به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ظریف مصاحبه ای با رویترز و یک شبکه تلویزیونی به نام شبکه رسانه های بین الملل انجام داد.

وقتی از ظریف پرسیده شد آیا ایران آماده دست کشیدن از تحقیق درباره سانتریفوژها به عنوان بخشی از توافق نهایی هست یا خیر، ظریف گفت: " خیر. ما قرار است درباره وجوه مختلف برنامه هسته ای مذاکره کنیم و فکر نمی کنم فناوری و علم ربطی به اشاعه هسته ای داشته باشد. "

ظریف در پاسخ به سوالی درباره انتظارش از کفتگوهای ۱۸ فوریه و این که دستیابی به توافق نهایی چه مقدار طول می کشد گفت: " برای دستیابی به توافق نهایی هنوز اول راه است. این گفتگوها نخستین گام از یک توافق نهایی است و انتظار دارم این گفتگوها مدتی طول بکشد. "

وی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ افزود: " البته از نظر ما دستیابی به توافق نهایی چندان دشوار نیست به شرط این که همه طرف ها حسن نیت و اراده داشته باشند و برای سنجیدن گزینه های مختلف برای نیل به هدف مشترک اطمینان از این که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است تلاش کنند. "

وی که به زبان انگلیسی سخن می گفت افزود: " ما آماده ایم زیرا معتقدیم صلح آمیز بودن به نفع ماست و هیچ قصد دیگری هم نداریم. لذا، این مذاکرات نباید از نظر تئوری چندان دشوار باشد. ممکن است دستیابی به جزییات این مساله اندکی دشوار باشد. لذا باید ببینیم چه می شود. "

ایران در ماه نوامبر به توافقی اولیه و مهم با شش قدرت جهانی رسید.

ایران قرار است گفتگو با آمریکا، چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان را روز ۱۸ فوریه در وین بر سر حل و فصل قطعی خصومت ده ساله درباره برنامه هسته ای خود آغاز کند.

آمریکا و اتحادیه اروپا در بیستم ژانویه بعد از آن که دیده بان هسته ای سازمان ملل تایید کرد ایران به سهم خود در توافق ۲۴ نوامبر عمل کرده است بخشی از تحریم های تجاری و سایر محدودیت ها را علیه این کشور تولیدکننده نفت در اوپک تعلیق کردند.

با اعلام این مسایل راه برای برگزاری مذاکره به مدت شش ماه برای حصول توافق قطعی باز شد.

ایران باید بتواند ۴.۲ میلیارد دلار از درآمد نفتی مسدودشده در حساب های خارجی خود را در طول مدت شش ماهه توافق موقت به دست آورد و معامله در زمینه محصولات پتروشیمی و طلا و سایر فلزات گرانبها را از سر بگیرد.

ظریف گفت شش قدرت جهانی با تعلیق برخی تحریم ها به سهم خود در این معامله عمل کردند اما هنوز زود است بتوان نتایج این تعلیق را در تجارت ایران مشاهده کرد.


وی گفت: " تاثیر روانی این مساله موجود است اما هنوز تاثیر عملی آن در پتروشیمی و سایر تجارت ها رخ نداده است. "

یک مقام ارشد آمریکایی روز ۱۲ ژانویه گفت ایران نخستین قسط ۵۵۰میلیون دلاری از اموال مسدودشده در خارج را روز اول فوریه یا همین حدود دریافت خواهد کرد.

ظریف گفت معتقد است ایران این قسط را دریافت کرده است اما مطمئن نیست.

ظریف گفت گفتگوهای سوریه اگر ایران هم در آن شرکت داشت" لزوما" پیشرفتی بیش از وضعیت کنونی نداشت.

وی گفت: " وضعیت بسیار دشواری است. انتظار ندارم حضور یا عدم حضور ایران تفاوتی در دور نخست ایجاد می کرد. "

وی افزود: " فرایند دشواری است. هیچ کس نباید مشکلات پیش رو را کوچک بشمارد. اما من معتقد نیستم مذاکره بر مبنای توهم قدرت مخالفان در ژنو که اصلا هیچ جایگاهی در سوریه ندارند و حتی در بخش هایی که در کنترل گروه های مسلح در سوریه است محبوبیتی ندارند بتواند به دستیابی به راه حلی صلح آمیز برای این نبرد بسیار فاجعه آمیز کمکی بکند. "