اخبار ویژه روزنامه های یکشنبه
آقای عارف! فرمانده نیستی اطاعت نکنی «بازمانده» ای، ادامه ی واکنش ها به یک سخنرانی جنجالی، تقدیر کلیمیان از یونسی، حرکت ناوگان ایران به سمت آمریکا و… از جمله خبر ویژه های برخی روزنامه های یکشنبه هستند که میتوانید اینجا بخوانید.
*کیهان
روحانی هرگز حمایت نظام را با موسوی و سبزها عوض نمی کند
ارگان گروهک ملی- مذهبی تصریح کرد، روحانی و مشاوران وی، موسوی و کروبی را افراطیون فرصت سوز می دانند و روحانی هرگز حمایت نظام را با اصلاح طلبان و سبزها عوض نمی کند. وبسایت ملی- مذهبی که در خارج کشور مدیریت می شود، در تحلیلی به قلم علی کشتگر (از چپ های آمریکایی) نوشت: روحانی حمایت نظام را با اصلاح طلبان عوض نمی کند. البته او این قدر هوشیاری دارد که سبزها را در توهم نگه دارد. اعتدال از نظر روحانی، هم دوری از موسوی و کروبی است و هم فاصله گرفتن از جبهه پایداری. اخیرا یکی از نزدیکان روحانی در گفت وگو با هفته نامه [اصلاح طلب] آسمان این نگرش را به شرح زیر بیان کرده است؛ « افراطی گری و تفکری که سال های اخیر محملی برای رشد و نمو پیدا کرده آرام آرام خشک می شود. آنها دیگر نه پایگاهی در جامعه و نه جایگاهی در نظام دارند. تقریبا همه متفق القول هستند که نظام ضربات جبران ناپذیری خورده است. افراطی گری چه در چپ و چه در راست دیگر مجال بروز پیدا نمی کند. آقای موسوی می توانست در سال ۸۸ از پتانسیل رأی ۱۳ میلیونی خود استفاده کند، حزب تشکیل دهد، روزنامه تاسیس کند و نیروهای خود را سامان دهی کند. اما چنین نکرد. همراه او نیز کارت عده ای از افراد که می توانستند مدیران آتی باشند، سوخت. (هفته نامه آسمان) « نظام تصمیم به بستن پرونده هسته ای را گرفته است. »
کشتگر اضافه کرد: این ادعا که موسوی افراطی است از خرداد ۸۸ به بعد موضع نظام و رسانه های وابسته به رهبری مثل کیهان بوده است. کسانی که از روحانی درخواست آزادی موسوی را دارند بهتر است بالاخره هرچه زودتر باور کنند که روحانی مرد چنین راهی نیست و اگر هم می خواست نمی توانست در این زمینه کاری بکند. جریان مخالف اصلاح طلبان امروز قدرتمندتر و مجرب تر از گذشته است. سایت ملی- مذهبی در پایان نوشت: می شود و باید از تلاش های دولت روحانی برای حل منازعه هسته ای و بهبود مناسبات ایران و غرب استقبال کرد، اما نمی شود و نباید در عرصه مبارزه و تلاش برای توسعه جامعه مدنی و جنبش دموکراسی خواهی که وظیفه اپوزیسیون استبداد دینی [! ] است به او دخیل بست.
روایت اشپیگل از قراردادهای احمقانه آل سعود
یک مجله آلمانی قراردادهای تسلیحاتی هنگفت رژیم سعودی را احمقانه خواند. به نوشته اشپیگل، کارشناسان سلاح های نظامی، در قاموس خود، اصطلاحی تحت عنوان « قراردادهای احمقانه تسلیحاتی» دارند و آن را به قراردادهایی اطلاق می کنند که براساس آن، برخی از کشورها سلاح هایی نامناسب با چالش های نظامی خود می خرند. بر این اساس، قراردادهای تسلیحاتی عربستان سعودی، از « احمقانه ترین» قراردادهای تاریخ معاصر به شمار می روند، زیرا این کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و آغاز جنگ ایران و عراق تاکنون هزینه ای افسانه ای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار برای خرید سلاح اختصاص داده است، اما با این حال نتوانسته است بر برتری تسلیحاتی ایران فائق آید و این در حالی است که سلاح های ایران، بر پایه تاکتیک تسلیحات ارزان قیمت اما کارآمد در عرصه میدانی استوار است و قایق های تندرو و موشک های بالستیک را برای حفظ برتری نظامی خود به کار می گیرد، به همین سبب عربستان به عقد قرارداد تسلیحاتی محرمانه با رژیم صهیونیستی علاقه مند شده است.
