واکنش هنرمندان به جعل سرود «ای ایران»
گلنوش خالقی، فرهاد فخرالدینی، حسن ریاحی و اسفندیار قرهباغی به دخل و تصرف سرود خاطرهانگیز "ای ایران" اعتراض کردند.
به گزارش پارس نیوز، پس از هیأت مدیره خانه موسیقی، تعدادی از موزیسینهای سرشناس کشور نیز به دخل و تصرف سرود خاطرهانگیز "ای ایران" واکنش نشان دادند. هیأت مدیره خانه موسیقی در جلسه اخیر خود به نمایندگی از جامعه موسیقی کشور به این عمل غیرقانونی و به دور از اخلاق سازندگان این سرود اعتراض کردند و از مسئولان و ضابطان قضایی خواستند تا با خاطیان برخورد قانونی کنند. اکنون جمعی از هنرمندان از جمله فرهاد فخرالدینی، اسفندیار قرهباغی و حسن ریاحی نیز به جعل سرود "ای ایران" معترض شدهاند.
ندا سیجانی در روزنامه ایران نوشته است: "ای ایران ای مرز پرگهر..." مطلعی نام آشنا برای جامعه هنری ایران است و البته مردم ایران؛ که هیچ گاه فرصت نیافت جامه یک سرود ملی را بر تن کند. خالق این اثر استاد روحالله خالقی است؛ موسیقیدان و آهنگساز و اشعار آن سروده حسین گل گلاب است. اثر ملی که اردیبهشت ماه 96 و همزمان با روز بزرگداشت فردوسی با شماره ۱۳۹۵ در فهرست آثار ملی کشوربه ثبت رسید.
گلنوش خالقی فرزند استاد روحالله خالقی در خصوص ساختار و شکلگیری این سرود چندی پیش به "ایران" گفت: "قطعه "ای ایران" سال 1323 نوشته شده است؛ پیش ازانقلاب تأکید داشتند در سرود ملی نامی هم از چهرههای سیاسی برده شود بعد از انقلاب هم به همین صورت و داستانهای متفاوتی از ساخت این قطعه روایت شده است.
استاد خالقی برای اثبات این که موسیقیهای شاد یا غمگین ارتباطی با دستگاههای موسیقی ندارد و شما میتوانید در دشتی هم موسیقیای بنویسید که غمگین نباشد، قطعه "ای ایران" را در دستگاه دشتی نوشت و به لطفالله مفخم اثبات کرد این آهنگ هیچ تم غمگینی ندارد... ."
اعتراض دختر زندهیاد روحالله خالقی
به گزارش برخی از رسانهها گلنوش خالقی فرزند استاد روحالله خالقی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و بیان داشته است: "چند روز پیش برحسب تصادف، ویدیوئی را در فضای مجازی مشاهده کردم که همانا سرود "ای ایران"، ساخته پدرم استاد روحالله خالقی با شعری از استاد حسین گلگلاب است. با اندوهی فراوان متوجه شدم که ناباورانه اشعار این سرود ملی – میهنی که یک اثر ثبت شده ملی است و در زمره یک اثر تاریخی کشور ایران. سرودی عاری از هرگونه گفتمان تاریخی، مذهبی، و فردی، که پس از چندین دهه که از خلق آن میگذرد همچنان در قلب هر ایرانی میتپد. امیدوارم شاهد واکنش و حضور پرشکوه ملت ایران در اعتراض به این اعمال ناپسند باشم. بر این باورم که چنین اثر ملی هیچگاه با چنین ترفندهایی دچار خدشه نخواهد شد."
فخرالدینی: در این سرمایه ملی نباید دخل و تصرفی صورت بگیرد
فرهــــــاد فخـــرالدینی آهنگساز و رئیس شورای عالی خانه موسیقی نیز در گفتوگو با "ایران" بیان داشت: سرود "ای ایران" میراث ملی موسیقی ایران است و نباید در آن دخل و تصرفی صورت بگیرد. اصولاً آن طور که لازم و شایسته است به موسیقی توجه نمیکنند بنابراین حق ندارند آنچه را که از موسیقی ایران و از گذشته به یادگار و باقی مانده است مصادره کنند و بهجای این کارها به موسیقی برسند و قدم خیر برای موسیقی بردارند.
این رهبر ارکسترافزود: طی این سالها و درهر کنسرتی که برگزار کردهام قطعه زیبای "ای ایران" اجرا شده است و مردم کشورمان مشتاقانه و علاقهمند، همصدا با ارکستر این قطعه را با ما همراهی کردهاند.
حسن ریاحی: تحریف این سرود کار بسیار اشتباهی است
حسن ریاحی آهنگساز سرود جمهوری اسلامی نیز بیان داشت: نسبت به این اتفاق بسیار معترض هستم قطعه "ای ایران" اثرموسیقایی بسیار زیبایی است که مردم با آن بزرگ شدهاند و با شعر و موسیقی آن آشنا هستند بنابراین تحریف کردن این اشعار کاربسیار اشتباهی است و باید سرود اصلی آن اجرا شود.
قره باغی: "ای ایران" نماد ایران و ایرانیت است
اسفندیار قره باغی خواننده آثار ماندگارسرودهای انقلابی نیز در گفتوگو با "ایران" گفت: وقتی فضا برای پرواز و جولان کلاغها مساعد باشد عقابها خانهنشین میشوند. این تفسیر من از این اتفاق است. ظاهراً آنچه به گوش ما میرسد درنگاه برخی از دوستان ومتولیان شهرمشهد، موسیقی، ساز، کنسرت و... مردود است چه اتفاقی افتاده است که یاد سرود "ای ایران" افتادهاند و به اشعار ملی ما ورود کردهاند؟
او افزود: در سرود "ای ایران" هیچ گونه کلامی که نشانگر وابستگی به رژیم پهلوی باشد وجود ندارد و یک سرود سفارشی و درباری نبوده است. این سرود نخستین بار با صدای استاد غلامحسین بنان خوانده شده است و بعد آن این افتخار را داشتهام سال 1350 با ارکستر و گروه کر رادیو به رهبری ایرج گلسرخی که آن زمان مدیر کل رادیو و رهبر ارکستر بودند این سرود را بخوانم.
اسفندیار قره باغی افزود: سرود "ای ایران" نماد ایران و ایرانیت است و به همین دلیل شخصی که این عمل را انجام داده است در هر پست و مقامی که هست کار او از نگاه من قابل بخشش نیست و از جمله رسانههایی که میتوانند در برابر این اتفاقات قدم علم کنند و بایستند صدا و سیما است. اما متأسفانه مطلقاً به کلمه موسیقی ورود نمیکنند و واکنش نشان نمیدهند چرا که پست و میزهایشان به این امر بستگی دارد بنابراین ترجیحشان براین است که صدایشان در نیاید و صدای خوانندههای موسیقی پاپ را به گوش مردم برسانند.
ارسال نظر