به گزارش پارس به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (سه شنبه) در سخنانی در نشست شورای عالی استان ها که در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: اصول مختلفی از قانون اساسی به موضوع شوراها اختصاص یافته است که این مسئله نشان دهنده اهمیت شوراها در نظام اسلامی است.

وی افزود: با توجه به اصول قانون اساسی به نوعی رأی مردم در اداره امور بلا معنی می یابد، در سال های گذشته به این امر بیشتر از قبل توجه شده است، برای حضور مردم در اداره شهرها و روستاها و اجرای قانون اساسی، مجلس چندین قانون برای تعریف جایگاه شوراها تدوین کرده است و همچنین در قوه مقننه تلاش شد وظایف بیشتری بر عهده شوراها قرار داده شود.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ما به دنبال نقش آفرینی شوراها در توسعه و آبادانی شهرها هستیم، در مجلس هم تلاش شده وظایف بیشتری برعهده شوراها قرار داده شود اما فی الحال با همین شرایط و وضعیتی که داریم، راه حل موقت برای گسترش نقش آفرینی شوراها و نزدیک به مدیرییت یکپارچه شهری باید در نظر گرفته شود، شوراها در نظام ما جایگاه مهمی دارند، همه ما می دانیم که لوایح را دولت به مجلس ارائه می کند اما تنها جای دیگری که می تواند به مجلس لایحه بدهد، شورای عالی استان ها است، این موضوع نشان می دهد که قانون اساسی نقش مهمی برای شورای عالی استان ها در نظر گرفته است. لذا باید از این ظرفیت بهتر استفاده کرد. به نظر می رسد بهتر است تعامل بین مجلس و شورای عالی استان ها و همچنین دولت و این شورا باید بیش از گذشته افزایش یابد.

وی با بیان اینکه باید آسیب شناسی در امور شوراها انجام شود، گفت: باید بررسی کنیم تا ببینیم با چه روش هایی می توانیم مشکلات موجود را برطرف سازیم، به نظرم بهترین مکان برای آسیب شناسی خود شوراها هستند ولی مجلس هم این آمادگی را دارد که در این زمینه به شوراها کمک کند، باید تعامل شما با مجلس و دولت بهتر شود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم در شرایط فعلی طرحی هم در مجلس ارائه شود ولی با توجه به تفسیر شورای نگهبان، به نتیجه نمی رسیم بنابراین باید راه حل دیگری پیدا کنیم.

رئیس دستگاه قانون گذاری کشورمان در ادامه سخنانش متذکر شد: به نظرم بهتر است دولت بخشی از وظایف و اختیاراتش را به شوراها تنفیذ کند چون این موضوع برای خود دولت هم مفید است، حجیم بودن دولت با این حجم نیروی انسانی موجب شده انرژی کشور در این بخش بیشتر استفاده شود، در حالیکه سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ و قانون آن تدوین شده است به نظر می رسد هنوز نیازمند کار بیشتری در این زمینه هستیم.

وی تصریح کرد: دولت برخی امور حاکمیتی را می تواند به شوراها تفویض کند و اگر شوراها درست کار کنند، این موضوع می تواند در مدیریت یکپارچه شهری کمک کند، شورای عالی استان ها نیز پیش از این با مجلس ارتباط داشت ولی باید این ارتباط قوی تر شود، اگر شوراها مکانت قوی از نظر اداره امور از سر خردمندی پیدا کنند، چنین جایگاهی را برای خودشان می یابند و بدین ترتیب دولت چابک تر می شود و مجلس سریع تر می تواند کارها را پیش ببرد.

به گفته وی، بهتر است شوراها از یک عقبه حقوقی برخوردار باشند یا برای تدوین لوایح با معاونت قوانین مجلس یا معاونت حقوقی ریاست جمهوری مشورت کنند تا لوایحی که تدوین می شود از یک جامعیت لازم برخوردار باشند چرا که ما نمی خواهیم با ارائه چند طرح، قوانینمان در را در کشور زخمی یا تخریب کنیم، لذا احتیاج است با تسلط کاملی طرح ها تدوین شوند.

لاریجانی با بیان اینکه آشنایی خود اعضای شوراها با قوانین در کشور امری بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود، گفت: حجم زیادی از قوانین در کشور ما وجود دارند و مستمراً نیز قوانین زیادی در حال تدوین و تصویب هستند لذا به نظر می رسد آشنایی اعضاء با قوانین مادر امری بسیار ضروری است، بعنوان مثال گاهی برای عوارض تصمیماتی اخذ می شود که با برنامه های پنجساله در تضاد است. لذا بهتر است خودتان طراحی کنید در شوراها افراد منتخب با قوانین آشنایی داشته باشند تا مصوبات شما با قوانین کشور همراه باشند.

رئیس مجلس بر همین اساس با بیان اینکه در برخی شوراها گاه دخالت هایی در امور می شود که دعواها محلی ایجاد می کند و باید از این موارد پرهیز شود، گفت: آنقدر در کشور مشکلات داریم که نباید چنین سایش هایی ایجاد شود، اگر این موارد تبدیل به نزاع هایی در محل شود، با مشکلات جدی مواجه می شویم لذا استراتژی همگرایی با دستگاه های مختلف امر لازمی است.