به گزارش پارس به نقل از فارس، حسن روحانی و هیات همراه صبح امروز و در جریان دومین سفر استانی دولت یازدهم با استقبال آیت الله عبدالعلی نعیم آبادی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، جاسم جادری استاندار و جمعی از مسئولان و نمایندگان مجلس وارد فرودگاه  بین الملی بندرعباس  شد.

همراهان رئیس جمهور در این سفر سه روزه، حسین فریدون مشاور ویژه رئیس جمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و معدن، حجت الاسلام شهیدی رئیس سازمان بنیاد شهید، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های مذهبی، اکبر ترکان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و تیمور علی عسگری هستند.

 

 

هرمزگان جزء استان های استراتژیک ایران است

رئیس جمهور در بدو ورود به این استان  و در  فرودگاه بین المللی بندرعباس  در جمع خبرنگاران در پاسخ سوالی درباره دلیل انتخاب هرمزگان به عنوان مقصد دومین سفر استانی دولت چیست گفت: سفر به مناطق استانی کشور و دیدار دولت با مردم جزو وظایف دولت است و فرصت مغتنمی برای اعضای دولت محسوب می شود.

وی افزود: برای آنکه از نزدیک با اندیشه ها و مطالبات مردم آشنا شویم و برنامه های واقعی تری را تهیه و اجرا کنیم این سفر فرصت خوبی خواهد بود.

استان ها هم جوار خلیج فارس دروازه کشور به جهان هستند

رئیس جمهور با بیان اینکه هرمزگان جزء استان های استراتژیک کشور است تصریح کرد: ۴ استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان که در کنار خلیج فارس و دریای عمان هستند بسیار حائز اهمیت بوده و دروازه کشور به جهان محسوب می شوند.

روحانی با اشاره به ویژگی های استان هرمزگان تصریح کرد: از لحاظ مسئله حمل و نقل مناطق مجهزی در این استان وجود دارد که بیشترین حجم کالا هم از نظر صادرات و هم از نظر واردات از طریق این استان انجام می شود.

وی سفر به این استان را فرصت خوبی برای دیدار با مردم مقاوم استان هرمزگان دانست و خاطرنشان کرد: برای دولت افتخار است که چند روز مهمان مردم هرمزگان باشد. روحانی در پایان تصریح کرد: سفر دولت به استان های دیگر نیز ادامه پیدا خواهد کرد  .

اعتراض مردم به تجزیه هرمزگان

رئیس جمهور سپس از فرودگاه به سمت ورزشگاه تختی حرکت کرد و در این مسیر مورد استقبال مردم قرار گرفت

اقشار مختلف مردم در مسیر استقبال از کاروان حامل رئیس جمهور با پلاکاردهایی ضمن خوشامدگویی به روحانی درخواست ها و مطالبات خود را مطرح کردند.

یکی از درخواست های جدی مردم استان هرمزگان که با در دست داشتن تابلونوشته هایی اظهار شد لغو مصوبه دولت گذشته مبنی بر الحاق شهرستان پارسیان به استان فارس برای اتصال این استان به دریا بود.

 

در طول مسیر استقبال بنرهایی نصب شده بود که از مردم می خواست پیشنهادات و شکایات خود را به شماره ۱۱۱ (سامانه سامد) بفرستند.

دولت قدمی نسبت به حفاظت از حقوق ملت کوتاه نمی آید

رئیس دولت یازدهم ساعت ۳۰/۱۱  صبح در ورزشگاه تختی بندرعباس حضور یافت و در جمع مردم به سخنرانی پرداخت.

وی  اظهار داشت: استان هرمزگان یکی از استان های مهم و استراتژیک برای ایران عزیز ماست. استانی با سابقه تاریخی و مبارزاتی علیه استعمارگران و مداخله گران.

دولت آماده عمل به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران در شرایطی است که همه باید خودمان را برای یک تحول بزرگ در مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و سیاست خارجی آماده کنیم؛سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و دولت کاملا خود را آماده کرده تا به این سیاست ها جامه علم بپوشاند.

وی با تأکید بر اینکه در این سیاست ها، اقتصاد ما بر مبنای علم و فناوری خواهد بود، یادآور شد:   طبق این سیاست باید مسیر صادرات برای کالاهای ایرانی تسهیل شود و فرآورده های نفتی، پالایشگاهی، پتروشیمی و صنعت توسعه یابد. همچنین مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی ما برای فعالیت بیشتر اقتصادی و صادرات خود را آماده کنند تا  بتوانیم برای حل مشکل بیکاری و همچنین مسئله آماده سازی اشتغال برای مردم به ویژه جوانان خود را آماده کنیم.

