پايگاه خبري تحليلي «پارس»-با وجود فشارهايي روزافزون آمريكا و غرب در موضع هسته اي به ايران و كوتاهي هاي مسوولين ديپلماسي كشورمان و همچنين جلوگيري از ورود نماينده ايران به سازمان ملل متحد، متاسفانه هر روز اخبار جديدتري از عقب نشيني دولت يازدهم شنيده مي شود.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، حمید ابوطالبی گزینه دولت حسن روحانی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد بود، چهره‌ای که ایالات متحده او را از عاملان تسخير لانه جاسوسي در سال ۱۳۵۸ مي داند. از این رو کنگره آمریکا قانونی را به تصویب رساند که از دولت باراک اوباما خواست از صدور ویزا برای ابوطالبی خودداری کند. این قانون به امضای باراک اوباما نیز رسید اما ایران این اقدام دولت آمریکا را نقض قوانین بین‌المللی دانست و به سازمان ملل متحد شکایت برد ليكن در روزهاي اخير دولت يازدهم از مواضع خود عقب نشسته و گزينه جديدي را به جاي ابوطالبي مطرح ساخته است.

بر اساس جمع بندي برخي مشاورين رييس جمهور، محمود واعظي وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات، جديدترين گزينه براي جايگزني ابوطالبي است هنوز اين گزينه توسط حسن روحاني و محمد جواد ظريف بررسي نشده است.

محمود واعظي كه بيشتر سوابق وي در عرصه سياست خارجي است تنها از سال 58 تا 65 در شركت مخابرات بود و بعد از آن به مدت 27 سال از اين عرصه خارج و در عرصه ديپلماسي فعال بود. 

وي از اعضای مؤسس حزب اعتدال و توسعه و معاون سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک در دوران رياست حسن روحاني بود.

همچنين برخي افراد كه در دوره هاي گذشته در تيم هسته اي بوده اند، سید عباس عراقچی را براي نمايندگي ايران در سازمان مطرح مي كنند. استدلال اين افراد آن است كه عراقچي بيشتر از بقيه اعضاي تيم مذاكرات، خطوط قرمز نظام را رعايت مي كند و عملا سرعت مذاكرات را كند مي كند.

پيش از اين محمد كاظم سجادپور از افراد نزديك به محمد جواد ظريف و سفير سابق ايران در دفتر اروپايي سازمان ملل در ژنو، محمد نهاونديان رييس دفتر رييس‌جمهوري براي نايندگي ايران در سازمان ملل اسامي شان مطرح شده بود. البته جريان اصلاحات به دنبال آن است كه افراد نزديك به اين جريان ازجمله غلامعلي خوشرو معاون وزير خارجه دولت اصلاحات را مطرح نمايد كه مورد موافقت رييس دولت يازدهم و وزير خارجه قرار نگرفته و صرفا در رسانه هاي زنجيره اي از وي نام برده مي شود.