نظر غرضی درباره فیس بوک و توئیتر
غرضی تصریح کرد: حرفی را که بنده ۲۰ سال پیش در مجلس زدم، این بود که ارتباطات یک طرفه کفایت از کار مردم نمیکند به خصوص در سال ۶۷ من از مجلس مصوبه گرفتم که ماهواره زهره را به فضا پرتاب کنیم و برای این کار خیلی فعال بودم.
به گزارش پارس به نقل از تسینم ،سید محمد غرضی در اصفهان پیرامون اظهارات اخیر حسن روحانی در مراسم پایانی چهارمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: بنده پایه گذار توسعه شبکه مخابراتی کشور هستم سالهای دهه شصت برای این کار فعالیت ممتدی داشتم و افتخار کشور امروز این است که شبکه مخابراتی بسایر قوی دارد، بنابراین بنده اصولا موافق توسعه شبکههای مخابراتی دو طرفه هستم.
وی تصریح کرد: حرفی را که بنده 20 سال پیش در مجلس زدم، این بود که ارتباطات یک طرفه کفایت از کار مردم نمیکند به خصوص در سال 67 من از مجلس مصوبه گرفتم که ماهواره زهره را به فضا پرتاب کنیم و برای این کار خیلی فعال بودم.
وزیر پست و تلگراف دولت هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه توسعه شبکه اطلاع رسانی بسیار به نفع توسعه کشور است، خاطرنشان کرد: البته این مسئله دارای مضراتی هم بوده، یعنی ممکن است گرفتاری زیادی برای قدرت سیاسی و توان اداره کشور به وجود بیاورد، بنابراین پدیده جهانی ارتباطات دو طرفه هم دارای منافعی و هم مضراتی است.
زمینه برای ایجاد دولت الکترونیک در کشور بسیار مناسب است
وی افزود: من به دنبال منافع این پدیده بودم و این منافع برای کشور کسب شد برای مثال امروز 120 میلیون تلفن همراه و بیش از 50 میلیون خط مستقیم داریم که برای ایجاد یک دولت الکترونیک بسیار مناسب بوده، البته این حرفها را در سال 67 زدم که احتیاجی به چاپ کتاب و روزنامه و اسکناس نیست، بلکه میتوانیم همه اینها را از طریق شبکه ارتباطی داشته باشیم و البته حرفم هم ثابت شد یعنی هرچهقدر که توسعه شبکه ارتباطی دو طرفه جلو رفت نقش بقیه رسانهها خیلی کم شد.
سید محمد غرضی با اعتقاد براینکه مشکل اصلی ارتباطات دو طرفه ضمن داشتن منافع، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی است، بیان کرد: وقتی این گرفتاریها به وجود میآید، باید به حل مسئله همت کرد نه از بین بردن ابزار، زیرا ابزار مثل شمشیر است وجودش لازم و کاربردش محدود است، حالا در این موارد که اختلاف بین اشخاص مختلف سیاسی هست، حل مسئله از طریق به میان کشیدن مسائل اجتماعی نمیشود.
وی اظهار کرد: بنده معتقد هستم که ایران عزیز ما دارای یک پایگاه قدرت سیاسی بسیار وسیع بوده و مردم دانش این جریان را برای اداره کشور دارند، همین طور ما انقلاب 98.2 درصدی داریم و مسائلی مثل جریانات سالهای 78 و 88 را هم پشت سر گذاشتیم، بنابراین حل این مسائل در کفایت از قدرت سیاسی بوده ولی در محدود کردن ابزار میسر نیست باید انرژی مغزی، علمی، اجتماعی و سیاسی خودمان را به کار بگیریم که حین استفاده از ابزار مانع از گرفتاریهای دیگرش شویم.
فیسبوک و توییتر تنها محدود به مسائل غیراخلاقی نیست
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری درباره بحث فیلترینگ شبکههای اجتماعی گفت: محتوای سایتهای توییتر و فیس بوک تنها محدود به مسئل غیر اخلاقی نیست و بسیار گستردهتر از اینها است؛ ما جایی دچار گرفتاری میشویم که این سایتها مورد سوءاستفاده سیاسی یا فرهنگی قرار میگیرد؛ فیس بوک و توییتر در حال جمع آوری تمام کتابخانههای علمی جهان در مجموعهای درون خود هستند و استفادههای علمی، فنی، تجاری و اقتصادی در این سایتها زیاد است.
وی بیان کرد: من میگویم باید درباره این قضیه را با کار کارشناسی حل کرد و نه با دستور چرا که دستور گرفتاری درست میکند؛ به نظرم امروز گرفتاری ما بیشتر سر این است که باشد یا نباشد، باشدش واجب است و نباشدش در قسمتی که ضرر به جامعه وارد میکند، هم واجب است ولی مشکل را باید از طریق جریانات اجتماعی حل کرد و نه از طریق دستور.
جامعه نسبت به گرفتاریهای اجتماعی واکنش نشان میدهد
غرضی تصریح کرد: وقتی اختلافات سیاسی در داخل کشور بین گروهها توسعه پیدا میکند، معمولا جامعه عکسالعملی نسبت به این اختلافات نشان نمیدهد اما نسبت به گرفتاریهای اجتماعی عکسالعمل نشان میدهند چرا که جامعه ما یک جامعه جوان است وخیلی هم قوی نسبت به اداره کشور فکر میکند.
وی گفت: من بیشتر به نفس آن جوانی فکر میکنم که امروز میخواهد وارد جامعه شود و به دنبال شغل شرافتمندانه است و باید نسبت به رقیبش در آمریکا یا کره و یا جاهای دیگر مجهز شود تا بتواند زندگی آیندهاش را تامین کند و اگر این نسل جوان ما متکی به علم و فن و استفاده از شبکههای دوطرفه نباشد، نمیتواند در جامعه جهانی زندگی کند و گرفتار میشود.
مسائل فرهنگی کشور از جمله مسائل اصلی است
غرضی با بیان اینکه بنده هم قبول دارم در داخل کشور مسائل فرهنگی از جمله مسائل اصلی است، خاطرنشان کرد: نفی استفاده از شبکههای دوطرفه به نظر من نسل را از دسترسی به اطلاعات باز میدارد و این ظلم به جامعه بوده، بنابراین باید توجه کنیم جامعه دنبال مسائل سیاسی تا جایی میرود که منفعت اجتماعی داشته باشد ولی از جایی که مسائل اجتماعی به نفع گروههای سیاسی میشود جامعه حمایت نمیکند.
وی اظهار کرد: بنابر این بنده معتقدم مسائل اجتماعی باید در شکل اجماعی حل شود و نه در شکل گروهی.
فعلاً تصمیمی برای حضور در انتخابات 94 ندارم
سید محمد غرضی در مورد احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات 94 بیان کرد: اگر حمل بر خود ستایی نشود وقف انقلاب هستم هر جایی که توفیق شود خدمت میکنیم، البته فعلا تصمیمی ندارم و موکول میکنیم به اتفاقاتی که در طی این یکی دو سال میافتد و آنوقت تصمیم میگیرم.
ارسال نظر