آقای عارف! فرمانده نیستی اطاعت نکنی « بازمانده» ای
یک نشریه زنجیره ای اصلاح طلب، جایگاه سیاسی محمدرضا عارف را نه « فرمانده» بلکه « بازمانده» توصیف کرد که از سوی اصلاح طلبان جدی گرفته نمی شود. عارف پیش از دیگر نامزدهای اصلاح طلب در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اعلام نامزدی کرده بود اما طیفی از اصلاح طلبان که تحریم انتخابات را زمزمه می کردند یا دنبال نامزدی دیگر بودند، از عارف به عنوان « اصلاح طلب بدلی و قلابی» و « تحریک شده نهادهای امنیتی» یاد کردند. نشریه آسمان درباره بازماندگی عارف نوشت: اگر و فقط اگر محمدرضا عارف به نقش و مسئولیت تاریخی - اخلاقی خود عمل نمی کرد فاصله اندک حسن روحانی تا مرز ۵۰ درصدی آرا نشان از آن دارد که اگر عارف در صحنه می ماند و صرفا در استان موطن خویش، یزد، در جایگاه نخست قرار می گرفت؛ کار روحانی در بهترین حالت به دور دوم می افتاد. این، تازه در حالتی بود که بدنه اجتماعی حامی اصلاحات و تغییر، از دودستگی و اختلاف اصلاح طلبان دلسرد نمی شد و چون تدبیری نمی دید، امیدی نمی بست و در خانه نمی نشست.
آسمان می افزاید: نقش آفرینی عارف اما چنان که باید و شاید، حاصلی برای او در بر نداشت. پس از ۲۴ خرداد، وی نه در دولت و نه در حوزه عمومی سیاست نتوانست جایگاه تثبیت شده ای پیدا کند. حضور نداشتن عارف در ترکیب دولت روحانی، نخستین نشانه های تردید را بروز داد. گرچه با قرار گرفتن جعفر توفیقی، رئیس ستاد انتخاباتی عارف، در جایگاه سرپرستی وزارت علوم و در ادامه حمایت های عارف از این وزارتخانه در برابر حملات مخالفان، دولت شائبه ها را کمرنگ ساخت؛ اما معرفی نشدن توفیقی به مجلس بار دیگر تردیدها را بازگرداند. اخبار متناقضی که درباره صدور حکم ریاست مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به نام عارف در رسانه ها منتشر شد و سپس منتفی شدن موضوع، نشان داد عارف در سطحی فراتر از دولت روحانی و نزد بزرگانی چون هاشمی رفسنجانی نیز هنوز موقعیت تثبیت شده ای ندارد و او همچنان یاران قدیمی تری چون علی اکبر ولایتی را ترجیح می دهد.
در ادامه این تحلیل آمده است: حتی بحث انصراف عارف از عضویت در هیئت مدیره بنیاد باران که از سوی سیدمحمد خاتمی تأسیس شده و قرار گرفتن وی در رأس « بنیاد امید ایرانیان» به نوعی شائبه گلایه عارف از خاتمی را به وجود آورد و مهمتر اینکه، او می کوشد با نوعی هویت طلبی از زیر سایه رئیس جمهور اصلاحات درآید و در جایگاهی جز « معاون اول خاتمی» تعریف شود شائبه ای که در مقام تحلیل رویکردهای عارف، باید آن را به عنوان یک واقعیت سیاسی پذیرفت ارگان کارگزاران با دعوت عارف به تمکین از تصمیمات بزرگان می نویسد: باید گفت عارف پس از انتخابات ۲۴ خرداد ارتباط ارگانیکی نه با بزرگان اصلاحات و اعتدال (خاتمی و هاشمی) و نه با پیروز انتخابات (حسن روحانی و دولت او) نداشته است.
او به عبارتی، علیرغم انتظار قبلی هم از دولت بازماند و هم در حوزه سیاست به جمع فرماندهان نرسید. آسمان همچنین یاد آور شد: عارف پس از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی و نیامدن سیدمحمد خاتمی به عرصه انتخابات و مشخص شدن نامزدهای نهایی در روزنامه « بهار» (ارگان انتخاباتی عارف) و نیز تبلیغات مبارزاتی، خود را با عنوان « تنها نامزد اصلاح طلب» معرفی کرد و انتظار آن را داشت تا از سوی احزاب و گروه های اصلاح طلب مورد حمایت قرار گیرد؛ حمایتی که در نهایت، انجام نشد. شورای مشاوران خاتمی پس از رد صلاحیت هاشمی در ابتدا، عملا خود را بدون نامزد یافت و در مرحله بعد، بدون آنکه تمایزی میان حسن روحانی (به عنوان یک عضو جامعه روحانیت مبارز) و محمدرضا عارف (معاون و یار نزدیک سیدمحمد خاتمی) قائل شود، رأی به نظرسنجی از بدنه جامعه و سپردن تصمیم به بزرگان داد. آسمان به کنایه نوشت: عارف نماد تجربه اندوزی اصلاح طلبان است و حال نوبت تجربه آموزی اوست.
