به گزارش پارس به نقل از تسنیم، آیت الله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز در آغاز نخستین روز از پانزدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مایلم در آغاز نشست به مناسبت اوضاع کشور و رسالتی که به دوش داریم نکاتی را به استحضار ملت شریف و حضار گرامی برسانم، اظهار داشت: به یاد دارید که رهبر معظم انقلاب در پیام نورزی سال ۹۲، دو نکته را به عنوان شعار سال یعنی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری کردند و این در شرایطی بود که ما انتخابات ریاست جمهوری و همچنین تشدید تحریم ها و فشارها را از طرف غربی ها داشتیم.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کرد: مجلس خبرگان رهبری که در جایگاه حراست و صیانت از حوزه رهبری قرار دارد بر این نکته تاکید می کند که شعارها و برنامه های اصولی که هر سال از سوی رهبری در تحویل سال بیان می شود، تنها به برنامه های معمولی، همایش ها، سمینارها و سخنرانی ها محصور نشود. ما سابقه داریم که برای احترام به آن شعارها تنها اکتفا به برگزاری مجالس، سخنرانی ها و همایش ها کرده ایم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در این میان رسانه های عمومی و رادیو تلویزیون می توانند کمک کنند و تنها به شعارها بسنده نکنند. چرا که ما شاهدیم دادن شعار خالی هزینه ها و خر ج هایی را به همراه داشته است.

مهدوی کنی تصریح کرد: مهم این است که دولت محترم، مجلس و قوه قضائیه بر اقتصاد مقاومتی تاکید کرده اند و مقام معظم رهبری نیز با دعوت از روسای ۳ قوه تاکید کردند که برنامه عملی و اجرایی به دنبال داشته باشند تا مردم آثار آن را ببینند.

وابستگی به خارج دشمن را به تاثیرگذاری سیاست های نادرستش امیدوار می کند

وی خاطر نشان کرد: تفسیری که رهبر معظم انقلاب برای اقتصاد مقاومتی فرمودند این است که ما خود را متکی به کمک خارجی ها نکنیم. البته این به معنای این نیست که نیاز به خارج نداریم. به هر حال ملت ها ممکن است در چیزهایی وابسته باشند و خیلی از چیزها نیز در اثر ارتباط پیشرفت می کند، اما وابستگی به خارج سبب می شود که دشمن به برنامه ها و سیاست های نادرستش امیدوار شود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حکومت ها، ملت ها، جوان ها، علما و حوزه های علمیه سرمایه های بزرگی برای کشور هستند و ما باید به این توانمندی ها تکیه کنیم، خاطر نشان کرد: ملت ایران در طول ۳۵ سال انقلاب علاقه مندی شان را به استقلال، پیشرفت و آزادی نشان دادند. بنابراین با این سرمایه بزرگ دولت محترم و سایر قوا می توانند بهره برداری لازم را انجام دهند تا وابستگی ها به خارج قطع شوند.

" خداوند متعال چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب به این ملت کمک کرده است و خداوند فرموده کسانی که در راه او جهاد کنند را یاری می دهد و خبرگان هم بر این مسئله تاکید می کند که اقتصاد مقاومتی تنها با شعار و همایش حل نمی شود. "

مهدوی کنی اضافه کرد: من گاهی در رسانه ملی می بینم و حداقل برداشتم این است که مجددا شروع کرده ایم به شعار دادن و دعوت از دانشمندان و مسئولان و صحبت کردن. اما تجربه نشان داده که نباید به شعار تکیه کنیم، چرا که در این صورت نا امید می شویم. بنابراین تذکر بنده این است که خبرگان و مسئولین مسائل را جدی بگیرند و دعای علما نیز پشت سر آنها خواهد بود.

مسئولان اجرایی به رجزخوانی اکتفا نکنند

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رجز خوانی در جنگ مطلوب و مفید است و موجب تقویت روحیه سربازان می شود، اما در کارهای زیربنایی تنها رجزخوانی کافی نیست، تصریح کرد: سربازانی که می خواهند کار اجرایی کنند، به رجز اکتفا نکنند. امیدوارم مسئولین و رئیس محترم دولت کاری کنند که دشمنان ناامید شوند. دشمنانی که امید بسته اند که ما به آنها نیازمندیم و با تحریم و فشارها می خواهند مردم را از نیمه راه منصرف کنند. امیدوارم اینگونه نباشد.

