کنایه شدیداللحن لاریجانی به باهنر و ناطق: حزب فراگیر جوک است
حزب باید از یک نقطه کوچکی شروع شود و با کمک فکر و نیروهای درست فراگیر شود. اینکه روز اول بگویید ما فراگیر هستیم که فراگیر نمیشود.
پایگاه خبری تحلیلی « پارس» - محمدجواد لاریجانی از نظریه پردازان جریان اصولگراست که هم اکنون ریاست پژوهشگاه دانش های بنیادی را بر عهده دارد که گفته خودش بیش از ۷۰ درصد وقتش را در آنجا می گذراند و مشغول فعالیت های علمی است. وی همچنین در زمینه مباحث حقوق بشر چهره شناخته شده ای است و اکنون در قوه قضائیه ریاست ستاد حقوق بشر را بر عهده دارد. محمدجواد لاریجانی از جمله شخصیت های فکری و سیاسی اصولگرایان بود که در دوره اصلاحات، از سوی طیف مقابل، در کنار شخصیت هایی همچون آیت الله جوادی آملی و آیت الله مصباح یزدی، با هجمه های سنگینی روبرو شد، و شاید " پاسخی از جنس دیگر" وی به سؤالات ریشه ای و اصلاً شاید پرداختن وی به سؤال " ریشه" و زیر سؤال بردن مبنایی مدرنیته غرب، سبب می شد که جواد لاریجانی از سوی برخی تئوری پردازان جبهه مقابل، مورد هجمه قرار گیرد. آنچه در ذیل می آید متن کامل گفت وگوی تسنیم با محمدجواد لاریجانی با محوریت آینده اصولگرایان است این گفت و گو به موضوع راهکارهایی برای آینده اصولگرایان اختصاص دارد که مشروح آن را در زیر می خوانید:
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره آینده جریان اصولگرایی، تلاشهایی برای ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتر میان اصولگرایان و همچنین طرح مسائلی نظیر لزوم تشکیل حزب فراگیر از سوی افرادی همچون محمدرضا باهنر با شرکت شخصیت هایی مانند حجت الاسلام ناطق نوری، گفت: اجمالاً بگویم که این تحرکات (تلاش برای ایجاد اتحاد و انسجام بیشتر میان اصولگرایان) خوب است و نیروهای اصولگرا نباید به خواب بروند بلکه باید فعال باشند؛ این ها بد نیست. منتهی ما نباید جریان سیاسی را با فرد شروع کنیم، جریان اصولگرایی قوی ترین جریان تئوریک و ریشه دارترین جریان در کشور ماست و البته علما و دانشمندان بزرگ و افراد با سابقه در آن هستند و هیچ جریانی در کشور نیست که این همه عالم، فقیه، مجتهد، دکتر و مهندس، دانشجو و فعال در آن حضور داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه جریان اصولگرا قبل از هر چیز باید نظم نظری به خود بگیرد که حول محور تجربه بزرگ ملت ما - بنای یک نظام مدنی، سیاسی بر اساس اسلام - باشد، تصریح کرد: این مسئله چالش ماست و نباید آن را نادیده بگیریم. رقابت های داخلی اصولگرایان خیلی بی شباهت به سایر جناح ها نیست؛ یعنی این طور نیست که بقیه خیلی ساماندهی داشته باشند ولی ما باید اصول رقابت را هم در نظر بگیریم.
این متفکر جریان اصولگرا در مورد توصیه اول خود به جریان اصولگرایان اظهار داشت: توصیه اول من این است که ما مبنای فکری اصولگرایی را که بسیار جالب و قوی و پر تحرک است، باید سامان داده و تبلیغ کنیم.
* اصولگرایی باید نسل جدید خود را به میدان بیاورد
محمدجواد لاریجانی توصیه دوم خود به جریان اصولگرا را نیز اینگونه مطرح کرد: باید به نسل جدید اصولگرایان میدان دهیم؛ ما هنوز باورمان نشده است که نسل جدیدی از متدینین در کشور ما پیدا شده اند که سواد و توانایی دارند ؛ما همچنان دنبال همان هایی می گردیم که ۲۰-۳۰ سال است با آن ها اُخت هستیم. البته این ها خوب اند ولی برای این که تجربه خود را به دیگران منتقل کنند.
