به گزارش پارس ، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران درباره علت مخالفت دولت با تصویب تحریم های جدید از سوی کنگره گفت: ما برای اعضای سنا و دیگران روشن ساخته ایم که چرا فکر می کنیم این کار به راهبرد مذاکرات آسیب می رساند. من می توانم لحن دقیقی را که در این زمینه از طرف جامعه اطلاعاتی به کار برده شده ارائه کنم، یک دقیقه به من فرصت پیدا کردن آن را بدهید.

جامعه اطلاعاتی در ارزیابی ۱۰ دسامبر خود اعلام می کند؛ « تحریم های جدید احتمال رسیدن به یک موافقتنامه جامع و موفقیت آمیز را با ایران تضعیف می کند. »
وی همچنین اظهار داشت: تحریم های جدید بین اعضای جامعه بین المللی تفرقه ایجاد می کند. ما دور دنیا گشته و گفته ایم تحریم ها را با این هدف وضع کرده ایم که ما را به یک راه حل دیپلماتیک برساند. اگر ما در چشم شرکا چنین جلوه کنیم که حقیقت را نمی گوییم، این به معنای آن است با حسن نیت مذاکره نمی کنیم، این توافقی که ما به اتفاق گروه ۵+۱ آن را امضاء کرده ایم به صراحت می گوید که ما در حین مذاکرات تحریم های جدید وضع نخواهیم کرد، اگر ما خودمان نخواهیم پای این موافقتنامه بایستیم، چگونه می توانیم از دیگران بخواهیم که پای آن بایستند؟ همچنین، این کار می تواند ایرانیان را به اتخاذ موضع سخت تری وادار کند و بدترین سناریوی ممکن پایان یافتن مذاکرات است. پس چرا به خاطر چیزی که هنوز برای اثبات یک دیدگاه اجرا هم نشده است، به استقبال خطر برویم. موضع البته به معنای انصراف دولت آمریکا از اعمال فشار بر ایران و کنار گذاشتن تحریم ها نیست. در واقع دولت آمریکا با اتخاذ تاکتیک میان بر، به جای اینکه اسم تحریم های جدید را به میان آورد- آن گونه که کنگره طالب است- عملاً تعداد شرکت های تحت تحریم را گسترش داده که آخرین مورد آن اعمال تحریم ها علیه ۱۸ شرکت جدید است. بدین ترتیب برخی اعضای هیئت مذاکره کننده ایرانی نیز مدعی شده اند هرچه روح توافق ژنو نقض شده اما متن آن نقض نشده و هنوز توافق نمرده است؟
در واقع بر اساس آخرین خبرها دولت و کنگره آمریکا همزمان با افزایش تحریم ها علیه ایران، جنگ زرگری راه انداخته اند.
جی کارنی سخنگوی کاخ سفید اخیراً اعلام کرد، اگر کنگره تحریم های تازه ای علیه ایران به تصویب برساند، آن را وتو خواهد کرد.
یک مقام عالی رتبه آمریکایی به روزنامه هافینگتون پست گفت: ضرورتی ندارد که کنگره این طرح را تصویب کند، زیرا ما در حال تقویت تحریم های موجود هستیم و اگر مذاکرات موفقیت آمیز نباشد یا اگر ایران تقلب کند، می توانیم به تحریم ها روی بیاوریم.

ادعای وتوی طرح جدید از سوی رئیس جمهور در حالی است که اگر مصوبه ای به تصویب دو سوم اعضای کنگره برسد، لازم الاتباع از سوی رئیس جمهور آمریکاست. در همین حال اکثریت قاطع اعضای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به شدت متأثر از لابی صهیونیستی ایپک هستند. بنابراین مواضع متفاوت دولت و کنگره در ماجرای تحریم ها، بیشتر جنگ زرگری است و موضوع واقعی همان است که مقام آمریکایی به هافینگتون پست گفته است: « ما در حال تقویت تحریم ها هستیم» . این جمله مغایر با یکی از دو رکن بیانیه ژنو در زمینه عدم اعمال تحریم های جدید است.