روحانی با بیان اینکه شرایط امروز ما، شرایطی است که همه بازرگانان جهان و سرمایه گذاران مسیر ایران را اتخاذ کرده اند، یادآور شد: روزانه می بینید که چه مقدار سرمایه گذاران خارجی، ایرانیان خارج از کشور و کارآفرینان داخلی خود را برای سرمایه گذاری آماده می کنند.

باید زنجیرهای ظالمانه تحریم ها را پاره کنیم

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ما باید زنجیرهای به ناحق و ظالمانه تحریم ها را که بر دست و پای اقتصاد ما ظالمان و مداخله گران بسته بودند، پاره کنیم، افزود: اولین قدم مهم در این مسیر برداشته شد، امروز در مسئله خودروسازی، پتروشیمی، کشتیرانی، بیمه و در بخشی از مسائل بانکی بخش بزرگی از تحریم ها برداشته شده است.

دولت قدمی نسبت به حفاظت از حقوق ملت کوتاه نمی آید

وی متذکر شد: مردم عزیز و دلاور ایران و مردم فهیم هرمزگان بدانند که حقوق ملت ما محفوظ خواهد ماند و دولت قدمی نسبت به حراست و حفاظت حقوق ملت ایران عقب نشینی نمی کند.

روحانی افزود: تمامی حقوق مردم عزیز ما از جمله حقوق هسته ای محفوظ خواهد ماند ما می خواهیم آن حقوقی را که دیگران به ناحق می خواستند از ملت ما سلب کنند مثل حق صادرات، آزادی تجارت، حق در زمینه مبادلات پولی و بانکی، توسعه ملت ایران و آن حقوقی که می خواستند توسط مداخله جویان مورد تجاوز قرار گیرد را برای ملت بزرگ ما تثبیت کنیم.

وی افزود: انشاءالله به حول قوه الهی این قدم ها را با حمایت مردم برخواهیم داشت. ما مذاکرات نهایی را با قدرت های بزرگ برای حل و فصل مسائلی که مربوط به مسائل هسته ای است و از جمله برداشتن همه تحریم هایی که به ناروا علیه ملت ایران وضع شده آغاز کرده ایم.

مذاکرات تا پیروزی نهایی ادامه می یابد

رئیس جمهور تاکید کرد: دور اول مذاکرات را مسئولین مربوطه به خوبی انجام داده اند و این مذاکرات را تا پیروزی نهایی مردم و حقوق ملت ایران به حول قوه الهی و با حمایت شما انجام خواهیم داد.

روحانی ادامه داد: دولت تدبیر و امید از ابتدا به ملت ایران قول داده است که همه مردم ایران به طور مساوی از حقوق شهروندی برخوردار شوند و در این راستا فرقی بین شیعیان و اهل سنت وجود ندارد؛ همه مردم عزیز ما و مسلمانان و آنهایی که می گویند لااله الا الله محمد الرسول الله با هم برادر و در کنار یکدیگر هستیم. همه آنهایی که به خدا، پیامبر، راه قرآن، مسیر رسالت و عشق اهل بیت اعتقاد دارند مومن و برادرند و باید دست به دست هم دهیم و از مسیر سختی که دشمنان برایمان ایجاد کرده اند عبور کنیم.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: در هر استانی برای اشتغال و حرکت اقتصادی، مردم همان استان حق تقدم دارند و اگر مسئولین معتقدند در برخی از تخصص ها نیازمند اشتغال افراد دیگر استان ها هستند اشکالی ندارد اما همزمان باید وسیله تخصص و اشتغال مردم بومی آن استان را نیز آماده کنند.

وی افزود: بنابراین تاکید می کنم که باید در هر استانی از جمله هرمزگان برای کار و اشتغال و فعالیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم همان استان حق تقدم دارند.

حق دریافت یارانه نقدی از هیچ نیازمندی سلب نمی شود

روحانی با اشاره به مرحله بعد هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: به مردم ایران به صراحت عرض می کنم همه آنهایی که به یارانه نقدی در زندگی خود نیازمند هستند این حق از آنها سلب نخواهد شد و برای آنها ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: طبق قانونی که اخیرا توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده همه آنهایی که نیازمند و متقاضی یارانه هستند، یارانه نقدی پرداخت می شود؛ البته معیار نیازمندی افراد از طرف قانون مشخص خواهد شد.

رئیس جمهور تاکید کرد: در مرحله بعدی هدفمندی، هدف دولت عمدتا مسئله رونق تولید، اشتغال، امنیت غذایی و سلامت مردم است. دولت در قدم های بعدی هم در زمینه بیمه سلامت و هم امنیت غذایی که اقشار آسیب پذیر جامعه نسبت به کالاهای اساسی و مواد غذایی خیال راحت تری داشته باشند همه توان خود را به کار خواهد گرفت.