وی افزود: ۳۵ سال همراه با فراز و نشیب هایی بوده است و سختی ها و بلاهایی در راه آزادی ملت بوده است. سنت الهی هم با بلاها و امتحان ها همراه است، لذا از مردم می خواهیم که به دولت کمک و همکاری کنند که در این زمینه قناعت و صرفه جویی مسئله مهمی است.

مهدوی کنی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بنده در یکی از روزنامه ها خواندم که مصرف بنزین و انرژی در کشور به اندازه تمام اروپا و چین بوده است. اسراف خوب نیست و خداوند آن را ممنوع کرده است. ما می بینیم که بسیاری از ادارات که در طول شب کاری ندارند چراغ هایشان روشن است و حتی وقتی اتاق هایشان را ترک می کنند چراغ هایشان باز روشن است. اسراف نکنید! یک ملت ۷۵ میلیونی اگر مصرف بنزینش به اندازه چین و کل اروپا باشد، اسراف است.

  آیت الله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود تاکید کرد: اگر جامعه می خواهد مورد محبت قرار بگیرد و پیشرفت کند، نباید نعمت ها را حرام کنیم و ما باید از خودمان شروع کنیم و رسانه ها، علما و ائمه جمعه که راهنمای مردم هستند، عملا در گفتار مردم را به قناعت دعوت کنند.

وی با بیان اینکه مسئله قناعت مربوط به دوران سخت نیست گفت: اصول سبک زندگی که مقام معظم رهبری و پیامبر (ص) بر آن تکیه کرده اند، پیرامون قناعت است. از این رو ما باید قناعت داشته باشیم تا از این طریق پیشرفت کنیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ما باید قناعت را از مجالس خود شروع کنیم. از این رو من به دوستانی که در همین مجلس پذیرایی می کنم توصیه کردم قناعت را همین جا نشان دهند آیا ما در خانه های خود اینطور زندگی می کنیم.

آیت الله مهدوی کنی خاطر نشان کرد: بنده در کتاب آقای هاشمی خواندم و دیدم که ایشان می گفت ما شب نان و پنیر می خوردیم و عده ای می گفتند مگر آقای هاشمی رئیس مجلس نان و پنیر می خورد؟

وی با بیان این مطلب که معنای قناعت، نداشتن نیست، اظهار داشت: قناعت سلامت جامعه، سلامت روحی و عزت را می آورد و ما به عنوان خبرگان باید این نکته را رعایت کنیم. در واقع مردم نیز باید در اقتصاد مقاومتی کمک کنند.

آیت الله مهدوی کنی با اشاره به اینکه ما ایام نوروز را پیش رو داریم گفت: از این رو نهادهای امدادی از جمله کمیته امداد (ره) کارهایی را انجام می دهند و باید شادی ها را تقسیم کنیم، برخی دچار گرفتاری هستند و محدودیت دارند و باید بچه های مردم را در این ایام خوشحال کرد. البته من اعتقادم این نیست که مردم فقیر باشند. ما تفاوت و تفاضل داریم، اما معنای آن تبعیض نیست. نباید عده ای کلاً چیزی نداشته باشند. ما باید همه در خدمت هم باشیم. یعنی استاد در خدمت شاگرد و کارفرما در خدمت کارگر و تفاوت این نیست که عده ای کلاً چیزی نداشته باشند. فقر یا معلول ظلم و جهل و یا تنبیلی است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ما باید کمک کنیم تا فقری در کشور نداشته باشیم و نظام اسلامی داشته باشیم تا الگویی برای جامعه بشریت باشد و فقر را ریشه کن کند.

مذاکره کنندگان هسته ای از خطوط قرمز عبور نخواهند کرد

آیت الله مهدوی کنی همچنین به مذاکرات هسته ای ایران اشاره کرد و با بیان اینکه موضوع هسته ای مسئله روز است گفت: مسئولین مذاکره کننده مسائلی را اظهار کردند و در مقام حفظ اصول و حقوق ملت قرار دارند و از خطوط قرمز هم عبور نخواهند کرد. ما هم به همین موضوع اعتقاد داریم و معتقدیم دولت، دولت مردمی و اسلامی است و مسلماً این موضوع را حفظ خواهد کرد و آرزوی ما هم همین است.