تهدیدهای اوباما و کری بوی آشتی با ایران نمی دهد
« مواضعی که رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا اتخاذ می کنند حاکی از آن است که آنها دنبال آشتی و توافق با ایران نیستند. » نشریه آنتی گریک ضمن انتشار این تحلیل نوشت: اظهارات اوباما و کری، خوش بینی درباره علاقه آنان به توافق و آشتی با ایران را دشوار می سازد. بهترین کار این است که دولت اوباما خاورمیانه را ترک کند و تمام کمک های نظامی و اقتصادی اش را با خود ببرد. دولت ایالات متحده نمی تواند در این منطقه کارها را به دقت سامان دهد به ویژه وقتی که میانجی صادق و بی طرفی نیست. آمریکا تمام و کمال در اردوگاه اسرائیل علیه فلسطینی ها قرار دارد؛ فلسطینی هایی که نباید فراموش کنیم خانه و کاشانه آنها اشغال شده و اشغالگر نیستند.
این نشریه آلمانی زبان می افزاید: در شرایط آشفته خاورمیانه آدمی مایل است نشانه هایی از حمایت بی قید و شرط آمریکا از نزدیکی مجدد به ایران انتظار داشته باشد اما این نشانه ها را نمی بینیم. دولت ایالات متحده آمریکا همراه با دیگر اعضای دائم شورای امنیت و آلمان به یک قرارداد موقت با ایران دست یافت که هدفش نشان دادن ماهیت صلح آمیز تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی است. به طور طبیعی می دانستیم که نیات ایران صلح آمیز است. ایران عضو پیمان جلوگیری از گسترش سلاح های اتمی است و به طور منظم از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی بازرسی می شود و بازرسی ها نشان داده ایران بخشی از اورانیوم خود را به مصرف تولید سلاح نمی رساند. از این گذشته سازمان های اطلاعاتی آمریکا می گویند ایران تصمیم نگرفته سلاح اتمی تولید کند و اینکه رهبرش آیت الله خامنه ای مدتها پیش سلاح های کشتار جمعی را حرام اعلام کرده است.
با قرارداد موقت که قرار است دوره انتقالی برای رسیدن به یک قرارداد دائمی باشد، ایران اقدام های اضافی انجام خواهد داد تا دنیا را قانع کند که از اورانیوم تنها به شکلی استفاده می کند که برای تولید سلاح مناسب نیست اما می تواند در خدمت تولید انرژی و اهداف پزشکی باشد. آنتی کریک تصریح می کند: در این باره باید همه انسان های صلح دوست خوشحال باشند. بنابراین چرا اوباما و کری حرف هایی می زنند که ما را در مورد صداقت آنها برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک به تردید می اندازد؟ برای نمونه کری اخیراً گفت « گزینه نظامی که در اختیار ایالات متحده آمریکاست، آماده است آن چیزی را انجام بدهد که اگر لازم باشد انجام خواهیم داد. » با تهدید به جنگ مشکل بتوان روحیه صلح خواهی را نشان داد. همچنین کری مکرراً می گوید توافق، ایران را متعهد می کند تأسیسات هسته ای خود را « برچیند» این اظهارات مقامات ایرانی را ناراحت می کند و به قول حسن روحانی « ادبیات شدید و غلیظ آمریکا ممکن است موانع جدیدی در راه رسیدن به یک توافق هسته ای گسترده ایجاد کند. »
آنتی گریک در ادامه نوشت: آیا دولت آمریکا قاعده بازی را برهم می زند؟ پیمان ان. پی. تی اعضا را منع نمی کند که اورانیوم را برای تحصیل انرژی و استفاده در خدمت اهداف پزشکی غنی سازی کنند. « صحبت از برچیدن در دولت اوباما در هر صورت واقعیت جدیدی ایجاد کرده است؛ رسانه های خبری آمریکا این فکر را پذیرفته اند که ایران دست کم برخی از اجزای برنامه اتمی خود را باید برچیند تا ثابت کند دنبال سلاح اتمی نیست. به این ترتیب فریب کاری کری ممکن است فرصت توافق سیاسی را به خطر بیاندازد. آنتی گریک در پایان نوشت: خود اوباما به دیوید رمنیک از مجله نیویورکر گفت، امکان توافق دائمی با ایران کمتر از پنجاه درصد است که بدتر از پیش بینی وی در اواخر سال گذشته است. رئیس جمهور اوباما در حالی که به یاد آمریکایی ها آورد که این ایالات متحده بود که در سال ۱۹۵۳ دولت دمکراتیک ایران را سرنگون کرد از اسرائیل و عربستان سعودی خواست توجه خود را معطوف اتحاد علیه ایران کنند. این حرف کسی نیست که صلح و آشتی می خواهد.