وی با تأکید بر اینکه اصولگرایی باید نسل جدید خود را به میدان بیاورد، تصریح کرد: این تجربه را باید کلید بزنیم و از بچه های جوان خود نترسیم. جوان ها در همه حوزه ها؛ در علم، مدیریت و جاهای دیگر و رسانه ها وارد میدان شده اند و توانایی و عرضه خود را نشان داده اند. اصولگرایان باید پوست اندازی کرده، پوسته قبلی را جا بگذارند و نیروهای جدید را وسط میدان بکشند.
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی درباره مزیت های جوانگرایی در اصولگرایان گفت: در این جوانگرایی، بخشی از آن تشتت ها از بین می رود، چراکه نیروهای جوان به هم نزدیک ترند تا قدیمی ها. من به شوخی می خواهم بگویم که " جوانانِ اصولگرایان باید پیرمردها را قال بگذارند" و این جریان را به دست گرفته و فعال باشند. همه ما هم باید لذت ببریم وقتی می بینیم که بچه های ما وارد میدان شده اند و با شور و عشق کار می کنند.
لاریجانی با بیان اینکه من جوشش خوبی را در جریان اصولگرا می بینم و اگر ما میدان را به دست نسل جوان و جدید بدهیم، ۱۰۰ درصد موفق می شویم، اظهار داشت: این که کسی فکر کند اگر خودش در جریان اصولگرایی باشد، جریان موفق است و غیر از او کسی نیست، درست نیست. باید حرف های کهنه صد بار زده شده امثال بنده را دور بریزند، نه این که بگویم به نسل قبل بی احترامی کنیم. باید از آن ها استفاده کرده و نظر و مشورت بگیریم ولی خودِ پیش قراولان اصولگرایی باید به جوان ها میدان دهند.
وی افزود: اگر ما به مشی مقام معظم رهبری نگاه کنیم، می بینیم که تکیه ایشان بر جوانان متدین اصولگراست و امام (ره) هم این طور بودند، سن امام (ره) بالای ۸۰ سال بود اما مریدان پای کار ایشان، جوانان با حدود سنی ۲۰سال بودند. این خودش یک معجزه است که با زبان و دل آن هاصحبت می کرد ولی امثال بنده نمی توانیم با جوان ها ارتباط بگیریم، چراکه خود را بزرگ می بینیم و می گوییم اگر ما نباشیم هیچ کس نیست. این تفکر درست نیست.
این چهره فکری جریان اصولگرایی خاطرنشان کرد: من به آینده اصولگرایی امیدوارم، آینده این نظام را اصولگرایی رقم می زند و ما باید بر روی تبیین تئوریک اصولگرایی تاکید داشته باشیم، مانیفست های ما باید بسیار روشن باشد و ان شاءالله موفق خواهیم بود. چه در انتخابات پیروز باشیم چه نباشیم، تاثیرگذاری داریم، نکته مهم این است. البته ان شاءالله در انتخابات هم پیروز خواهیم شد.
* فراگیری، حیثیتی است که باید به دست آید، نه اینکه کسی خودش اعلام کند
لاریجانی اضافه کرد: جریان اصولگرایی با این مفهوم باید فراگیر باشد، " فراگیر" نه یک ادعا، بلکه یک حیثیتی است که باید به دست بیاید. این مسئله مانند مرجعیت است، اگر کسی خودش اعلام کند که مرجع است که مرجع نمی شود. حزب فراگیر جوک است ، حزب باید از یک نقطه کوچکی شروع شود و با کمک فکر و نیروهای درست فراگیر شود. این که روز اول بگویید ما فراگیر هستیم که فراگیر نمی شود.
وی با بیان اینکه اصطلاح احزاب فراگیر در هر جریانی ناشی از نوعی عجله، سرخوردگی و عصبانیت است که چرا ما چند شعبه هستیم، گفت: اتحاد باید از درون بجوشد و بالا بیاید. بهترین روش این است که جوانان اصولگرا پیرمردان را قال گذاشته و با هم جمع شوند و جریان اصولگرایی مدرن را شکل دهند.
ارسال نظر