روحانی با بیان اینکه در زمینه سلامت و بهداشت مردم مشکلات فراوانی وجود دارد گفت: در زمینه تجهیز و تکمیل بیمارستان ها در سال آینده قدم های موثری برداشته خواهد شد.

رئیس جمهور همچنین اعلام کرد: در زمینه هدفمندی یارانه ها قدم جدیدی برداشته خواهد شد که توسط مسئولین برای مردم توضیح داده خواهد شد اما در هر صورت اقشار آسیب پذیر مطمئن باشند هم یارانه نقدی استمرار خواهد یافت و هم در کنار آن در بحث امنیت غذایی و بهداشت و درمان قدم های موثری برداشته خواهد شد.

برای احیای سواحل جنوبی برنامه های مفصلی داریم

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت توسعه سواحل گفت: یکی از هدف های دولت تدبیر و امید شکوفایی سواحل و جزایر جنوب در منطقه خلیج فارس و دریای عمان خواهد بود.

وی ادامه داد: در همه جای دنیا سواحل دریا جزو آبادترین مناطق آن کشور است. سواحل شمالی کشور ما از آبادانی نسبی برخوردار است اما سواحل جنوبی که سواحل عظیم و حدود ۲ هزار کیلومتر است نیازمند برنامه ریزی و توسعه است.

روحانی با بیان اینکه در این سفر تصمیمات مهمی برای استان هرمزگان هم در جهت توسعه صنعت و هم بنادر و صنعت فولاد و کشتی سازی اتخاذ خواهد شد گفت: استان هرمزگان یکی از قطب های بسیار مهم فولاد کشور در آینده خواهد شد و ظرف ۴،۵ سال آینده هم ظرفیت فولاد و هم تولید آن از ۵/۳ میلیون تن به ۱۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت که در این راستا بخش های مردمی نیز فعال می شوند.

هرمزگان را در همین دولت بطور کامل متحول می کنیم

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در کنار صنعت کشتی سازی که بسیار مهم است و قدم های مهمی برداشته شده مسئله شیلات، صیادی و آبزیان که استعداد زیادی در این استان دارد می تواند مایه اشتغال فراوان باشد، گفت: دولت قدم های مهمی برمی دارد. دولت برنامه های مفصلی برای سواحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به ویژه سواحل استان هرمزگان، سواحل مکران و احیای این سواحل دارد.

وی با بیان اینکه جاسک به یک بندر بسیار مهم تبدیل خواهد شد، افزود: در آینده نزدیک قدم های اولیه و تصمیمات لازم در همین سفر اتخاذ می شود؛ بنادر این استان به ویژه بندرعباس، بندر شهید رجایی و باهنر باید توسعه یابد.

روحانی یادآور شد: در این سفر برنامه ریزی می شود که در همین دولت یازدهم قدم هایی برداشته شود؛ ظرفیتی که امروز برای حمل و نقل کالا وجود دارد از هشتاد میلیون به بالای صد میلیون تن افزایش یابد؛ قدم هایی که طی امسال و سال های بعد برداشته خواهد شد استان هرمزگان را به طور کامل متحول می کند.

رئیس جمهور ادامه داد: درست است که امروز شما مشکلاتی در زمینه اشتغال، بهداشت و درمان، آموزش عالی، جاده مخصوصا جاده ساحلی دارید اما این قدم ها در همین سال ها برداشته می شود؛ این دولت به قولی که به مردم می دهد در همین دوره به آن عمل می کند.

وی به بزرگراه بندرعباس به بندر جاسک اشاره و تصریح کرد: بخشی از این بزرگراه احداث شده و بقیه بودجه اش برای سال آینده تأمین می شود.

روحانی با بیان اینکه تلاش می کنیم در زمان مشخصی که اعلام می کنیم این بزرگراه به اتمام برسد اظهار داشت: به اتمام رسیدن آن خود موجب تحول بزرگی خواهد شد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود یادآور شد: برنامه هایی برای لوله گاز، لوله نفت و پتروشیمی در این استان داریم که کاملا سواحل را آباد می کند و به صادرات کالاهای ارزشمندی تبدیل می شود که هم برای کشور و هم استان موجب تحول خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه استان هرمزگان استعداد گردشگری دارد، یادآور شد: اینجا باید مرکزی برای گردشگری شود.

روحانی با بیان اینکه یکی از راه های اشتغال می تواند توریسم و گردشگری باشد اظهار داشت: با استعدادها و مناطق آزاد این استان همچون قشم و کیش و مناطق ویژه، آمادگی کامل برای گردشگری داخلی و خارجی وجود دارد و این مسئله هم موجب توسعه استان و هم اشتغال می شود.