*خراسان
بر اساس بررسی های کارشناسان یک نهاد نظارتی، در حالی که همچنان سختی ها و حساسیت های مربوط به تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالا به کشور وجود دارد، بر اساس دستور روزهای اخیر یک مقام مسئول به دستگاههای ذی ربط، مقرر شده شرایط لازم برای واردات ۷ قلم لوازم اسکی به داخل کشور با تغییر گروه کالایی این اقلام از عدد ۱۰ به سایر گروه ها، فراهم شود.
بر اساس بررسی های یک دستگاه مسئول، پس از آنکه نمایندگان ویژه رییس جمهور سابق، با ابلاغ بخشنامه ای در خردادماه سال۹۱، مصوب کردند که یک زمین بزرگ در تهران در قبال دریافت ۶۰۰ میلیارد ریال وجه نقد به یک بانک دولتی واگذار و مبلغ دریافتی خرج خدمات زیربنایی مسکن مهر شود، این مصوبه چند وقتی است به علت مغایرت های قانونی، توسط نهادهای قانونی لغو شده است و با توجه به عدم تامین مبلغ مذکور از محل های دیگر، هم اکنون کسری قابل توجهی در تامین نقدینگی این بخش به وجود آمده است.
*جام جم
ادامه ی واکنش ها به یک سخنرانی جنجالی
در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی که از رسانه های حامی دولت محسوب می شود، دیروز در سرمقاله خود تاکید کرد: « به شخص رئیس جمهور یادآور می شویم که علاوه بر ماجرای « سبد کالایی» یک عذرخواهی دیگر نیز بدهکار است؛ عذرخواهی بابت این که منتقدان یا حتی معترضان به توافق نامه ژنو را کم سواد دانسته است. »
اظهارنظر هیات نظارت درباره نطق مطهری
اظهارات علی مطهری، نماینده تهران در مجلس درباره وقایع پس از انتخابات ۸۸ که با اعلام جرم دادستان تهران همراه شد، در جلسه هیات نظارت مجلس بر نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت. محمدحسین میرمحمدی، عضو این هیات گفت: نظر اعضای هیات بر این بود که سخنرانی مطهری براساس وظایف نمایندگی اش بوده است. این اظهارات میرمحمدی درباره نطق انتقادی مطهری درباره عملکرد دستگاه قضایی در حالی است که پیش از این علی لاریجانی رئیس مجلس نیز از دستگاه قضا خواست با دید بازتری به اظهارات نمایندگان نگاه کند. در همین حال وکیل علی مطهری در گفت وگو با مهر گفت: با توجه به اعلام نظر هیات نظارت مجلس
بر نمایندگان، دیگر نباید به این پرونده در دادسرا رسیدگی شود.
رآکتور آب سنگین، آب سنگین می ماند
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تلاش غرب برای متقاعد کردن ایران به تعطیل رآکتور آب سنگین اراک یا تبدیل آن به آب سبک گفت: رآکتور آب سنگین اراک به عنوان یک رآکتور آب سنگین، باقی خواهد ماند و فقط ممکن است امکان تغییرات فنی بر آن را بررسی کنیم. به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی افزود: از آنجا که غربی ها بحث پلوتونیوم را پیش کشیده اند و این بحث مبنای جدی و فنی ندارد، می توانیم از نظر فنی کاری کنیم که بهانه را از آنها بگیریم.
قهر آمریکایی ها به دلیل اظهارات لاریجانی
هیات آمریکایی حاضر در مراسم جشن تصویب قانون اساسی جدید در تونس هنگام سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس کشورمان، جلسه را ترک کردند. به گزارش ایسنا، لاریجانی در سخنرانی خود، رژیم صهیونیستی را غده سرطانی در منطقه خواند. در همین حال ۲۲۲ نفر از نمایندگان با امضای بیانیه ای حمایت خود را از سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی در دفاع از موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
حمایت اردنی ها از احمدی نژاد به روایت سیدعلی خمینی
سیدعلی خمینی، نوه بنیانگذار کبیر انقلاب در گفت وگویی تفصیلی با شفقنا گفت: رهبری از ابتدا تا امروز بر اندیشه امام (ره) ایستاده اند و بعضی به اشتباه معتقدند که دوران امام تمام شده است. او در بخش دیگری از این مصاحبه نیز گفته است: وقتی از جوانان اردنی در سال ۸۸ پرسش کردم که نظر شما آقای احمدی نژاد است یا موسوی؟ می گفتند احمدی نژاد، چون مقابل اسرائیل ایستاده است.