در همین حال تابناک گزارش داد: در حالی که متن کامل طرح تحریمی جدید کرک- منندز برای افزایش تحریم ها علیه ایران منتشر شده است، نگاهی به متن این طرح حاکی از آن است که در بخش مربوط به اشخاص و نهادها، طرح تحریم جدید در نظر دارد که با گسترش دایره افراد و نهادها، فشار تحریمی بر ایران را دوچندان کند.

سر و صدای طرح تحریمی جدید سناتورهای ضدایرانی سنای آمریکا دیروز در حالی بلند شد که پیش از این گفته می شد که این طرح تا پایان مدت شش ماهه موافقتنامه موقت ژنو معلق شده است. اما اکنون گویا آنگونه که مشخص است سناتورها بنا دارند این طرح را بعد از تعطیلات رسمی آخر سال و در روز ۶ ژانویه ۲۰۱۴ (دو هفته دیگر) به سنای آمریکا ببرند.

نگاهی به بخش مربوط به افزایش تحریم ها بر علیه نهادها و افراد، نشان می دهد که طرح جدید با گسترش دایره افراد و نهادها درصدد است تا ضمن شامل کردن نهادهای مهم حاکمیتی در ایران و همچنین گسترده کردن شرایط شمول تحریم افراد، فشار تحریمی را دو چندان بکند. این تحریم ها مقاماتی را در دولت، مجلس، وزارت دادگستری، سازمان انرژی و قوه قضائیه شامل می شود.

روایت رسانه روباه پیر از اهمیت دروغ در عملیات روانی

بی بی سی با انتشار دروغ های علنی در واقع کدام روندها را در عملیات روانی مدیریت می کند؟
این پرسشی است که شاید خیلی ها دنبال دریافت پاسخ آن باشند. وب سایت بی بی سی اخیراً مقاله ای را به قلم یکی از اصلاح طلبان فراری منتشر کرد که هدف رفتار رسانه ای معطوف به دروغ را توضیح می دهد؛ هر چند که در همین مقاله نیز بی بی سی در موضع تخطئه دیگران است. علی اصغر رمضانپور معاون فرهنگی وزارت ارشاد در دولت خاتمی که اکنون به عنوان کارمند جزء شبکه دولتی انگلیس (بخش فارسی) فعالیت می کند در این مقاله می نویسد: در فرآیند انتشار اطلاعات نادرست، هدف محدود به ایجاد باور نسبت به اطلاعات نادرست نیست (اگرچه از تکنیک های رایج باور پذیر کردن دروغ مانند گفتن دروغ های بزرگ که کسی احتمال دروغ به آن بزرگی را نمی دهد یا دادن جزئیات به ظاهر فرعی که مخاطب احتمال دروغ بودن آن را نمی دهد یا دادن اطلاعات درست و مشهور در لابلای اطلاعات نادرست، استفاده می شود) بلکه هدف اصلی مخدوش کردن اطلاعات درست یا آن نگرش یا باوری است که از نظر دستگاه پروپاگاندا ناپسند است.

وی می افزاید: از نظر روانی لازم نیست مخاطب دروغی را باور کند تا بر او اثر نهد، شگرد قدیمی همه دروغ گوها این است که فقط روی باور کردن دروغ توسط مخاطب حساب باز نمی کنند، آن ها روی اثر فردی و جمعی دروغ حساب باز می کنند. به تعبیر دیگر اثر دروغ یا اطلاعات نادرست فقط باور کردن آن نیست. دروغ بدیل های تازه ای در برابر حقیقت در ذهن مخاطب می سازد و از شدت اعتماد مخاطب به حقیقت می کاهد. از این طریق یک دروغ همیشه سنگ بنای دروغ بعدی است که هدف آن سازمان دادن نگرش تازه است. مجموعه ای از دروغ ها همراه با استنتاج های درست از نظر صوری نظام تازه ای از مفاهیم را شکل می دهد که شبه حقیقت است.
بی بی سی ادامه می دهد: نظامی از باورها و نگرش های تازه که صرفاً به دلیل جاخوش کردن در ذهن و در نقل های رسانه ای، جایگزین نظامی از باورها و نگرش هایی می شود که حقیقت نامیده می شود یا از نظر حرفه ای یا اخلاقی معتبر است. در سطحی کلی تر، هدف از انتشار این اطلاعات خاکستری استفاده از حساسیت های مخاطب برای شکل دادن به برداشت هایی است که زمینه را برای توجیه پذیر کردن اقدام های دستگاه سازنده پروپاگاندا یا نظام واره دروغ فراهم می کند. این دروغ ها آتش تهیه توپخانه ای است که پیش از وارد عمل شدن نیروهای پیاده نظام به کار برده می شود.

