به گزارش پارس به نقل از کیهان، « محمد توکلی طرقی» ، « علی قیصری» ، « تورج اتابکی» ، « فرزین وحدت» و « افسانه نجم آبادی» از فعالان برجسته بنیاد اشرف پهلوی هستند که در این شماره « اندیشه پویا» مطالبی از آنها علیه « جلال آل احمد» و کتاب « غرب زدگی» به چاپ رسیده است. (بنیاد مطالعات ایران) متعلق به اشرف پهلوی در دهه ۱۳۶۰ و با حمایت اندیشکده های مرتبط با سیا فعالیت های خود را آغاز کرد. « محمد توکلی طرقی» سردبیر دوره جدید فصلنامه « ایران نامه» (نشریه بنیاد اشرف پهلوی) از نویسندگان این شماره اندیشه پویا و از حامیان فرقه بهائیت است و در تیر ماه ۱۳۹۰ همایشی را در دفاع از این فرقه و با حضور پژوهشگران اسرائیلی در دانشگاه تورنتو برگزار کرد.


در این شماره اندیشه پویا مطالبی با هدف ستایش از سیاست ها و عملکرد رژیم پهلوی منتشر شده است. برای نمونه « مقصود فراستخواه» دبیر تحریریه روزنامه خرداد به مدیر مسئولی عبدالله نوری در دهه ۱۳۷۰ در یادداشتی می نویسد: « حکومت پهلوی در دهه چهل خیلی کارها کرد. اما مگر حکومت برای چیست؟ غیر از این است که باید کار کند؟ حکومت نه تنها باید کارهای خوب بکند بلکه باید این کارهای خوب را، خوب نیز انجام بدهد… کارنامه دهه چهل حکومت ایران حاوی کارهای خوب بود. »


« بهرام بیضایی» از دیگر حامیان فرقه بهائیت است که به گفت وگوی اختصاصی با این نشریه پرداخته است. بیضایی که اکنون در آمریکا به سر می برد و با « عباس میلانی» (ضد انقلاب فراری) همکاری می کند. « نوشین احمدی خراسانی» (از فمنیست های لائیک فعال در فتنه ۸۸) در مقاله ای به این موضوع که « فمنیست ها درباره مادری کردن چه گفته اند و می گویند؟ » پرداخته و وظیفه مادری را امری مقدس و دارای فضیلت نمی داند.


« داریوش آشوری» از جمله مبلغان صهیونیسم سیاسی است که در « اندیشه پویا» مقاله « یاد کردی دیگر از فردید» را علیه تفکرات « سیداحمد فردید» (فیلسوف متمایل به انقلاب اسلامی) نوشته است. مقالات آشوری که در عصر پهلوی در مجله فردوسی و در حمایت از صهیونیست ها خصوصاً در ماجرای جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل منتشر می شد، با اعتراض و مخالفت جلال آل احمد و دکتر شریعتی روبرو بوده است. آشوری در ادامه زنجیره مقالاتی که علیه « سید احمد فردید» در این نشریه منتشر شده، فردید را فیلسوفی می داند که « تنها گروهی از جوانان انقلابی با رگ و ریشه اسلامی» شیفته او شدند.


« آیدین آغداشلو» نیز در گفت وگو با این نشریه آل احمد را روشنفکری « اغواگر» و « بی انصاف» می خواند و می گوید که جلال « ملغمه ای بود از تضادها و تناقض ها یک سید جوشی بود که ادبیاتش اگر ادبیات نفرت نبود، فراتر از ادبیات خشم هم نمی رفت. » همچنین اندیشه پویا در مطلبی که « مرتضی مردیها» (از چهره های چپ آمریکایی وگردانندگان روزنامه های زنجیره ای عصر اصلاحات) آن را ترجمه کرده، از « دیوید هیوم» فیلسوف ملحد انگلیسی با عنوان « فیلسوف بافضیلت» یاد کرده و کوشیده تا « مبانی اخلاق» را به روایت هیوم در ذهن مخاطبان خود نهادینه سازد.


فعالیت روزنامه نگاران و نویسندگان فراری، متمایل به سلطنت طلبان مقیم خارج از کشور در نشریات زنجیره ای و اجاره ای اندیشه پویا، مهرنامه، تجربه، بخارا، نسیم بیداری، آسمان، آسیا و… در ماه های گذشته تشدید شده و این در حالی است که هیئت نظارت بر مطبوعات و وزارت ارشاد به عنوان متولی این حوزه، سکوت زیانبار و قابل تاملی را در پیش گرفته اند و همین رویه کار را به جایی رسانده که در برخی نشریات به صراحت از رژیم منحوس پهلوی ستایش می شود. از دیگر سو، با توجه به نص صریح قانون مطبوعات لازم است تا مدعی العموم در برابر چنین رویه بیماری به تکالیف قانونی خود عمل کند و با اعلام جرم علیه این نشریات، مانع از احیاء « پایگاه های دشمن» در کشور شود.


گفتنی است در اردیبهشت ۱۳۷۹ و پس از اقدامات روزنامه های زنجیره ای در شبه افکنی های مکرر علیه مبانی اسلام و انقلاب، مقام معظم رهبری این دست از مطبوعات را « پایگاه های دشمن» نامیدند و قوه قضائیه بسیاری از آنها را توقیف کرد، اما گردانندگان همان نشریات اکنون به احیاء کارتل مطبوعاتی خود روی آورده اند.


گفتنی است موج جدیدی از ابتذال مطبوعاتی در « نشریات زرد» مانند « حاشیه» ، « هنر هفته» ، « سرزمین پویا» ، « عنوان» ، « چلچراغ» و… در استفاده ابزاری از تصاویر زنان و خبرسازی از زندگی خصوصی چهره های اجتماعی و… به راه افتاده است که کیهان در آینده به تحلیل ابعاد مختلف این پدیده زیانبار خواهد پرداخت.