بررسی مجدد برخی تصمیمات دولت گذشته

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنرانی امام جمعه و استاندار استان و شعارهای مردم در مسیر فرودگاه به استادیوم گفت: به مردم قول می دهم نگران اینگونه مسائل نباشید و دولت حتما در این زمینه بررسی مجدد می کند.

وی یادآور شد: گرچه این تصمیمات قبلا اتخاذ شده و در مراجع قانونی بوده است اما جا برای بحث و بررسی وجود دارد و دولت مسئله را مورد بررسی قرار می دهد و مصوبه را به سمتی می برد که کسی دل نگران و ناراحت نشود و منافع همه مردم استان هرمزگان تأمین خواهد شد؛ دولت خدمتگزار همه شما خواهد بود.

بازدید از کارخانه فولاد هرمزگان و اسکله شهید رجایی

رئیس جمهور در نخستین روز از سفر سه روزه به هرمزگان از کارخانه فولاد هرمزگان و اسکله شهید رجایی بازدید کرد.

کارخانه  فولاد هرمزگان دومین کارخانه بزرگ تولید فولاد در کشور در سیزده کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده که با برخورداری از آخرین دستاوردهای پیشرفته صنعت فولاد محصولاتی همچون تختال آهن اسفنجی را تولید می کند. .  

رئیس جمهور همچنین ضمن بازدید از مجتمع بندری شهید رجایی در جریان چگونگی وضعیت کشتی های داخلی و خارجی پهلو گرفته در این مجتمع بندری، عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این بندر قرار گرفت.

مجتمع بندری شهید رجایی با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال – جنوب مهمترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و به تنهایی عهده دار بیش از ۵۳ درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت، واردات و صادرات است.

بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و با بیش از ۴۸۰۰ هکتار وسعت، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا را دارد.

باید تحریم ها را برداشته و با ظالم مقابله کنیم

یکی دیگر از برنامه های روز نخست سفر رئیس جمهور به هرمزگان دیدار با فعالان صنعت فولاد و توسعه دریامحور این استان بود.

حسن روحانی د راین دیدار  با اشاره به جایگاه صنعت فولاد گفت: خداوند با دین اسلام به ملت ما لطف کرده و ایرانی بودنمان نیز یکی دیگر از این لطف ها است.

رئیس جمهور با بیان اینکه خداوند استعدادهای بسیاری به ملت ما داده و نعمت های جغرافیایی مهمی در ایران وجود دارد ادامه داد: از جمله این نعمت ها داشتن دریا است، کشورهایی هستند که برای داشتن یک کیلومتر ساحل حاضرند بخش بزرگی از منابع خود را بدهند و خداوند در این خطه به جای یک کیلومتر دو هزار کیلومتر دروازه برای اتصال به جهان و ورود به آب های آزاد در اختیار ما قرار داده است.

وی ادامه داد: شاید دنیای امروز دنیای بیوتکنولوژی، هایتک و غیره باشد ولی مگر می توان بدون فولاد زندگی کرد؛ همه مسائل مربوط به حمل و نقل، صنایع و زندگی مردم بدون فولاد درست نمی شود.

روحانی صنعت فولاد را جزء صنایع بنیادی خواند و به میزان بالای معادن مختلف در کشور اشاره کرد و افزود: اینکه بخشی از این مواد و معادن را به صورت خام صادر می کنیم جای تاسف است.

روحانی با انتقاد از فروش خام نفت، گاز، سنگ آهن و دیگر مواد فسیلی اظهار داشت: ما هنوز در زمینه معادن و استخراج در سطح قرار داریم و باید به سمت عمق حرکت کنیم.

روحانی با اشاره به استعداد، وحدت و یکپارچگی میان مردم ایران تصریح کرد: آنهایی که سر چیزهای جزئی شکاف را اضافه می کنند نمی دانند ما چه بار سنگینی بر دوش داریم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه چرا باید با این همه نعمت در کشور فقر وجود داشته باشد اضافه کرد: چرا باید بیکاری در سرزمین ما وجود داشته باشد و وضع اشتغال و تورم به این صورت درآید.

رئیس جمهور مسئله توسعه فازهای مختلف بندر شهید رجایی را مورد اشاره قرار داد و افزود: امیدوارم به زودی هم فاز ۲ این بندر تکمیل شود و هم فاز ۳ را آغاز کنیم و در آینده برای فاز ۴ و ۵ هم تصمیم خواهیم گرفت.

وی با اشاره به این نکته که آمار و ارقام نشان می دهد می توان ظرفیت ها را بالا برد تصریح کرد: وقتی گزارش ها را شنیدم که به خاطر تحریم هر کانتینر کالای ما ۷۰۰ دلار اضافه پرداخت می کند و هنوز هم این شرایط تا بهتر شدن اوضاع ادامه دارد متاسف شدم.

