل از اسکای‌نیوز نوشت: روابط روسیه و چین با واشنگتن بد است و توافق جدید گازی میان دو کشور زمینه‌های مشترک مسکو و پکن را گسترش می‌دهد.


بنابراین گزارش، رقم قرارداد گازی روسیه و چین مبلغ بسیار زیادی است و حدود ۴۰۰ میلیارد دلار است و ۳ دهه اعتبار دارد و سالانه ۳۸ میلیارد مترمکعب گاز روسیه به چین صادر خواهد شد.

این قرارداد در حالی بین دو کشور منعقد شد که چانه‌زنی بر سر این توافق حدود ۱۰ سال ادامه داشت و چین می‌خواست که ارزش این معامله کمتر از این باشد اما روسیه حاضر نشد مبلغ را پایین‌تر آورد.

اسکای‌نیوز سپس با اشاره به این قرارداد گازی ادامه داد، هم اکنون اولویت‌ها و اهداف دو کشور تراز شده‌است. از نظر اقتصادی این یک قرارداد معقول به نظر می‌رسد.

چین به حد زیادی به گاز طبیعی پاک برای جایگزین کردن با نیروگاههای کثیف ذغال سنگ خود نیاز دارد.

از طرف دیگر، روسیه که به دلیل بحران اوکراین توسط اروپا مورد تحریم قرار گرفته بود، برای گاز طبیعی خود به یک مشتری جدید نیاز داشت، توافق با چین به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اجازه می‌دهد تا به اروپا پشت کند.

اسکای نیوز ادامه داد، اما این قرارداد فراتر از یک اقتصاد دو طرف سود است، از نظر جغرافیایی این قرارداد بسیار چشمگیر است.

بر اساس این گزارش، قراردادگازی دو کشور روسیه و چین را به یک قرارداد انرژی متصل کرده است که سه دهه اعتبار دارد و این قرارداد گازی تنها قراردادی نبود که در شانگهای به امضا درآوردند. رسانه‌های چین گزارش کردند که ۵۰ قرارداد در زمینه انرژی، زیرساخت و هوانوردی بین دو کشور به امضا درآمد.

این گزارش ادامه داد که چین هویجی را که به طرز چشمگیری در آفریقا و آمریکای جنوبی استفاده می‌کرد، به کار گرفت.

اسکای نیوز می‌گوید، چین می‌گوید که به ما منابع طبیعی خود را بدهید و ما زیرساخت‌های شما را می‌سازیم و چین جاده‌ها و ایستگاههای راه‌آهن را در گذرگاههای آفریقا ساخت و روسیه هم‌اکنون از چنین مقدماتی برای خود استفاده می‌کند.

قرارداد گازی، روسیه و چین را به یکدیگر نزدیک‌تر کرده است و هرکدام از این دو کشور در آینده کشور دیگر سهم دارد.

این گزارش با اشاره به این موارد ادامه داد که هم‌اکنون روابط چین و روسیه به شدت وخیم است اما روابط روسیه و آمریکا افتضاح است و هم‌اکنون روسیه و چین با یکدیگر علیه آمریکا یک وزنه سنگین به وجود آورده‌اند و احتمال بیشتر شدن روابط دو جانبه مسکو و پکن وجود دارد.

پوتین روز دوشنبه بعد از ورود به شانگهای گفت: ما در زمینه موضوعات مهم بین‌المللی با چین شبیه و حتی یکسان هستیم.

اسکای‌نیوز به اقدام مشابه روسیه و چین در وتو کردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه سوریه اشاره کرد و گفت که پوتین به تازگی در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی چین تأکید کرده است که بهتر شدن رابطه با چین یکی از اولویت‌های سیاست خارجی روسیه است.

این گزارش در پایان نتیجه‌گیری کرد، اگر توازن قدرت جهانی در حال تغییر است، این قرارداد گازی یک وزنه دیگر علیه آمریکا است.