شورای عالی انقلاب فرهنگی نیمه تعطیل است؟

از زمان ریاست جمهوری دکتر روحانی، جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی با تعطیلی هایی همراه بوده به گونه ای که تاکنون چهار جلسه بیشتر برگزار نشده است.
به گزارش مشرق، این در حالی است که جلسات شورا در دولت نهم و دهم معمولا به صورت هفتگی و منظم برگزار می شدند.
در دولت قبلی در صورتی که رئیس جمهور نمی توانست در شورا شرکت کند این اجازه را می داد که جلسات با ریاست نواب رئیس یعنی روسای قوه مقننه یا قضائیه برگزار شود در حالی که این اجازه را تاکنون حسن روحانی به نواب رئیس نداده است.

نارضایتی مردم آمریکا از دولت اوباما

آخرین نظرسنجی انجام گرفته در آمریکا تأییدکننده دیدگاه تحلیل گرانی است که می گویند اوباما بدترین سال ریاست جمهوری خود را در سال ۲۰۱۳ سپری کرد، هر چند که اوباما این موضوع را رد می کند.
نظرسنجی مشترک مؤسسه جی اف کا و خبرگزاری آسوشیتدپرس که حد فاصل ۵ تا ۹ دسامبر انجام شده نشان می دهد ۵۹ درصد مردم آمریکا از نحوه مدیریت اوباما در زمینه مسائل اقتصادی ناراضی هستند و ۶۱ درصد، عملکرد وی در بخش بهداشت و درمان را غیر قابل قبول توصیف می کنند. در مجموع ۵۸ درصد آمریکایی ها عملکرد اوباما را رد می کنند و ۴۰ درصد آن را تأیید کرده اند.

همچنین ۵۳ درصد - در مقابل ۳۴ درصد- گفتند که سرعت تخلیه نیروها از افغانستان کند است و ۵۷ درصد معتقدند اصل حمله به افغانستان کار اشتباه و غلطی بود. اکثر آمریکایی ها از اوباما می خواهند که هر چه سریع تر نیروها را از افغانستان خارج کند.
با این حال باراک اوباما روز جمعه در کاخ سفید گفت گمان نمی کنم که سال ۲۰۱۳- آنطور که تحلیلگران سیاسی می گویند- « بدترین سال» دوران ریاست جمهوری ام باشد.
اوباما در سخنانی که به مناسبت پایان سال ۲۰۱۳ در یک کنفرانس خبری در واشنگتن ایراد کرد گفت درست است که در نظرسنجی ها رقم بالایی را نمی گیرد اما میزان محبوبیتش در طی دوران ریاست جمهوری بارها بالا و پایین رفته است. او گفت اگر به نظرسنجی ها علاقه داشت، هرگز کاندیدای ریاست جمهوری نمی شد.
او در موضعی که حاکی از خوی استکباری تغییرناپذیر رژیم ایالات متحده دارد، گفت درباره ایران همه گزینه ها همچنان روی میز است.

شیرزاد: در حال حاضر به امثال ناطق نوری نیاز داریم!