بولتون: به ایرانی ها جایزه بدهید
گلایه تندروهای آمریکایی از توافق ژنو تمامی ندارد و در تازه ترین این انتقادات، جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل در مقاله ای در مجله نشنال رویو بار دیگر به انتقاد از توافق هسته ای ژنو پرداخت و نوشت: ایران در توافق هسته ای ژنو سر دیپلمات های غربی کلاه گذاشته است. تهران به مراتب از دیپلمات ها، جاسوسان و رهبران سیاسی ما زرنگ تر بوده است. به گزارش فارس، او در این مقاله اضافه کرده است: باید به ایران در زمینه این توافق موقت که با پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان حاصل شد، جایزه داد. بدتر این که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با خوشحالی به دنبال
راه حلی جامع است و این در حالی است که ایران هرگز با اقدامی که مانع از ادامه برنامه هسته ای این کشور بشود، موافقت نمی کند. وی این را هم گفته است که تحریم ها، آنقدر که عده ای معتقدند، به لحاظ اقتصادی و کند کردن برنامه هسته ای ایران کارآمدی ندارد و امتیازاتی که ایران در قبال توافق هسته ای ژنو داده است، اندک و براحتی قابل بازگشت است.
تقدیر کلیمیان از یونسی
خبر اول این که تصمیم دولت برای تعطیل کردن روز شنبه مدارس کلیمیان با استقبال و قدردانی آن ها مواجه شد. کلیمیان تهران روز چهارشنبه با دعوت از علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقلیت های مذهبی، از اقدامات دولت درخصوص این اقلیت مذهبی تقدیر کرده و لوح تقدیری را به یونسی اهدا کردند.
تلاش های مخرب غرب
خبر دیگر این کهرئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت وگو با پرس تی وی هشدار داد که تلاش های غرب برای تضعیف توافق هسته ای که در ماه نوامبر سال گذشته در ژنو به دست آمد برای غرب مخرب خواهد بود. صالحی از اظهارات اخیر وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه امریکا علیه برنامه هسته ای ایران انتقاد کرد و گفت که چنین اظهاراتی خلاف قول هایی است که در توافق ژنو داده شد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که نتایج ماجراجویی در قبال ایران تنها به خود غرب برمی گردد و ایران در این راستا چیزی را از دست نخواهد داد.
نظرهیأت نظارت درباره نطق جنجالی مطهری
شنیدیم که میرمحمدی نماینده مردم گلپایگان در گفت وگو با مهر خبر داده که در جلسه هیأت نظارت مجلس بر نمایندگان، سخنرانی خبرساز آقای مطهری بررسی شد. نظر اعضای شورای نظارت این بود که سخنرانی وی در راستای وظایف نمایندگی اش بوده است. علی مطهری در آستانه ۹دی سخنرانی ای کرد که در آن بر لزوم تعیین تکلیف سران فتنه و برگزاری دادگاه برای تمام مقصران فتنه ۸۸ تأکید کرده بود.
بیانیه ای که اصلاح شد
با خبر شدیم که روز گذشته برگه ای در مجلس میان نمایندگان دست به دست می شد که پیش نویس بیانیه ای برای حمایت از مواضع ضد صهیونیستی رئیس مجلس در تونس بود. امضاهای این متن به ۲۲۰ عدد رسید اما برخی امضا کنندگان متوجه شدند که متولیان این بیانیه بندی را برای زیر سؤال بردن دیپلماسی دولت و سازشکارانه خواندن آن افزوده اند. تعدادی از نمایندگان هم که متن را کامل نخوانده و امضا کرده بودند، به این موضوع اعتراض کردند که سبب شد متن مورد اشاره اصلاح شود.
باج خواهی خارجی ها از وضعیت بابک زنجانی
دست آخر این که عزت الله یوسفیان ملا، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت و گو با سایت تدبیر با بیان اینکه برای اموال بابک زنجانی در خارج از کشور مشکلاتی به وجود آمده است گفته: « متأسفانه برخی کشورهای آسیای میانه با این ادعا که زنجانی به آنها بدهکار بوده اموالش را دارند از بین می برند و به نفع خودشان می گیرند. برخی کشورها هم برای بازگرداندن اموال او باج
می خواهند»
موافقت مجلس با بازنشستگی پیش از موعد در سال ۹۳
براساس مصوبه مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه بازنشستگی پیش از موعد مشمولان قانون بازنشستگی با موافقت بالاترین مقام اجرایی دستگاه و بدون سنوات ارفاقی مجاز شد. به گزارش تسنیم، اجرای این حکم از محل اعتبارات هزینه ای دستگاه ها و فروش اموال دولتی یا صرفه جویی ناشی از کاهش نیروها که میزان آن به تأیید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری می رسد، قابل تأمین و پرداخت است.
