به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بیشتر کسانی که به این نشست خوش بین هستند به نشست ژنو۲ به عنوان گامی نخست برای مذاکرات سیاسی و نه یک فرصت تاریخی مناسب برای پایان دادن به تراژدی سوریه می نگرند و این یعنی حل نهایی بحران سوریه به ژنو ۳،۴، ۵ و چه بسا بیشتر هم نیاز دارد. "

  روزنامه السفیر لبنان در تحلیلی با عنوان" نجات ژنو۲ یا نجات سوریه" با اشاره به نشستی صلحی که فردا (چهارشنبه) در خصوص سوریه برگزار می شود و احتمالات درباره پیروزی یا شکست این نشست چنین می نویسد: " برخی کشورها و طرف ها نه نگران سرنوشت سوریه و ملت آن بلکه نگران سرنوشت نشست ژنو ۲ هستند، به همین دلیل تلاش های سیاسی، منطقه ای و بین المللی زیادی که پیش از برگزاری این نشست صورت گرفته بیشتر در چارچوب نجات ژنو ۲ است تا نجات ملت و کشور سوریه تا جایی که واشنگتن و لندن پیش تر تهدید کردند که اگر ائتلاف مخالفان سوریه ژنو ۲ را تحریم کند و در آن شرکت نکند به حمایت های خود از این ائتلاف پایان می دهند.

اگر به پیچیدگی های بحران سوریه، تحولات پی در پی آن و آمیخته شدنش با برخی پرونده های داغ منطقه ای و مداخله های بیگانگان در این کشور نگاهی بیفکنیم، می بینیم که اگر نشست ژنو۲ برگزار شود فرصت های موفقیت آن بسیار اندک است. چرا که همچنان برخی مخالفان سوریه در موضع گیری خود نسبت به ژنو ۲ تردید دارند و دچار دو دستگی هستند. همچنین گروه های مسلح مخالفی که با نظام سوریه می جنگند اعلام کرده اند با حضور در ژنو ۲ و تمامی نتایجی که در پی خواهد داشت، مخالفند و برخی گروه های سیاسی دیگر در داخل و خارج سوریه نیز با تعیین شروطی حاضر به مشارکت در این نشستند.

علاوه بر این ائتلاف مخالفان سوریه اعلام کرده که در ژنو ۲ شرکت می کند اما" هیات هماهنگی مخالفان سوریه" با حضور در ژنو ۲ مخالف است.

از سوی دیگر پیشروی های چشمگیر نظام سوریه در جبهه های جنگ، وقوع درگیری های خشونت آمیز میان گروه های مسلح مخالف در بیش از چند شهر و منطقه سوریه و افزایش نقش و مداخله گروه های تروریستی تندرو از جمله" دولت اسلامی عراق و شام" موسوم به" داعش" ، " جبهه النصرة" ، " جبهه اسلامی" و دیگر گروه های تروریستی در جنگ سوریه نیروهای منطقه ای و بین المللی را نگران کرده است و کشورهای طرفدار مخالفان سوری را وادار کرده تا در موضع و سیاست های خود در قبال حوادث جاری سوریه بازنگری کنند. به عنوان مثال عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه چند روز پیش اعلام کرد که ترکیه در موضع خود نسبت به جنگ سوریه بازنگری خواهد کرد تا منافع تمامی منطقه محقق شود.

پس از اینکه جنگ داخلی و بحران سوریه و اوضاع وخیم انسانی و امنیتی در این کشور بار سنگینی بر دوش جامعه جهانی قرار داد بسیاری از طرف های بین المللی خواهان توقف جنگ و درگیری ها در سوریه و یافتن راه حل های سیاسی برای حل بحران در این کشور شدند، اما موفقیت نشست های ویژه ای که با هدف حل درگیری ها و جنگ های داخلی برگزار می شوند پیش از هر چیز تمایل واقعی و جدی طرف های درگیر و آمادگی آن ها برای ارائه امتیازات سیاسی مهم و اتخاذ تصمیمات قاطعانه را می طلبد.

در خصوص سوریه نیز باید گفت برخی طرف های درگیر تاکنون تمایلی برای حل واقعی بحران موجود نشان نداده اند. دشمنی و درگیری ها میان نیروهای نظامی و مخالفان شدت گرفته و شکاف سیاسی میان دو طرف وسیع تر شده است. دو طرف درگیر هیچ اعتمادی به همدیگر ندارند و هیچ گونه نقاط مشترکی در بین آن ها دیده نمی شود که براساس آن بتوان به راه حلی مهم برای حل بحران دست یافت.

ائتلاف مخالفان سوریه و دیگر گروه های سیاسی و نظامی طرفدار مخالفان خواهان این هستند که نشست ژنو ۲ ضامن انتقال قدرت به دولتی انتقالی با اختیارات کامل سیاسی، امنیتی و نظامی باشد و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه چه در مرحله انتقالی و چه در حیات سیاسی جدید سوریه هیچ نقشی نداشته باشد، اما نظام سوریه بارها اعلام کرده که هرگز برای تحویل قدرت به مخالفان به ژنو ۲ نمی رود بلکه برای بحث و گفت وگو در خصوص چگونگی مبارزه با تروریسم در سوریه به این نشست خواهد رفت.

نظام سوریه می خواهد نشست ژنو ۲" راه نجاتی" باشد برای سوریه این در حالی است که مخالفان می خواهند این نشست" گورستانی برای نظام" و پایان حکومت بشار اسد باشد. در حالی که چنین تعارض آشکاری میان خواسته های مخالفان با خواسته های نظام وجود دارد چگونه ممکن است نشست ژنو۲ با موفقیت کامل برگزار شود؟

به رغم چالش ها و موانع زیادی که بر سر راه موفقیت ژنو ۲ در ارائه راه حلی سیاسی برای حل بحران سوریه وجود دارد، هیچ راه دیگری جز مذاکرات ملی میان سوری ها (نظام و مخالفان) جهت توقف جنگ ها و درگیری ها وجود ندارد.

برای همین است که اتخاذ اقداماتی از سوی طرف های درگیر برای موفقیت ژنو ۲ حائز اهمیت است چرا که با وجود طایفه گری شدیدی که سوریه و بیشتر کشورهای منطقه از آن رنج می برند، این تنها فرصتی است که از طریق آن وحدت سیاسی کشور سوریه حفظ می شود.

همچنین احتمال آن می رود" سایکس پیکو ۲" جایگزین ژنو۲ شود و این به معنای تقسیم سوریه و ترسیم دوباره نقشه سیاسی منطقه است. اگر تلاش های سیاسی در خاموش کردن آتش بحران سوریه شکست بخورد مطمئنا این آتش در تمامی کشورهای همسایه سوریه شعله ور خواهد شد.

علاوه بر این درگیری های استان الانبار در عراق و سلسله انفجارهای تروریستی در لبنان و تنش ها و درگیری های اخیر در ترکیه را نمی توان بی ارتباط با پیامدهای جنگ سوریه دانست. "