به گزارش پارس به نقل از فارس، « باراک اوباما» و « فرانسوا اولاند» روسای جمهور آمریکا و فرانسه روز سه شنبه در کنفرانس خبری مشترک در کاخ سفید حاضر شدند.

رئیس جمهور آمریکا در ابتدای این نشست به مذاکرات هسته ای با ایران پرداخت و مدعی شد: « اتحاد ما… به همراه تحریم های قدرتمند توانست بخش های کلیدی برنامه هسته ای ایران را تعلیق کرده و به عقب بازگرداند. »

اوباما به علاوه گفت که آمریکا و فرانسه بر اعمال قدرتمند تحریم های کنونی علیه ایران، تفاهم دارند.

وی در ادامه با اشاره به در جریان بودن مذاکرات صلح سوریه در ژنو، از کشورهای جهان خواست از ورود نیروهای خارجی به سوریه جلوگیری کنند. رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت مسکو باید اطمینان حاصل کند که دولت سوریه به تعهد خود مبنی بر امحای تسلیحات شیمیایی پایبند است.

اوباما ضمن تمجید از دولت فرانسه و تاکید بر روابط دوجانبه، گفت دعوت اولاند برای سفر به فرانسه در ماه ژوئن را پذیرفته است.

« فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه نیز در این نشست به موضوع برنامه هسته ای ایران پرداخت و گفت با اوباما موافق است که ۱+۵ توانسته است بخش هایی از برنامه هسته ای ایران را متوقف کند.

وی در مورد سوریه نیز به موضوع تصمیم چند ماه قبل کشورهای غربی برای حمله به سوریه اشاره کرد و گفت فرانسه آن زمان برای اقدام نظامی آماده بود، اما « رئیس جمهور اوباما به ما یادآوری کرد که گزینه های دیگری هم وجود دارد. »

اوباما در پاسخ به سوالی در مورد سوریه و اینکه آیا نباید فشارها بر دولت این کشور را افزایش داد، گفت وضعیت سوریه برای این کشور، برای منطقه و برای امنیت جهانی بد است، چراکه این منطقه محلی امن برای گروه های تندرو ایجاد کرده است. وی همچنین گفت طبق بیانیه ژنو ۱، باید در سوریه دولتی انتقالی تشکیل شود که در بر گیرنده همه گروه های قومیتی در این کشور باشد. وی افزود که هنوز تا دستیابی به چنین دولتی فاصله زیادی وجود دارد.

اوباما گفت هم آمریکا و هم فرانسه به حمایت از مخالفان میانه رو در سوریه ادامه می دهند و همچنین به کمک های انسان دوستانه به سوریه متعهد هستند. وی تاکید کرد که در وضعیت کنونی سوریه، راه حل نظامی وجود ندارد.

وی در مورد اجرای توافق هسته ای با ایران هم گفت: « ما به شدت به اجرای تحریم های کنونی پایبند هستیم… ما برای ایرانی ها هم روشن کرده ایم که کوتاه نمی آییم… در گفت وگوهای خصوصی با رئیس جمهور اولاند، او نیز احساسی مشابه داشت… ما تحریم های جدید نمی خواهیم، چراکه این تحریم ها بوده که به آن ها فشار آورده و آن ها را به پای میز مذاکره آورده است. اما این پیام را هم باید به ایرانی ها بدهیم که در صورتی که موضوع هسته ای حل و فصل نشود، تحریم های بیشتری در دستور کار قرار می گیرد. »

اوباما همچنین در مورد شرکت هایی که ممکن است به دنبال فرصت های تجاری فراتر از تحریم ها در ایران باشند، گفت این شرکت ها اعتبار خود را در معرض خطر قرار می دهند. وی سپس هشدار داد که اگر شرکتی تحریم های ایران را نقض کند، آمریکا مانند « یک تن آجر» بر سر آن ها آوار می شود.

در ادامه اولاند در پاسخ به سوالی در مورد سفر هیئت تجاری فرانسه به ایران گفت، که او رئیس جمهور این کشور است، و نه رئیس اتحادیه های کارگری و این هیئت ها هم آزادانه به ایران سفر کرده اند. با این حال وی گفت که به این شرکت ها نسبت به تحریم ها و لزوم پایبندی به آن ها یادآوری کرده است.

وی تأکید کرد که تا زمانی که توافق جامع میان ایران و ۱+۵ به دست نیاید، تحریم های کنونی پابرجاست و تجارت با ایران تنها زمانی مقدور می شود که این تحریم ها برداشته شود.

اوباما در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال که بین انگلیس و فرانسه کدامیک متحد اروپایی نزدیک تری برای آمریکاست، گفت که ۲ دختر دارد و بین آن ها فرقی نمی گذارد؛ در مورد شرکای اروپایی نیز همین طور است و تفاوتی میان آن ها وجود ندارد.

وی از رسوایی جاسوسی اخیر آژانس امنیت ملی آمریکا گفت عمیقا به قوانین اطلاعاتی و نحوه جمع آوری داده در سرتاسر جهان پایبند است. وی گفت این صحیح نیست که گفته شود آمریکا و انگلیس توافق « عدم جاسوسی» دارند، چراکه آمریکا با هیچ کشوری چنین توافقی ندارد. اوباما مدعی شد که به رعایت حقوق حریم شخصی افراد نه فقط در آمریکا، بلکه در سرتاسر جهان متعهد است و به حریم شخصی افراد معمولی احترام می گذارد. وی در ادامه جاسوسی های سرویس اطلاعاتی آمریکا را به شبکه های جاسوسی ربط داد و گفت این شبکه ها می خواهند به آمریکا حمله کنند.

در ادامه اولاند در مورد برنامه هسته ای ایران گفت هرچند توافق موقت به دست آمده، اما کار هنوز تمام نشده و اشتباه است اگر تصور شود که مسئله هسته ای حل شده است.

وی در زمینه جاسوسی آمریکا از مقامات خارجی هم گفت که بعد از افشاگری های اخیر با اوباما رایزنی کرده و اعتماد میان دو کشور احیا شده است.

اوباما در بخش دیگری از این نشست دستیابی به توافق جامع هسته ای با ایران را به اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران منطور کرد و گفت اگر ایران بتواند از لحاظ فنی ثابت کند که برنامه هسته ای را با اهداف صلح آمیز دنبال می کند، رسیدن به یک توافق، مقدور است و در غیر اینصورت نه.