*تهران امروز
فارس: مصطفی افضلی فرد، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره آخرین وضعیت پرونده فروش خودرو های مگان جنبش عدم تعهد، اظهار داشت: همه سازمان های مرتبط با بحث فروش خودروهای مگان جنبش عدم تعهد به استعلام های کمیسیون اصل ۹۰ پاسخ داده اند، لذا به زودی گزارش نهایی این پرونده آماده می شود. وی در ادامه با بیان اینکه تخلف به آن شکلی که از شبکه خبر اعلام شد، صحت نداشته، گفت: در بررسی این پرونده بنا را بر این گذاشتیم که اگر خبر صحت داشته باشد با خاطیان برخورد شود و اگر صحت نداشته باشد با شایعه کنندگان خبر برخورد صورت گیرد. گفتنی است؛ در ۱۲شهریور ماه سال جاری، مصطفی افضلی فرد در اخطاری مستند به اصل ۱۹ قانون اساسی در صحن علنی بهارستان گفته بود، شبکه خبر اعلام کرده که در خلال « اجلاس جنبش عدم تعهد» ده ها خودرو مگان ۸۰ میلیون تومانی خریداری شده که اخیرا با هزار کیلومتر کارکرد به قیمت ۱۵ میلیون تومان در اختیار خوش نشینان قرار گرفته است که این خلاف اصل ۱۹ قانون اساسی و همچنین قانون مدیریت خدمات کشوری است. وی در این باره گفته بود: پس از انتشار خبر فروش مگان های استفاده شده در اجلاس عدم تعهد به قیمت پایین تر از حد معمول، مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل کرده و این موضوع را مورد پیگیری قرار می دهد.
آغاز فعالیت مجدد حزب اعتماد ملی
پیام نو: در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، حزب اعتماد ملی که از پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورده بود، مجددا فعالیتش را از آغاز کرد. این خبر را حجت الاسلام رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی طی سخنانی در موسسه الهادی اعلام کرد. حزب اعتماد ملی که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ توسط مهدی کروبی تاسیس شد، پس از انتخابات سال ۸۸ فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورد. این حزب از جمله احزاب اصلاح طلبی است که در انتخابات پس از سال ۸۴ حضور فعالی در عرصه سیاسی داشت اما پس از وقوع حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ فعالیتش را متوقف کرد.
استیضاح وزیر صنعت رای نمی آورد
تابناک: محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس، با بیان اینکه برخی گلایه می کنند که پاسخ دادن به پرسش های نمایندگان وقت وزرا را می گیرد، ولی باید گفت که پاسخ دادن به سوال از وظایف وزراست، گفت: در نظام مردمسالاری دینی پاسخگویی جزو لاینفک وظایف مسئولان است. بحث این است که افراط و تفریط نباشد. حال شاید وزیری به نمایندگان پاسخ دهد، ولی نمایندگان به وی کارت زرد بدهند. وزیر هم نباید اینقدر دل نازک باشد و احساس کند که عالم و آدم باید در برابر خدمات وی، خادم و خاضع باشند. وی گفت: ممکن است هر روز در رسانه ها گفته شود که می خواهند فلان وزیر را استیضاح کنند. اگر از من بپرسید که آیا سوال از وزیر صنعت منتفی است، می گویم اینگونه نیست و اگر نمایندگان اصرار به استیضاح داشته باشند، انجام خواهد شد؛ اما اگر بپرسید آیا استیضاح وزیر صنعت رای می آورد، می گویم رای نمی آورد.
اعتراف به اشتباه
مشرق نوشت: در روزهای اخیر بحث های گسترده ای میان اعضای مجمع روحانیون درباره بازخوانی مواضع مجمع پس از انتخابات ۸۸ مطرح شده است. برخی اعضا با اشاره به بیانیه های ساختارشکن آنان پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری معتقدند ما باید شجاعت اعتراف به اشتباه را داشته باشیم. همچنین سکوت ما دربرابر وقایعی چون پاره کردن تصاویر امام خمینی (ره) باعث شده تا این رفتارها به نام ما ثبت شود. اما برخی دیگر از اعضا ضمن مخالفت با این پیشنهاد گفته اند اگر به اشتباهات خود اعتراف کنیم باعث می شود سختگیری های نظام بر ما بیشتر شود. ما باید از طریق ملاقات با برخی مراجع و علما، آنها را واسطه قرار داده وبا پادرمیانی آنان به نظام برگردیم.
