به گزارش پارس به نقل از ایسنا، پایگاه خبری پانوراما اظهار کرد: ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه و رئیس هیات اعزامی دولت به نشست ژنو۲ در اظهاراتی در هواپیمایی که وی را به دمشق منتقل می کرد عنوان داشت: تا زمانی که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از سخنانش در مراسم افتتاحیه نشست ژنو ۲ عذرخواهی نکند دمشق درخواست واشنگتن برای انجام مذاکرات مستقیم را نخواهد پذیرفت.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم موافقت ائتلاف مخالفان سوریه با طرح پیشنهادی دمشق در محکوم کردن تروریسم عنوان داشت: مخالفت ائتلاف با این طرح لکه ننگ واقعی بر پیشانی این گروه است و من پیشتر نیز گفتم که هر شخصی در هر جای دنیا که طعم تروریسم را چشیده باشد با این طرح موافقت خواهد کرد.

ولید المعلم تصریح کرد: اعضای ائتلاف مخالفان در سوریه زندگی نکرده اند و با کودکان مدارس یا دانشجویان دانشگاه ها نبودند که هدف خمپاره ها قرار می گیرند. بدن های نزدیکانشان قطعه قطعه نشده و از تخریب پل ها و خطوط انتقال نفت و گاز و زیرساخت ها رنج نبرده اند. آنها در هتل های پنج ستاره زندگی می کنند و عجیب نیست که با این طرح مخالفت کنند چرا که آنها واقعیت سوریه را درک نمی کنند.

این مقام سوری در ادامه افزود: آمریکایی که هیات ائتلاف مخالفان سوریه را رهبری می کند با طرح ارائه شده از سوی دولت سوریه مخالفت کرد اما این در حالی است که آمریکا به عنوان یک کشور عضو دائم در شورای امنیت باید به مبارزه با تروریسم پایبند باشد. طرح ارائه شده از سوی دولت سوریه با استناد به قطعنامه های شورای امنیت و همچنین قطعنامه های الزام آور سازمان ملل بوده و به همین دلیل مخالفت آنها با این طرح لکه ننگی است.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون تحریم های ظالمانه غرب و آمریکا علیه مردم سوریه گفت: اکثریت جامعه بین الملل با ما به صورتی غیرمنصفانه رفتار می کنند. متاسفانه آنها با معیارهای دوگانه در خصوص مسائل مختلف برخورد می کنند. آمریکا بر بخش بزرگی از جامعه بین الملل کنترل و نفوذ دارد و زمانی که آنها نام جامعه بین الملل را مطرح می کنند ما به این حرفشان می خندیم چرا که آنها نماینده جامعه بین الملل نیستند. زمانی که تعداد ساکنان روسیه، چین، هند و کشورهای عضو گروه اقتصادی" بریکس" را در نظر بگیریم می بینیم که آنها جامعه بین الملل هستند. اما طرف دیگر بر شورای امنیت و سازمان ملل کنترل و تسلط دارد.

وزیر امور خارجه سوریه در ادامه افزود: غرب چگونه از ما می خواهد تا در ژنو به مذاکره بپردازیم حال آنکه خود علیه مردم و کودکان سوری تحریم هایی را اعمال می کند. من این سوال را برای کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در مونترو مطرح کردم و از وی خواستم تا این مساله را برای من تشریح کند که چگونه غرب شیر و مواد غذایی را از مردم سوریه منع می کند اما از طرف دیگر مساله کمک های بشردوستانه را مطرح می سازد.

وی خاطرنشان کرد: چگونه آمریکا از عراق برای مبارزه با گروه" دولت اسلامی عراق و شام" (داعش) حمایت می کند و این گروه را تروریست می خواند، اما تروریست ها در سوریه را به صورت علنی و همزمان با برگزاری ژنو ۲ به سلاح مجهز می کند؟ تروریست ها در حال حاضر به سوریه ضربه می زنند و نمی دانیم که فردا به کجا ضربه خواهند زد و من اعلام می کنم که دمشق معیارهای دوگانه غرب و آمریکا را نمی پذیرد.