تحریم ملت ما را از پا درنیاورده است

روحانی با بیان اینکه نمی خواهم بگویم تحریم ملت ما را از پا در می آورد اظهار داشت: باید تحریم را برداریم و این به معنای مستاصل شدن نیست.

وی ادامه داد: کسی دارد ظلم می کند و عده ای می گویند نباید با ظالم مقابله کرد در حالی که وقتی سرمایه گذار خارجی می آید ما باید خوشحال باشیم.

روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی و با تاکید بر اینکه اقتصاد باید درون زا باشد اظهار داشت: باید به سمت اقتصاد درون زا حرکت کنیم صنعت را رشد داده و همزمان مصرف انرژی را با بهره وری و دانش بنیانی افزایش دهیم.

رئیس جمهور با اشاره به مصرف دوبرابری انرژی در ایران نسبت به دیگر کشورها تصریح کرد: باید از صادرات نفت خام و دیگر مواد بگذریم و فرآورده های مختلف را صادر کنیم.

وی در ادامه موضوع اقتصاد برون نگر را مدنظر قرار داد و گفت: امتیاز ما با این مقدار سواحل در شمال و جنوب این است که نه تنها باید صادرکننده اجناس خود باشیم بلکه کالاهای دیگران را نیز بفروشیم.

رئیس جمهور ادامه داد: با توسعه بنادر و راه آهن یکی از درخواست های کشورهای آسیای مرکزی از ما اتصال به آب های جنوب ایران است.

روحانی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی به موضوع دیپلماسی به ویژه با کشورهای منطقه تاکید ویژه شده است اظهار داشت: در زمینه برون نگر بودن قدم های اولیه برداشته شده تا تسهیلات مختلف در زمینه صادرات، واردات و فعالیت های مالی در اختیار مردم قرار گیرد و امیدواریم قدم بعدی قدم نهایی باشد.

اراده حل و فصل نهایی در دور جدید مذاکرات مشاهده شد

وی ادامه داد: اولین جلسه ما با شش قدرت بزرگ علامت اینچنین می دهد که اراده حل و فصل نهایی در طرف مقابل مشاهده شد و امیدواریم بعدا نیز این موضوع را ببینیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع محیط زیست تصریح کرد: اگر به محیط زیست توجه نکنیم توسعه پایدار نخواهد بود چون پایان توسعه باید به عزت مردم و کشور منجر شود و اگر مردم نتوانند در فضای مناسب نفس بکشند توسعه نیز به درد آنها نخواهد خورد.

وی با تاکید بر اینکه باید از همه ظرفیت های استان هرمزگان استفاده شود ادامه داد: البته تدبیر برای مردم است و ما آن را از مردم می گیریم و به کمک شما مردم امنیت موجود در همه زمینه ها روز به روز بیشتر خواهد شد.

روحانی با بیان اینکه امروز ثبات در جامعه ایجاد شده است و فرازونشیب ها کاهش یافته ادامه داد: ما این ثبات را ادامه می دهیم و دست به دست هم کشور را آبادتر، سرافرازتر و توسعه یافته تر از امروز خواهیم دید.

رئیس جمهور برنامه دولت برای توسعه بندر جاسک را مورد نظر قرار داد و تصریح کرد: ظرف ۳ الی ۵ سال آینده جاسک به بندری مهم از نظر صادرات انرژی تبدیل خواهد شد.

روحانی اضافه کرد: برای سواحل جنوب از نظر صادرات پتروشیمی و نفت با وزارت نفت برنامه ریزی های خوبی انجام داده ایم.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: دولت پس از بررسی ها قول می دهد و به قول خود عمل خواهد کرد.

 

روحانی: متن توافقنامه ژنو بر حق غنی سازی ایران تاکید کرده است/ بهانه را از دست دشمن می گیریم

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس ، رئیس جمهور در آخرین برنامه خود در روز اول سفر به هرمزگان در دیدار با علما، فضلا، طلاب شیعه و سنی استان با اشاره به جایگاه علما و روحانیون، گفت: وظیفه علما این است که در مسیر حق و حقیقت حرکت کرده و این موضوعات را با بیان قابل فهم به مردم ارائه دهند.

روحانی وحدت میان مسلمان را یکی از آرمان های بزرگ اسلام و مورد تأکید پیامبر و قرآن خواند و افزود: خیلی ها دلشان می خواهد میان امت اسلام در جهان و ایران اختلاف باشد.

