به گزارش پارس به نقل از جام نیوز، با وجود گذشت دوهفته از توافق ژنو دولتمردان آمریکایی در تمام سخنرانی هایشان به نوعی موضوع این توافق را مطرح و از آن دفاع می کنند. پس از این توافق صهیونیست ها و اعضای تندرو کنگره به شدت عصبانی شده اند و بر فشارهای خود بر اوباما افزوده اند؛ اما باراک اوباما و دیگر دولتمردان آمریکایی می کوشند از راه ها و با الفاظ مختلف آن ها را راضی کنند. آخرین نمونه، سخنان رئیس جمهور آمریکا در میان جامعه یهودیان آمریکاست.

به نوشته سایت دویچه وله (dw. de) باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، روز پنج شنبه (۵ دسامبر/ ۱۴ آذر) در مقابل مقامات و جامعه یهودیان آمریکا از سیاست دولت خود در قبال پرونده هسته ای ایران دفاع کرد.

آقای اوباما که در مراسم کاخ سفید به مناسبت عید اخلاص (حنوکا) یهودیان شرکت کرده بود، گفت که برای آمریکا مهم است که اهداف ایران را امتحان کند. وی متعهد شد که به تلاش برای دستیابی به توافقی جامع که مانع دستیابی ایران تسلیحات اتمی شود، ادامه دهد.

اوباما گفت: « برای اولین بار در یک دهه ما توانسته ایم پیشرفت برنامه اتمی ایران را متوقف کنیم. » به گفته آقای اوباما در حالی که تحریم ها هنوز بر جای خود است فعالیت در کلیدی ترین بخش های برنامه اتمی ایران کاهش خواهد یافت. »

به گفته آقای اوباما توافق حاصل شده برای دنیا و برای اسرائیل خوب است. او تاکید کرد که به تلاش برای توافق نهایی با ایران در چند ماه آینده ادامه می دهد، توافقی که به تهدید تسلیحات اتمی ایران یک بار و برای همیشه، خاتمه می دهد.

آقای اوباما همچنین گفت که واشینگتن باید هشیار بماند. وی تاکید کرد که تعهدات واشینگتن در قبال امنیت اسرائیل استوار و غیرمتزلزل است.

تلاش آمریکا برای رفع نگرانی هم پیمانان در منطقه

توافق اولیه هسته ای بین غرب و ایران پس از ۵ روز گفت وگو و چانه زنی فشرده در ژنو بر سر یافتن راه حلی برای پایان دادن به بحران ۱۰ ساله هسته ای ایران٬ ماه گذشته در نخستین ساعات صبح یک شنبه (۳ آذر/۲۴ نوامبر) حاصل شد. دیپلمات ها و ناظران سیاسی این توافق را رویدادی" بی سابقه و تاریخی" و" پیروزی بزرگ دیپلماسی" برای پایان دادن به تنش های موجود خواندند.

با این همه این توافق نگرانی هایی را در میان متحدان آمریکا در منطقه ایجاد کرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را" اشتباهی تاریخی" خواند. از همین رو مقامات آمریکا در پی رفع نگرانی ها از طریق گفتگو با هم پیمانان خود بر آمده اند. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در طول ۲۴ ساعت گذشته سه بار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دیدار و گفت و گو کرده است.

ویلیام هیگ، وزیر دفاع آمریکا، نیز پنج شنبه شب (۵ دسامبر/ ۱۴ آذر) به همین منظور وارد بحرین شد. وی قرار است در کنفرانس امنیتی منامه درباره توافق اتمی ایران با هم پیمانان ایالات متحده در حاشیه خلیج فارس گفت وگو کند.

منتقدان باراک اوباما در کنگره آمریکا وی را درباره استراتژی های دولت مورد سوال قرار داده اند و تهدید کرده اند که دور جدیدی از تحریم ها را علیه جمهوری اسلامی به جریان خواهند انداخت. کاخ سفید نگران است که هر حرکت جدیدی به هدف شدیدتر کردن تحریم ها به روند مذاکرات با ایران آسیب بزند.

دولت اوباما در تلاش است از تصویب دور تازه ای از تحریم ها در کنگره آمریکا جلوگیری کند. هنوز مشخص نیست چه مدت برای تصویب های تحریم جدید در سال ۲۰۱۳ وقت باقی مانده است. ابتدای هفته آینده که نمایندگان سنا به سر کار برگردند، مشخص خواهد شد که آیا این امر در سال جاری اتفاق خواهد افتاد یا نه.