ولید المعلم در پاسخ به سوالی پیرامون تمرکز هیات ائتلاف مخالفان سوریه بر مساله دولت انتقالی و پست رئیس جمهوری گفت: این توهم را حامیان مخالفان به آنها تلقین کرده اند و اگر از این اقدامات خود منصرف نشوند ضربه خواهند دید. ما در کشوری زندگی می کنیم که در آن قانون اساسی، دولت، پارلمان و رئیس جمهور وجود دارد و هر چیزی که با قانون اساسی ما مغایرت داشته باشد آن را نمی پذیریم. همه پرسی در خصوص این قانون اساسی صورت گرفت و اکثریت مردم آن را تایید کردند و به همین دلیل هیچ کس حق ندارد در خصوص جایگاه ریاست جمهوری بحث و مذاکره کند.

وی در خصوص عدم مشارکت ایران در ژنو ۲ تصریح کرد: سازمان ملل با پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو۲ و دعوت نکردن از مخالفان داخلی سوریه که باید بر اساس توافقنامه ژنو ۱ دعوت می شدند کوتاهی کرد. ما بر این باوریم که هیات مخالفان گروه ارکستی بود که با ساز آمریکا می رقصد. من به جان کری گفتم که هیچ کس در جهان، نه وی و نه کشورهای حامی آمریکا این حق را ندارند که به نیابت از مردم سوریه صحبت کنند چرا که این خود مردم سوریه هستند که آینده خود را تعیین می کنند.

ولید المعلم در خصوص اختیارات دولت انتقالی اظهار کرد: اگر طرف دیگر گمان می کند که هیات انتقالی یا دولت آتی اختیارات رئیس جمهور را محدود خواهد کرد و این امر به نحوی باشد که با قانون اساسی کنونی کشورمان مغایرت داشته باشد ما می گوییم که آنها دچار توهم شده اند و باید پیش از آنکه به ژنو بیایند این افکار خود را تغییر دهند.

وزیر امور خارجه سوریه در پاسخ به این سوال که آیا هیات دولت سوریه دیدارهای جانبی نیز برگزار کرده است یا خیر؟ تاکید کرد: مهم این است که در دیپلماسی سوریه دیدارهای جانبی غیرعلنی صورت نمی گیرد و ما با هیچ طرفی روابط پشت پرده نداریم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه هیات سوری فهرست اسامی ربوده شدگان توسط گروه های تروریستی را ارائه می دهد، گفت: حتی اگر ما بتوانیم فهرست اسامی ربوده شدگان را ارائه بدهیم باید بدانیم که چه کسانی در سوریه هستند که دست به آدم ربایی می زنند. آنها چند گروه تروریستی اند نه حامیان ائتلاف مخالفان و اگر ما اسامی به آنها ارائه دهیم آنها خواهند گفت که این افراد نزد ما نیستند. ما می خواهیم آنها اسامی افرادی را که تروریست ها در مناطق تحت کنترل آنها ربوده اند به ما ارائه دهند و بگویند که در مقابل چه می خواهند. ما آماده هستیم. هیات سوری تاکنون هیچ اسامی دریافت نکرده است. اما به محض اینکه اسامی ربوده شدگان را ارائه دهند ما آماده هستیم تا با آنها تعامل داشته باشیم چرا که ما کاملا با خانواده های ربوده شدگان احساس همدردی می کنیم.

ولید المعلم در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات برخی از اعضای هیات ائتلاف مخالفان که با هدف فتنه انگیزی است، عنوان داشت: حقیقت این است که آنها به ترویج طایفه گرایی می پردازند و بیانیه گروه" دولت اسلامی عراق و شام" در الرقه خود بهترین شاهد برای این امر است و من همانطور که در مونترو گفتم زمانی که به کلیساها حمله شود، ما مسیحی هستیم و زمانی که مساجد حمله شود، مسلمان و تروریست ها تنها به دلیل آگاهی مردم سوریه که طایفه گری را نمی پذیرند شکست خورده اند.

وزیر امور خارجه سوریه در خصوص اظهارات رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه درباره سوریه که در جریان سفرش به ایران مطرح شد اظهار کرد: ما نه به حرف بلکه به عمل اهمیت می دهیم و هیچ اقدام چشمگیری را تاکنون از سوی مرزهای شمالی خود مشاهده نکرده ایم.

ولید المعلم در پایان گفت: من در وهله نخست خرسندم که به وطن خود بازگشته ایم، به دلیل فعالیت های رسانه های ملی خود نیز خرسند هستم چرا که آنها با صداقت اخبار پیرامون ژنو را پوشش دادند و هیات ما از اطمینان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، رهبران و مردم سوریه برخوردار است.