به گزارش پارس به نقل از خانه ملت، منصور حقیقت پور شبکه های نامریی فساد درسیستم اداری را عامل افزایش رانت خواری دانست و افزود: کمیسیون امنیت ملی باید این موضوع را بررسی کند.

وی درباره نقش تحریم ها در افزایش رانت و فساد اداری، تصریح کرد: تا پیش از اجرای تحریم ها هم ویژه خواری در کشور وجود داشت، شهرام جزایری از کدام طریق و به چه شکل ثروت بسیاری را بدست آورد، البته در دوره اجرای تحریم ها ویژه خواری ها در کشور افزایش پیدا کرد.

وی یادآور شد: بابک زنجانی در سایه تحریم و با کمک مشایی رییس دفتر رییس جمهوری سابق امکان فروش و جابه جایی نفت را پیدا کرد، از این رو تحریم ها تا حدودی در افزایش ویژه خواری نقش دارد اما نقش آن ۱۰۰ درصدی نیست.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: البته مشخص نبودن درآمد احزاب نیز یکی از عوامل موثر در افزایش ویژه خواری در کشور است، به عنوان مثال حزبی به دنبال شرکت در انتخابات آینده مجلس است اما بودجه کافی برای حضور در انتخابات را ندارد، بنابراین با کمک تعدادی ویژه خوار منابع مالی حزب را برای رقابت با گروه ها و جریان های دیگر در انتخابات تامین می کند.

وی ادامه داد: شفاف نبودن منابع مالی احزاب می تواند دامنه ویژه خواری وفساد اداری در جامعه را افزایش دهد.

فساد اداری و ویژه خواری امنیت اقتصاد را هدف قرار داده است
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره عوامل موثر در ایجاد فساد اداری و ویژه خواری درکشور، اظهارداشت: راه های افزایش فساد اداری در کشور را باید از منظر امنیتی بررسی کرد؛ درحال حاضر فساد اداری و ویژه خواری، امنیت اقتصاد را مورد هدف قرار داده است.

حقیقت پور همچنین ازعوامل تاثیرگذار در افزایش ویژه خواری، وجود شبکه های غیر رسمی و نامرئی فساد در سیستم اداری کشور عنوان کرد و گفت: این شبکه های نامریی به مفاد قانون، راه های فرار از قانون و ضعف های قانونی آگاه هستند و با ایجاد فرصت برای بخش خصوصی و بیرونی به روند رانت خواری و ویژه خواری دامن می زنند اما با مقابله و مبارزه سیستماتیک می توان از افزایش ویژه خواری در حقیقت پور افزود: ضعف بزرگ فقدان نگاه سیستماتیک برای اداره امور اجرایی است برای مثال هم اکنون به سه میلیون ایرانی خارج از کشور یارانه پرداخت می شود و در این راستا حتی افرادی که مبلغ یارانه برای آنها ناچیز است از این تسهیلات استفاده می کنند.

وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که مدیران کشور افراد خود ساخته ای نباشند و نگاه دینی و مذهبی در قوانین کشور وجود نداشته باشد نمی توان انتظارداشت که ویژه خواری وفساد اداری در کشور کاهش یابد.

لزوم بررسی موضوع فساد اداری در کمیسیون امنیت ملی
نماینده مردم اردبیل در مجلس نهم با تاکید براین که فساد اداری از منظر تهدید امنیتی باید در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد ارزیابی قرار گیرد، یادآور شد: برخی مبالغ هنگفتی را به بانک ها بدهکار بوده و به دنبال راهکاری هستند که از پرداخت بدهی خود فرار کنند و در این شرایط زمانی که با آنها صحبت می شود، می گویند بابک زنجانی از کدام راه به این ثروت دست پیدا کرده واین مبلغ نیز سهم ما از اقتصاد کشور است.