وی تاکید کرد: آنها به پشتوانه رهبری و مردم عقب نشینی نکند و خداوند نیز کمک خواهد کرد و پشتوانه آنها هم مردم و در راس آن مقام معظم رهبری است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش به موضوع فرهنگی اشاره کرد و با بیان اینکه برخی تصور می کنند در مسئله آزادی باید حریم ها را بشکنیم خاطر نشان کرد: شعار ما استقلال، آزادی وجمهوری اسلامی بود. عده ای آزادی را تفسیر می کنند در صورتی که برای پیشرفت علم و کشور آزادی نعمت بزرگی است و ما به حریت آزادی تکیه می کنیم چرا که امام حسین نیز به حوریت تکیه کرده اند.

آیت الله مهدوی کنی گفت: بعضی ها چیزهایی می نویسند و حریم ها را می شکنند و تخلف می کنند در حالی که باید حریم ها را حفظ کرد. برخی در روزنامه های خود چیزی می نویسند این در حالی است که وقتی سلمان رشدی آن اهانت را کرد، امام خمینی (ره) فرمودند این فرد مهدوم الدم است و گفتند ما خجالت نمی کشیم و سکوت هم نمی کنیم.

به من گفتند بهتر است گشت ارشاد را کنار بگذاریم؛ گفتم چرا اعلام می کنید؟

وی اظهار داشت: در داخل نباید مسائلی به وجود آید تا حریم ها شکسته شود ضمن اینکه مسئولین محترم نیز نسبت به این قضیه اتفاق نظر دارند و باید مراقب باشیم تا حریم ها شکسته نشود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: یک روزی یک مسئولی نزد من آمد و گفت بهتر است گشت ارشاد را کنار بگذاریم، من هم گفتم اگر گشت ارشاد را مصلحت نمی دانید، چرا اعلام می کنید؟ چرا که عده ای دنبال بهانه هستند که مسئول کشور این حرف را زده است. البته این موضوع مربوط به دوره آقای روحانی نیست.

آیت الله مهدوی کنی تاکید کرد: در حفظ حریم ها باید تعصب داشته باشیم و این موضوع هم هیچ ایرادی ندارد.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه ایام نوروز امسال با ایام فاطمیه تداخل پیدا کرده است افزود: ایرانیان آداب و رسومی دارند و رفت وآمدها، خوشحالی ها و صله رحم حرام نیست. اما شیعیان و مسلمانان باید حریم ایام عزا را حفظ کنند تا حریم ها شکسته نشود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در این ۳۵ سال ما حوادثی را داشتیم به طوری که ایام نوروز به ایام عاشورا افتاده بود، اما مسلمانان حرمت این ایام را حفظ کردند. از این رو باید هر چیزی در جای خود و به تناسب انجام شود تا حریم ها شکسته نشود.

آیت الله مهدوی کنی براساس آیه ای از قران خطاب به نمایندگان مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر انسانی کمک می خواهد باید به او کمک کنیم. اگر کمک نکنیم مسلمان نیستیم. در افریقای مرکزی انسان ها را تکه تکه می کنند. دنیای معاصر عصر حجر نیست، اما کارهای عصر حجری می کنند. افراد را پاره پاره می کنند ومی سوزانند.

وی ادامه داد: در آفریقای مرکزی، سوریه، بحرین، افغانستان و پاکستان تروریست ها کارهای مختلف انجام می دهند. بنابراین ما نسبت به این اقدامات ابراز نفرت و برائت می کنیم و معتقدیم باید کمک کنیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در سوریه، لبنان و افغانستان مردم را از خانه ها بیرون می کنند و می کشند و ما به عنوان خبرگان از این اقدامات ابراز برائت می کنیم و می گوییم باید به مظلومین کمک کنیم. همچنین از دولت محترم می خواهیم در حدتوان به کسانی که گرفتار هستند کمک کنند.

آیت الله مهدوی کنی همچنین از مردم برای شرکت گسترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن تشکر کرد و با بیان اینکه مردم احساس خطر کردند و حضور پرشوری را در راهپیمایی از خود نشان دادند، گفت: هرگاه ایرانیان احساس خطر کنند با هم هماهنگ می شوند.

وی یاد برخی از اعضای خبرگان رهبری را گرامی داشت و افزود: آیت الله خرم آبادی دیگر در مجلس ما نیستند. روح شان شاد و خداوند روح این عزیزان را با اجدادشان محشور بفرماید.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنانش بخش هایی از پیام امام راحل مشهور به منشور روحانیت را قرائت کرد.