در دیدار شمخانی با اشتون چه گذشت؟
دبیر شورایعالی امنیت ملی، سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران را فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر با شرایط حاکم بر ایران دانست و گفت: فرجام مذکرات هستهای آزمونی برای پایهگذاری روابط جدید با اتحادیه اروپا است.
به گزارش پارس به نقل از فارس، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از ظهر روز جاری با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت وگو کرد.
شمخانی با استقبال از تمایل و تحرک کشورهای اروپایی برای آغاز دور جدیدی از همکاری های سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی، فرجام مذاکرات هسته ای را آزمون بزرگی برای ارزیابی کمیت و کیفیت همکاری های آتی ایران و اتحادیه اروپا است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی، سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران را فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر وی با واقعیت ها و شرایط حاکم بر جامعه ایران عنوان کرد و با اشاره به ثبات، امنتی و رفاه مناسبی که در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد اظهار داشت: مذاکره و گفت وگو بر اساس منطق، احترام متقابل و تأمین منافع در تمامی ادوار راهبرد اصولی ایران بوده است و در این چارچوب آماده همکاری و تعامل سازنده با کشورهای مختلف هستیم.
شمخانی صداقت، شفافیت و تعهد به اجرای توافقات را لازمه مفاهمه و ایجاد درک متقابل نیست به اقتضائات و ضرورت های همکاری مشترک عنوان رکد و با انتقاد از گفتار و رفتار غیر سازنده برخی چهره های افراطی که منافع خود را در بی ثبات سازی محیط بین المللی جستجو می کنند افزود: استقلال رأی و عدم تأثیرپذیری از لابی های ضد ثبات شرط لازم برای حرکت در مسیر دستیابی به توافقات سازنده است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی، حوزه های همکاری میان جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا را بسیار متنوع و گسترده عنوان کرد و با ابراز نگرانی در خصوص بحران جاری در سوریه، ضرورت تلاش همه جانبه برای پایان دادن به فجایع انسانی در این کشور اظهار داشت: مداخله غیرسازنده برخی کشورها در سوریه و استفاده ابزاری از تروریسم، موجب تصاعد بحران و شکل گیری کانون های خشونت غیرقابل کنترل در منطقه شده است.
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز در این دیدار با اشاره به افزایش چشمگیر رفت و آمد مقامات کشورهای اروپایی به ایران طی چند ماه گذشته، بازسازی روابط آسیب دیده میان اتحادیه اروپایی و ایران را از اولویت های پیش روی اعضای این اتحادیه عنوان کرد و اظهار داشت: گفت وگو و همکاری برای دستیابی به توافقات پایدار تنها در صورتی محقق خواهد شد که حقوق تکالیف طرفین همکاری به صورت دقیق تعیین شده و به مورد اجرا گذارده شود.
وی با ابراز خرسندی از سفر به ایران و گفت وگوهای مفید و سازنده با مقامات کشورمان، افق همکاری های آتی را روشن و امیدوار کننده عنوان کرد و اظهار داشت: حفاظت از دستاوردهای حاصل از مذاکرات و توافقات مشترک و تداوم روند گفت وگو و مفاهمه، نیازمند اعتماد به نفس و تلاش خستگی ناپذیر مجموعه طرف های همکاری است.
ارسال نظر