به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمدرضا باهنر - دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین - در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به مذاکرات ایران و ۱+۵ و توافقات ژنو با بیان اینکه تاکنون طرفین به تعهدات خود پایبند بودند، خاطرنشان کرد: در توافق صورت گرفته میان ایران و ۱+۵ در مجموع ایران دو یا سه تعهد داشت که یکی از آنها عبارت است از توقف غنی سازی ۲۰ درصد. در این بخش ایران متعهد شد که نیمی از مقدار اورانیوم ۲۰ درصدی که در اختیار دارد را برای مصرف سوخت رآکتور تبدیل به اکسید کند و مابقی را نیز تا غنای پنج درصد رقیق کند و همچنین تغلیظ غنی سازی را نیز تا ۲۰ درصد متوقف کند که تاکنون این اقدامات را انجام داده است.


وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان اکسید موردنیاز ما کافی است، تصریح کرد: ما در شرایط فعلی معتقدیم که عمر رآکتور تهران کمتر از سوخت در اختیار ما است در نتیجه ما از این جهت با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به مذاکرات صورت گرفته میان ایران و غرب در دوره های گذشته خاطرنشان کرد: در اواخر دوران اصلاحات، خارجی ها مدعی بودند که ما باید تمام تجهیزات هسته ای خود را جمع آوری کنیم. در این دوره نیز آنها بر این باور بودند ولی کلیه تجهیزات ما بر سر جای خود باقی ماند و تنها بحث توقف غنی سازی ۲۰ درصدی مطرح شد که این کار نیز تنها با بستن تعدادی از شیرها و فلکه های تاسیسات هسته ای ما صورت گرفت.

باهنر تصریح کرد: با این وجود چنانچه زمانی دعوایی ایجاد شود و شرایط به گونه ای باشد که بار دیگر طرفین مذاکره کننده به نقطه ابتدایی خود بازگردند، باید بگوییم که شاید تنها کمتر از ۲۴ ساعت زمان لازم باشد که ما بار دیگر سیستم غنی سازی ۲۰ درصدی خود را راه اندازی کنیم.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تعهدات طرف مقابل ایران در مذاکرات اخیر، خاطرنشان کرد: طرف مقابل در مذاکرات اخیر متعهد به سرگیری بیمه نفتکش ها شد که در شرایط فعلی ما مشاهده می کنیم که عملا این اقدام از سوی اروپایی ها و همچنین ژاپن آغاز شده است.

وی افزود: یکی دیگر از تعهدات طرف مقابل مساله رفع محاصره فروش قطعات هواپیماهای مسافربری بود. تعدادی بالغ بر ۳۰ درصد هواپیماهای ما در طول هشت سال گذشته به علت تامین قطعات مورد نیاز زمین گیر شده اند. در شرایط کنونی نیز تنها دوسوم هواپیماهای ما قابل استفاده است حال چنانچه تحریم قطعات هواپیمایی کشور برطرف شود، ما می توانیم شاهد رشد ۳۰ درصدی در بخش ناوبری باشیم.

باهنر انتقال ۴.۲ میلیارد دلار پول ایران به داخل کشور را از دیگر تعهدات طرف مقابل مذاکرات ژنو مطرح و اظهار کرد: تاکنون در مجموع به خوبی به سمت جلو پیش رفته ایم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت های جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مورد ایران با بیان اینکه برخی از این صحبت ها برای مصارف داخلی مطرح می شوند، اظهار کرد: ما نیز در مقابل صحبت های آنها بحث غنی سازی ۶۰ درصدی را مطرح کرده ایم ولی باید گفت آنچه که در عمل اتفاق می افتد، با آنچه که در گفت وگوها مطرح می شود، مقداری تفاوت وجود دارد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به دعوت و پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در نشست ژنو۲ درباره سوریه اظهار کرد: دبیرکل سازمان ملل تصورش بر این بود که ایران مصوبات ژنو یک را پذیرفته است در نتیجه بر این مبنا از ایران برای شرکت در ژنو۲ دعوت به عمل آورد. در این زمان ما با این مساله خیلی جدی برخورد کردیم و پس از برگزاری جلسات مختلف تصمیم گرفتیم که اعلام کنیم که به هیچ وجه نتایج ژنو۱ را قبول نداریم و تنها بدون پیش شرطی حاضر به شرکت در ژنو۲ هستیم.

باهنر ادامه داد: در نتیجه زمانی که بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متوجه موضع ایران نسبت به این نشست شد، دعوت از ایران را پس گرفت.

وی با بیان اینکه دعوت و پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در اجلاس ژنو۲ از سوی دبیرکل سازمان ملل مقداری بی ادبی و بی احترامی محسوب می شود، اظهار کرد: ما پس از تحلیل هایی که انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که شاید اصلا مصلحت در این نبود که ما در ژنو۲ شرکت کنیم. ما پس از تحلیل ها به این نتیجه رسیدیم که پایان این نشست دو حالت بیشتر نداشت یا اینکه این نشست بدون نتیجه گیری به پایان می رسید، مانند نتیجه ای که اکنون در حال به وقوع پیوستن است، یا اینکه از این نشست نتیجه ای حاصل می شد که ما خواهان آن نبودیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشخص نبود ما در نشست ژنو۲ سودی ببریم، خاطرنشان کرد: ایران در زمان کنفرانس اسلامی که در زمان دولت نهم برگزار شد، حضور داشت، نتیجه ای که از این کنفرانس حاصل شد این بود که دولت سوریه از عضویت در کنفرانس اسلامی حذف شود. این نتیجه در شرایطی به وقوع پیوست که ما رای مخالف با این اتفاق داشتیم. لذا اینکه ما در نشستی شرکت کنیم و تصمیمی برخلاف مواضع ما اتخاذ شود، را اتفاق بدی می دانیم.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه به بحث بودجه سال ۹۰ اشاره کرد و گفت: ما در کمیسیون ها در تلاش هستیم که برای دولت نرم افزارهایی فراهم کنیم که چنانچه خواست اقدامی اساسی انجام دهد، دستش باز باشد.

باهنر با اشاره به تبصره ای که دولت هفته گذشته در مورد قانون هدفمندکردن یارانه ها به مجلس ارائه داد، نیز با بیان اینکه ما این تبصره را به عنوان یک پیشنهاد از سوی دولت تلقی می کنیم، گفت: ما در این تبصره طبق قانون هیچ قیمتی برای فرآورده های نفتی نمی گذاریم ولی از رقم کلی اینگونه به نظر می رسد که چنانچه این قانون تصویب شود، دولت اجازه پیدا می کند که به طور متوسط قیمت فرآورده های نفتی را ۵۰ درصد افزایش بدهد و بخشی از این مبلغ را برای جبران کمبود پرداخت یارانه ها و مابقی را صرف تولید کند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پایان با تاکید بر اینکه افزایش نیافتن مبلغ یارانه های نقدی جزو خطوط قرمز ما به حساب می آید، گفت: در هر صورت یارانه های نقدی به هیچ وجه افزایش پیدا نمی کند اما دولت می تواند سرانه سلامت و بیمه بیکاری را افزایش دهد.