* جاسوس های انگلیسی برای به دام انداختن افراد مورد نظر خود، از حقه های کثیف جنسی استفاده می کنند. براساس گزارش شبکه خبری ان. بی. سی نیوز که با استناد به مدارک جدیدی از افشاگری های ادوارد اسنودن تهیه شده است گروه" بررسی مشترک تهدید و اطلاعات" که از واحدهای جاسوسی و محرمانه انگلیسی است، بین سال های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۱ ماموریت های خود علیه جاسوس های رقیب، هکر ها، مظنونین به اقدامات تروریستی، قاچاقچیان اسلحه و دیگر تبهکاران را با استفاده از حقه های جنسی به دام انداخته اند. این جاسوسان، برای گرفتار کردن افراد مورد نظر خود در تله های جنسی، از شبکه های اجتماعی مثل توئیتر، فلیکر، فیس بوک و یوتیوب استفاده کرده اند. اریک کینگ، حقوقدان و استاد دانشکده حقوق فناوری اطلاعات در کالج اقتصاد لندن به ان. بی. سی گفته است جاسوس های انگلیسی در حالی دست به این حربه های غیرقانونی زده اند که دولت انگلیس، خود از استراتژی های مشابه در دیگر دولت ها به شدت انتقاد می کند.
* رئیس کنگره بیداری و یکی از شیوخ عشایر عراق تصویری از پول جدید داعش را از طریق تلفن همراه خود نشان داد که در سمت راست این پول که دینار داعش خوانده می شود، تصویر" اسامه بن لادن" سرکرده سابق القاعده با آرم داعش و امضای وزیر دارایی این گروه تروریستی قرار دارد. به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ابنا" شیخ احمد ابوریشه" رئیس کنگره بیداری عراق در جریان بحث و بررسی مفاد طرح ارایه شده برای پایان دادن به بحران کنونی الانبار، این تصویر را نشان داد که گروه تروریستی" دولت اسلامی در عراق و شام" (داعش) در این استان منتشر کرده است. ابوریشه این اقدام گروه تروریستی را مدرک و دلیل روشنی درباره حضور این گروه تروریستی در الانبار دانست که گروه های وابسته به اقلیت همچون متحدون به ریاست اسامه النجیفی رئیس مجلس عراق همچنان وجود چنین تروریست های خطرناکی را در الانبار انکار کرده و به محکومیت عملیات ارتش و عشایر برای سرکوب آنها می پردازند. ابوریشه با نشان دادن" دینار داعش" در خلال بررسی بندهای ابتکاری که برای پایان دادن به بحران الانبار ارائه کرد، اظهار داشت جنگ علیه گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) از طریق ارتش و پلیس با حمایت تمام عشایر ادامه دارد و عشایر الانبار از حاکمیت امنیت و قانون و اقتدار دولت حمایت می کنند.
* مسئولان دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد آمریکا به تازگی آیه ای از قرآن کریم را بر سردر ورودی این دانشکده قرار داده اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، مسئولان دانشکده هاروارد آمریکا این آیه را بر سردر ورودی اصلی دانشکده حقوق این دانشگاه قرار داده اند. این آیه از قرآن کریم که آیه ۱۳۵ سوره نساء است در روی دیواری که مختص به درج مهمترین عبارات و نوشته ها درباره عدالت است، قرار داده شده است. متن این آیه به رعایت عدالت در همه احوالات و نظارت الهی بر اعمال انسانها اشاره دارد: " یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَی? أَنفُسِکُمْ أَوِ الْوَالِدَیْنِ وَالْأَقْرَبِینَ? إِن یَکُنْ غَنِیًّا أَوْ فَقِیرًا فَاللَّهُ أَوْلَی? بِهِمَا? فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَی? أَن تَعْدِلُوا? وَإِن تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ الله کَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرًا" که البته ترجمه انگلیسی آن بر سردر ورودی اصلی دانشکده حقوق هاروارد نقش بسته است.
*قدس
حرکت ناوگان ایران به سمت آمریکا
فارس: امیرافشین رضایی حداد فرمانده ناوگان نظامی شمال کشور گفت: ناوگان نیروی دریایی ارتش ایران با حرکت به طرف اقیانوس اطلس، برای نخستین بار به مرزهای دریایی آمریکا نزدیک می شود.
