به گزارش پارس به نقل از فارس، سازمان ملل روز دوشنبه، دعوت از ایران برای حضور در کنفرانس بین المللی موسوم به « ژنو۲» را لغو کرد و یک روز دیپلماسی بین المللی پر هرج و مرج را که شامل مخالفت پرسروصدای آمریکا با حضور ایران در این نشست و همچنین تهدید معارضان سوری برای تحریم این گفت وگوها را به اوج خود رساند.

به نقل از روزنامه آمریکایی « واشنگتن پست» ، « بان کی مون» دبیرکل سازمان، تحت فشار شدید آمریکا دعوت خود از ایران را درست ۲۴ ساعت بعد از صدور، لغو کرد و بعد از آن گروه ائتلاف معارضان سوری خیلی سریع اعلام کرد که در گفت وگوهای ژنو که قرار است چهارشنبه آغاز شود، شرکت می کند.

واشنگتن پست گزارش کرد که « جان کری» وزیر خارجه آمریکا شخصاً با بان کی مون لابی کرده بود تا دعوت از ایران را بازپس گیرد و مقامات آمریکایی تصریح کرده بودند که اگر ایران در ژنو ۲ حضور داشته باشد، شرکت نخواهند کرد و این مسئله می توانست رخدادی که ثمر نشستن ۸ ماه مذاکرات را می توانست به همراه داشته باشد، با خطر همراه سازد.

دبیرکل سازمان ملل در بازپس گیری دعوت از ایران همان مواضع آمریکا را تکرار کرد که ایران شروطی را که کنفرانس ژنو ۲ بر اساس آن در حال برگزاری است، تأیید نکرده است و این در حالی است که پیشتر بان و دیگر مقامات سازمان ملل تصریح کرده بودند که ایران باید در این کنفرانس حضور داشته باشد و حضورش در این کنفرانس حائز اهمیت است و حتی دفتر بان کی مون روز دوشنبه اعلام کرد که ایران ظاهراً از اهداف کنفرانس در حین مکالمات اخیری که با سازمان ملل داشته، حمایت کرده است.

حال این کنفرانس به ظاهر صلح قرار است روز چهارشنبه با حضور وزرای خارجه بیش از ۳۰ کشور در « مونترو» سوئیس برگزار شود و بعد از آن ادامه گفت وگوها بین مذاکره کنندگان اسد و نمایندگان معارضان سوری در ژنو ادامه می یابد.

لغو دعوت از ایران برای حضور در کنفرانس ژنو ۲ واکنش مثبت مقامات آمریکایی را به همراه داشت به طوریکه « جن ساکی» وزیر خارجه آمریکا، ضمن استقبال از لغو دعوت از ایران برای حضور در کنفرانس « ژنو۲» در بیانیه ای اعلام کرد: ما امیدواریم که در پی بیانیه امروز، تمامی احزاب هم اکنون بتوانند بازگردند و بر وظیفه ای که برعهده دارند و آن پایان دادن به رنج مردم سوریه و آغاز فرایندی در جهت گذار سیاسی از موعد گذشته متمرکز شوند.

مقامات آمریکایی پیشتر اوایل روز گذشته اعلام کرده بودند که انتظار دارند سازمان ملل در دعوت خود از ایران برای کنفرانس ژنو ۲ تجدید نظر کنند و این دعوت را فسخ کنند، مگر آنکه ایران آشکارا هدف این نشست را که آماده شدن برای دولت انتقالی در سوریه آشکارا بپذیرد.