برخی فعالان اصلاح طلب می گویند از فعالیت ناطق نوری در عرصه انتخابات استقبال می کنند هر چند در این باره تردیدهایی دارند.
محمدجواد حق شناس در این باره گفت: ناطق نوری می تواند مشترکات جریان اصلاح طلب و جریان اصولگرای معتدل و خردگرا را به واقعیت نزدیک کند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت وگو با آریا درباره سرلیستی ناطق نوری در طیف اصلاح طلبان گفت: تردیدی نیست که حضور آقای ناطق نوری در عرصه انتخابات مجلس کاملا مثبت و تاثیرگذار خواهد بود اما سرلیستی ایشان در طیف اصلاح طلبان بستگی به زمان و موقعیت خودش دارد.

وی ادامه داد: اگر چه بستر پیروزی آقای روحانی را اصلاح طلبان و آقایان هاشمی و خاتمی فراهم ساختند اما نباید فراموش کنیم که حمایت آقای ناطق نوری از آقای روحانی و نقشی که جریان اصولگرای خردگرا در این زمینه داشتند و همچنین نقشی که آقای ولایتی در انتخابات ایفا کرد و از انتخابات کناره گیری نکرد در پیروزی آقای روحانی نقش بسزایی داشتند.

حق شناس اظهار داشت: بخش قابل توجهی از سبد رای اصلاح طلبان متعلق به آقای ناطق نوری است اما قضاوت درباره این که ایشان به عنوان سرلیست اصلاح طلبان مطرح شود قطعا زود است و باید صبر کنیم ببینیم چه کسانی کاندیدا می شوند.

احمد شیرزاد نماینده مجلس ششم نیز گفته است: در شرایط فعلی دشوار است که به موضوع سرلیستی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم وارد شویم اما به طور کلی بنده معتقدم آقای ناطق نوری در موقعیت بسیار خوبی هستند تا در فضای سیاسی کشور فعال شوند البته ورود ایشان به عرصه انتخابات نیازمند آن است که از حالا خیلی بیشتر دیده شوند بنابراین من به عنوان یک ناظر سیاسی بر این باورم که باید نسبت به حضور آقای ناطق نوری بیشتر ابراز علاقه کنیم.
عضو جبهه مشارکت تاکید کرد: آقای ناطق نوری باید ارتباطات خود را با احزاب سیاسی و اتحادیه های صنفی بزرگ گسترش دهند زیرا نقش ایشان را در ایجاد تعادل، موازنه مثبت و افزایش عقلانیت در فضای سیاسی کشور مفید می دانم.

وی ادامه داد: آقای ناطق نوری ممکن است از توهین هایی که صورت گیرد دلگیر باشند البته بنده معتقدم الان زمان دلگیری نیست زیرا اگر جای دلگیری باشد شاید آقای هاشمی بیش از همه محق به دلگیری هستند اما در حال حاضر می بینیم حضور ایشان در عرصه سیاسی کشور تعادل بسیار خوب و مثبتی ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: آقای ناطق نوری باید وارد عرصه شود و خود را برای یک مبارزه یا ایفای نقش جدی آماده کند زیرا ما در حال حاضر به امثال آقای ناطق بسیار احتیاج داریم و باید در صحنه حضور داشته باشند.

همچنین سعید حجاریان به ایسنا گفته است: تا انتخابات مجلس زمان زیادی باقی است اما من معتقدم باید مجلس دهم شبیه مجلس پنجم شود یعنی اقلیت قوی و تاثیرگذار از اصلاح طلبان وارد مجلس شوند و با توجه به شرایط موجود، چنین چیزی قابل قبول و راضی کننده خواهد بود. در مجلس پنجم، کارگزاران فراکسیونی قوی بودند. به نظر من حضور آقای ناطق نوری در مجلس بعدی بسیار موثر خواهد بود و من از حضور چنین نیروهایی در مجلس بعدی استقبال می کنم اما خود آقای ناطق گفته است که در انتخابات شرکت نمی کند.

در همین حال محمدرضا تابش معتقد است که هنوز زود است درباره نامزدی عارف و ناطق نوری و یا سرلیستی آنها اظهار کنیم.