اولین وعده نفتی رئیسجمهور محقق نشد
اگر تا پیش از تشکیل کابینه «تدبیر و امید» ، این وعده و وعیدهای حجتالاسلام حسن روحانی بود که مردم را امیدوار و شادمان میکرد، پس از تشکیل کابینه تنها چیزی که باعث قضاوت مردم درخصوص دولت و رضایت آنان میشود، عملیاتی شدن وعدههای انتخاباتی است.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، اگر تا پیش از تشکیل کابینه « تدبیر و امید» ، این وعده و وعید های حجت الاسلام حسن روحانی بود که مردم را امیدوار و شادمان می کرد، پس از تشکیل کابینه تنها چیزی که باعث قضاوت مردم درخصوص دولت و رضایت آنان می شود، عملیاتی شدن وعده های انتخاباتی است.
در ایام تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری، هر کاندیدایی فراخور برنامه ها و کابینه احتمالی اش، با لحاظ کردن شرایط کشور، از طرح ها و برنامه های خود برای مردم سخن می گفت و در این مسیر برنامه خود را تنها تنگه موجود برای برون رفت از شرایط کشور می دانست. در میان ۸ کاندیدای انتخابات یازدهم، حجت الاسلام حسن روحانی نیز از این قاعده مستثنی نبود. او در این رقابت ها جزو کاندیداهایی بود که بیشترین وعده را به مردم داد. روحانی ۱۰۱ وعده در حوزه سیاسی، ۱۵۲ وعده در حوزه های اجتماعی و فرهنگی، ۱۹ وعده در حوزه ورزشی، ۱۶ وعده در حوزه رسانه ای و در نهایت در مهمترین حوزه مورد انتظار مردم (حوزه اقتصادی) ۱۵۹ وعده داده است.
رونق اقتصاد، بهبود فضای کسب وکار، مقابله با بیکاری، اصلاح نظام اداری، تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه ثروت، هدایت نقدینگی به سمت تولید، مبارزه با فساد و رانت خواری، مهار تورم و… بخشی از کلیات وعده های حسن روحانی بود.
در میان ۴۴۷ وعده انتخاباتی روحانی، یکی از مهمترین وعده ها به استان خوزستان اختصاص داشت. او وعده ای داد که در راستای وعده رئیس جمهور وقت محمود احمدی نژاد در آخرین ماه های حضورش در عرصه ریاست جمهوری در جمع مردم هویزه بود. احمدی نژاد در اول اردیبهشت ماه گفته بود که « دو درصد از درآمد نفت کشور به خوزستان تعلق می گیرد و دولت این بودجه را فقط برای یارانه، اشتغال جوانان و تولید هزینه می کند» .
اما حسن روحانی یک ماه بعد پا را از وعده دولت احمدی نژاد فراتر گذاشت و از اختصاص ۳ درصد از درآمدهای نفتی به استان خوزستان خبر داد. او در نشست خبری که ۱۳ خرداد در مهمانسرای باغ معین اهواز برگزار شد به جایگاه خوزستان در بحث نفت و در آمدهای نفتی اشاره کرد و حق خوزستان از این ثروت ملی را بیشتر از دو درصد دانست و افزود: « این یک حرف حق است که تاکنون عملی نشده است بنابراین تلاش خواهم کرد در دولت تدبیر و امید دو درصد نفت را که تاکنون محقق نشده برای مردم خوزستان عملی کنم و این دو درصد را به سه درصد افزایش دهم. »
روحانی اختصاص ۳ درصد از درآمدهای نفتی به خوزستان را حق مردم خوزستان دانست زیرا در طول هشت سال جنگ تحمیلی مردم این سرزمین فشار بسیاری متحمل شدند. او حتی در ادامه از تشکیل یک کارگروه ویژه برای خوزستان خبر داد تا معضلات این استان در آن بررسی شود.
اما اکنون که دولت لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ را به مجلس ارائه داده، گویا اتفاق دیگری افتاده است چرا که صبح امروز ۱۸ نماینده استان خوزستان در اعتراض به حذف ردیف های بودجه این استان در لایحه بودجه سال آینده توسط دولت، از نمایندگی در مجلس شورای اسلامی استعفا دادند.
آنگونه که حبیب آغاجری عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان به خبرنگار تسنیم، گفته دلیل استعفای نمایندگان این استان « رعایت نشدن عدالت در تخصیص بودجه استان خوزستان» بوده است. بر همین اساس نیز « قرار است اعضای مجمع نمایندگان استان خوزستان عصر امروز پیرامون بحث های مطرح شده در زمینه رعایت نشدن عدالت در تخصیص بودجه این استان در لایحه بودجه ۹۳، با لاریجانی رئیس مجلس جلسه ای داشته باشند. »
او از اصرار بر حضور محمدباقر نوبخت معاون نظارت راهبردی رئیس جمهور در این جلسه گفت و افزود: دولت در تنظیم لایحه بودجه ۹۳، عدالت را در بودجه تخصیص یافته به استان خوزستان رعایت نکرده است. بطوری که در مقایسه بین استانهای هم ردیف با استان خوزستان اختلافات بسیاری از لحاظ بودجه ای وجود دارد.
آغاجری خواهان تحقق وعده رئیس جمهور برای تخصیص ۳ درصد از درآمدهای نفتی به استان خوزستان شد. او گفت: « آقای روحانی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده کرده بود که ۳ درصد از درآمدهای نفتی را به استان خوزستان اختصاص دهد، اما امروز شاهدیم که این امر محقق نشده است. »
هر چند که حجت السلام حسن روحانی در اولین نشست خبری خود به عنوان رئیس جمهور منتخب در مقابل لنز دوربین ها پای بندی به وعده های انتخاباتی اش گفت. او حتی چند روز پیش در دانشگاه شهید بهشتی نیز بار دیگر از پایبندی به وعده های انتخاباتی اش داد اما با این حال، در اولین گام و تنها ۴ روز پس از تاکید وی، نمایندگان استان خوزستان نه تنها از عدم اختصاص ۳ درصد درآمدهای نفتی به این استان خبر دادند، بلکه می گویند که بودجه این استان در مقایسه با استان های هم ردیف، در جایگاه پائین تری قرار داد. حال باید دید زور رئیس مجلس و نمایندگان این استان، دولت را مجبور به تحقق وعده اش می کند یا خیر؟
ارسال نظر