وزیر ارشاد: در ایران سانسور نداریم
ایسنا: علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره مسأله ممیزی گفت: ما در ایران سانسور نداریم، اما آنچه داریم قانونی است که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه کتاب و نشر به تصویب رسیده است و مواردی در آن ذکر شده که باید در صورت وجود داشتن در کتابها اصلاح شود. وی افزود: این موارد مسایلی است که با امنیت ملی، اخلاق عمومی و عفت عمومی در تعارض باشد.
سایت انتخاب رفع فیلتر شد
پارسینه: سایت « انتخاب» که ۶ روز پیش فیلتر شده بود، رفع فیلتر شد. دلیل فیلترینگ « انتخاب» ، نامه دوم دکتر زیباکلام به حسین شریعتمداری و کامنتهای ذیل آن بوده است.
درخواست دفتر روحانی را رد کردم
جهان: ندا سپانلو مجری پیشین گفت وگوی زنده رئیس جمهور با مردم، گفت: سه شنبه شب (۱۵ بهمن ماه) ساعت ۸ شب از طرف دفتر اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری با من تماس گرفته شد و از من برای حضور در گفت وگو با آقای روحانی دعوت شد و من به دلایل مختلف که مفصلاً توضیح داده ام، به خاطر عدم حضورم عذرخواهی کردم و گفتم که امکان حضورم نیست و نمی آیم و به آقایان توضیح دادم و گفتم که من حدود یک ماه مسافرت بودم و اصلاً در جریان حال و هوا و اوضاع نبودم.
راه اندازی یک سایت هسته ای
عصر خبر: خبرها حاکی است که تیم جدید مستقر در تشکیلات هسته ای کشورمان با جمع کردن یک تیم رسانه ای به زودی یک سایت اطلاع رسانی در خصوص مباحث هسته ای و مذاکرات با ۱+۵ را رونمایی خواهد کرد. اطلاعات دریافتی حاکی است که این سایت اطلاع رسانی، « امید هسته ای ایران» نام دارد.
شکار طلایی حزب ا… کیست؟
ندای انقلاب: رزمندگان حزب ا… در یک سلسله عملیات پیچیده و دشوار اطلاعاتی موفق به شکار و بازداشت یکی از وابستگان مهره اصلی ناامنی های اخیر منطقه شده اند. براساس اقرار این فرد بازداشتی، سرنخهای خوبی از عوامل و طراحان بمب گذاری مقابل سفارت ایران در بیروت به دست آمده است.
طفره وزیر از ارزیابی عملکرد راهداری
فارس: عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی در جمع خبرنگاران از ارزیابی عملکرد سازمان راهداری در بارشهای اخیر برف و بحرانِ مسدود شدن برخی راه های اصلی کشور و اغلب راه های روستایی دو استان گیلان و مازندران طفره رفت و پرسش خبرنگاران را بی پاسخ گذاشت.
غوزبالاغوز یک بانک برای مازندرانی ها
فارس: شمس ا… شریعت نژاد عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با اشاره به بارش سنگین برف و وارد آمدن خسارتهای سنگین به کشاورزان، گفت: در چنین شرایطی یک بانک پیامکی داده که طلب شما فلان قدر است و اگر تا آن تاریخ پرداخت نکنید، چنین و چنان می کنیم! .
پزشکان ایرانی، پردرآمدترین های جهان
جهان: بنابر بررسی تطبیقی در بحث درآمد متخصصان پزشکی در ۱۰ کشور جهان از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصصان پزشک ایرانی با کسب درآمد سالیانه بیش از ۴۱۸ هزار دلار بالاتر از درآمد پزشکان کشورهای آمریکا، استرالیا، هلند، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، دانمارک، اسپانیا و آلمان در مقام نخست کسب درآمد در رشته تخصصی پزشکی در جهان قرار دارند.
اختیارات بندر بن سلطان کم شدمشرق: پس از شکست طرحهای عربستان سعودی در منطقه بویژه سوریه، اختلافات در خاندان آل سعود شعله ور شده است. خبرها حاکی است، در هفته های اخیر بسیاری از اختیارات بندر بن سلطان و سعود الفیصل گرفته شده و به عبدالعزیز بن عبدا… واگذار شده که نگاه مثبتی به جمهوری اسلامی ایران دارد. گفته می شود، فورد سفیر غیر مقیم آمریکا در دمشق در این سناریو نقش داشته و کمیته سه نفره ای مرکب از عبدالعزیز بن عبدا… ، مقرن بن عبدا… و عبدالعزیز خوجه جهت پیگیری تحولات سوریه تشکیل شده است.
ارسال نظر