وی با بیان اینکه اختلاف به معنای تفاوت در تفسیر و نظر اشکالی ندارد اظهار داشت: اما اگر معنای این اختلاف تنازع و روبروی هم قرار گرفتن و به سمت شقه شقه کردن جامعه باشد خطرناک است.

وی ادامه داد: مشکلات فروان و بدخواهان فراوانی در سطح جهانی داریم و البته ممکن است در منطقه نیز عده ای تحت تأثیر باشند و بخواهند فاصله ها را بیشتر کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز دشمنان اسلام کاری کردند که مسلمانی به کشتن و ریختن خون مسلمانی دیگر افتخار کند، افزود: این تنازع و اختلاف چه نفعی خواهد داشت؟

برای ترویج فرهنگ اسلام باید در مقام عمل اخلاق اسلامی را نشان دهیم

رئیس جمهور با اشاره به شرایط مطلوب اتحاد و یکپارچگی میان اهل تسنن و شیعیان در سراسر کشور و به ویژه در استان هرمزگان تصریح کرد: این دولت مصمم است در مسیر وحدت مسلمانان به عنوان هدفی مقدس اصرار بورزد و همه اعضای دولت و مدیران کشور در سراسر ایران مکلفند از لحاظ دینی، قانونی و مدیریتی در جهت وحدت باشند.

روحانی اضافه کرد: اگر می خواهید در اهداف دینی مان برای بسط و ترویج فرهنگ اسلام کار کنیم باید در مقام عمل اخلاق اسلامی را نشان دهیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: اگر می خواهید با دعوت خود دیگران را جذب نمائید راه آن به نمایش گذاشتن اخلاق حسنه و ناب محمدی (ص) است.

روحانی با اشاره به تأکید حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بر وحدت میان مسلمان افزود: چطور می شود کسی ادعا کند از اهل تسنن یا تشیع است و در برابر کسی که لااله الله گفته بایستد.

قدرت نمایی ملت لازمه حل کم هزینه مسائل با دنیا است

روحانی با تأکید بر اینکه امروز وظیفه داریم ایران را به عنوان الگو و نمونه در زمینه همزیستی و اخوت در میان مسلمانان به جهان معرفی کنیم، افزود: اگر بخواهیم مسائل خود را با دنیا کم هزینه حل کنیم یکی از لازمه های آن قدرت نمایی  ملت است.

وی اضافه کرد: بالاترین بخش قدرت نمایی ملت اتحاد، انسجام و وحدت ملی است و همه باید ببینند ایران برای منافع، فرهنگ، هویت و دفاع ا زحقوقش یکپارچه است.

رئیس جمهور مشکل دشمنان را با اصل اسلام، دین، سیره پیامبر، قرآن و اهل بیت دانست و اظهار داشت: اگر بخواهیم برخی مسائل جزئی در مناسک دینی را بزرگ کنیم نمی توانیم در برابر دشمنان پیروز شویم.

موفقیت در مذاکرات در سایه قدرت ملی بود

روحانی با بیان اینکه اگر تا امروز در مذاکرات موفقیت به دست آوردیم در سایه قدرت ملی است تصریح کرد: نقد اشکالی ندارد و اگر کسی می خواهد دولت را نقد کند بدون اشکال است.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمنان به بهانه هایی خواستند ما را از حقوقمان باز دارند تصریح کرد: این حق تنها حق هسته ای و غنی سازی نبود و به این بهانه ما را از حقوقی نظیر صادرات تعامل آزاد اقتصادی با جهان باز دارند.

تلاش می کنیم بهانه ها را از دشمن بگیریم

وی ادامه داد: تلاش دولت این است بهانه را از دشمن بگیرد و اثبات کند ایران به دلیل منافع کشورش به دنبال حقوق هسته ای است.

رئیس جمهور با اشاره به سابقه خود در زمینه پرونده هسته ای و همچنین شروع تحقیقات هسته ای در کشور اظهار داشت: کسانی که به دنبال سلاح هسته ای بودند هیچگاه دنبال دیگر کشورها نمی رفتند و بگویند که ما غنی سازی می خواهیم و هیچ ساده لوحی که به دنبال سلاح باشد این کار را نمی کند اما ما با شرق و غرب مذاکره کردیم ولی آنها این تکنولوژی را به ما ندادند.

اگر می خواستیم کار مخفی هسته ای انجام دهیم آن را عملی نمی کردیم

اروحانی تصریح کرد: اگر می خواستیم کار مخفی انجام دهیم هیچگاه این موضوع را علنی نمی کردیم؛ ما به دنبال سلاح هسته ای نبودیم و سلاح را مخالف فقه و شرع می دانیم.

وی با اشاره به تحریم های غرب علیه ایران افزود: دشمنان این بهانه را به دست آوردند و به نقطه ای بردند که تحریم های ظالمانه را اعمال کردند.

رئیس جمهور ادامه داد: تلاش دولت این است که با شفاف سازی بیشتر در چارچوب مقررات بین المللی و مذاکرات سازنده با آنهایی که این مشکل را ایجاد کردند و کشورهای ۱+۵ در یک مذاکرات سازنده بر حق هسته ای مان تأکید کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: تلاش دولت این است که با شفاف سازی بیشتر در چارچوب مقررات بین المللی و مذاکرات سازنده با آنهایی که این مشکل را ایجاد کردند و کشورهای ۱+۵ در یک مذاکرات سازنده بر حق هسته ایمان تأکید کنیم.

متن توافقنامه ژنو بر حق غنی سازی ایران تاکید کرده است

روحانی با بیان اینکه ما می خواهیم دنیا در اجرای این حق برای ما مزاحمت ایجاد نکند و در همین راستا قدم اول را برداشته ایم ادامه داد: در متن تفاهم اولیه ژنو بر حق غنی سازی در فردو و نطنز تأکید شده و بحث بر سر این است که گسترش آن چقدر باشد.

وی اضافه کرد: ما می خواهیم ظلم های ناروا را نیز برطرف کنیم و در قدم اول موفق بودیم و در قدم دوم نیز که امیدوارم قدم نهایی باشد در فرصتی شش ماهه به توافقی برسیم که فشار از مردم کم شود و نتیجه آن رسیدن به حقوق مردم باشد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب، گفت: امروز در بحث توسعه اقتصادی با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی باید به میدان بیاییم.

روحانی با بیان اینکه هیچ کاری بدون زیرساخت فرهنگی انجام نمی شود و اگر بخواهیم در اقتصاد پیشرفت کنیم باید کار فرهنگی انجام شود، تصریح کرد: در اقتصاد تنها کار، تلاش، موضوعات بانکی و مالی مطرح نیست و به وجدان کاری و اخلاق کار نیز نیاز داریم.

رئیس جمهور ادامه داد: همه این کارها باید توسط مردم انجام شود و دولت خادمی است که برای مردم تسهیلات فراهم می کند؛ مگر دولت می تواند در جامعه ای مسائل فرهنگی را درست کند؟

وی با اشاره به میزان بالای کارمندان دولت و انتقاد از این موضوع تصریح کرد: هرچه به دست می آوریم باید به کارمندان حقوق دهیم یا به بازنشستگان پرداخت کنیم؛ مگر یک کشور ۷۵میلیونی چقدر کارمند می خواهد؟

روحانی ادامه داد: اگر قرار باشد هر روز از چاه نفت در بیاوریم و دشمن نیز با قلدری نگذارد آن را بفروشیم و در ادامه پول آن را حقوق کرده و میان کارمندان تقسیم کنیم صحیح نیست.

رئیس جمهور با اشاره به نقش مردم در مسائل اقتصادی و سرمایه گذاری اظهار داشت: البته مقداری سرمایه گذاری در مراحل اولیه لازم است.

روحانی جایگاه استان هرمزگان در تولید فولاد را مد نظر قرار داد و اظهار داشت: در آینده ای نزدیک این استان یکی از قطب های مهم فولاد خواهد بود

وی هرمزگان را مرکز مهم حمل و نقل کشور خواند و افزود: امروز تصمیم گرفتیم فاز دوم بندر شهید رجایی را تکمیل کنیم و تصمیم بر این بود که فاز سوم را نیز آغاز نماییم و امید داریم فاز چهارم و پنجم نیز به زودی آغاز شود.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: باید دست به دست هم دهیم و با اتحاد بیشتر و حرکت به سمت توسعه و اجرای سیاست های مقاومتی حرکت کنیم.

اما نخستین روز سفر استانی دولت به هرمزگان با حاشیه های جالبی همراه بود که خواندن آنها خالی از لطف نیست.

شوخی ظریف « روحانی» با روحانی ها

*نقطه آغاز دومین سفر استانی دولت یازدهم از فرودگاه بین المللی بندر عباس کلید خورد. تعدادی زیادی از خبرنگاران با حضور فرودگاه بین المللی بندر عباس منتظر ورود رئیس جمهور بودند.

* پیش از ورود رئیس جمهور تعدادی از وزرا و معاونین رئیس جمهور با هواپیمای دیگری وارد فرودگاه شدند.

* خودرو حامل رئیس جمهور پس خروج از فرودگاه مورد استقبال مردمی که در دو طرف بلوار قرار داشتند گرفت. از چند روز قبل بنرهایی با عنوان ستاد استقبال مردی از رئیس جمهور در خیابان های مختلف بندرعباس نصب شده بود.

*حضور چشم گیر دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در مسیر استقبال این شبهه را ایجاد کرده بود که شاید مدارس بندرعباس امروز و به دلیل ورود رئیس جمهور تعطیل است اما یکی از مسئولان رسانه ای ریاست جمهوری تاکید داشت که تنها برخی مدارس که در مسیر استقبال قرار داشت دانش آموزان را برای خوشامدگویی به روحانی در مسیر مستقر کرده اند.

*طبق معمول بازار پارچه نوشته های مردمی در مراسم استقبال از رئیس جمهور داغ بود؛ یکی از مهم ترین مطالبات مردم در این دست نوشته ها منتفی شدن مصوبه دولت های  پیشین در جداسازی چند روستا و شهرستان پارسیان از هرمزگان و الحاق شیراز به منظور ایجاد ارتباط این استان و دریا بود. مردم با دست نوشته هایی با عنوان « چرا انتزاع و چرا الحاق» و « مصوبه تجزیه هرمزگان را باطل کنید» از روحانی درخواست لغو این مصوبه حاشیه ساز را داشتند.

*در طول مسیر استقبال بنرهایی نصب شده بود که از مردم می خواست پیشنهادات و شکایات خود را به شماره ۱۱۱ (سامانه سامد) بفرستند و رئیس  مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری نیز به مردم توصیه کرده بود که به جای نوشتن نامه با این سامانه تماس بگیرند، اما گویی مردم به همان روش پیشین اعتماد بیشتری داشتند و تلاش می کردند درخواست های مکتوب خود را به دست رئیس جمهور برسانند.

 

*توقف تیم رسانه ای همراه رئیس جمهور در مسیر باعث شد فرصت گپ و گفت با مردم فراهم هم برای خبرنگاران فراهم شود. برخی از اهالی بندر عباس از توقف طرح مسکن مهر در استان گلایه داشتند. این افراد جز کسانی بودند که تقریبا کل پول مسکن مهر را در دولت قبل داده بودند ولی در دولت جدید نتوانسته بودند به خانه خود برسند.

*خودرو حامل روحانی پس از دقایقی حضور میان جمعیت حدود ساعت ۱۱: ۳۰ دقیق وارد ورزشگاه تختی شد. یکی از مطالبات جدی که هم از سوی نماینده ولی فقیه و هم استاندار مورد تاکید قرار گرفت موضوع لغو مصوبه دولت قبل در انتزاع بخشی هرمزگان بود.

* روحانی هم که دست نوشته های مردم را درباره این مصوبه در داخل ورزشگاه و بین جمعیت می دید قول داد این مساله مجددا در دولت مورد بررسی قرار گیرد. پس از این وعده روحانی جمعیت شروع به تشویق رئیس جمهور کردند.

* جمعیت حاضر در استادیوم یکی از مسائل مورد بحث خبرنگاران بود اما تخمین ها تعداد ۴ الی ۵ هزار نفر را در این مراسم عنوان می کرد.

* رئیس جمهور پس از بازدید از مجتمع فولاد هرمزگان و اسکله شهید رجایی به میان هم اندیشان صنعت فولاد آمد تا برای آنها از مزیت های این صنعت و تلاش های دولت برای حل مشکلات بگوید.

* روحانی در میان سخنرانی خود از پرداخت هزینه ۷۰۰ دلار اضافه برای هر کانتیر کالا بدلیل شرایط بد تحریم ها انتقاد کرد و  گفت که شش قدرت بزرگ! در دور جدید مذاکرات اراده حل و فصل نهایی مساله را دارند.

* سخنرانی بعدی روحانی که در جمع روحانیون، فضلا و طلاب استان بود بلافاصله بعد از برنامه قبل آغاز شد. تعویض فوری بنر مراسم و جا به جایی مهمانان از حاشیه های جالب این موضوع بود.

*نماینده ولی فقیه در استان برای بیان مشکلات و درخواست های استان پیش از روحانی بالای جایگاه رفت. آیت الله نعیم آبادی که به گفته خودش سخنرانی هایش به طولانی بودن معروف است قول داد که کوتاه سخنرانی کند تا حاضران خسته نشوند. در میان سخنرانی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تعدادی از روحانیون تکبیر فرستادند که وی گفت: « تکبیر گرفتن از علما تعجب دارد! »

* حسن روحانی نیز در سخنرانی خود روحانیون را با همان جمله ظریف نماینده ولی فقیه در استان مورد تذکر قرار داد و پس از تکبیر جمعی از روحانیون حاضر گفت: آقای نعیم آبادی راست می گویند که صلوات و تکبیر گرفتن از علما سخت است.

* برنامه های روز اول سفر روحانی با سخنرانی وی در جمع علما و روحانیون استان پایان یافت.