بسیاری از افراد معتقدند که سروکله جوش‌ها، این زائده‌های پوستی آزاردهنده وقتی پیدا می‌شود که قرار است به مهمانی بروید یا سر یک قرار مهم حاضر شوید. اتفاقی که ممکن است بارها برای شما هم پیش آمده باشد. نظری درباره هم‌زمانی این اتفاقات نداریم، اما اگر می‌خواهید با روش های سریع درمان جوش صورت آشنا شوید، این مقاله را در سایت پارس نیوز مشاهده نمایید.

Acne-treatment

ابتدا باید بدانید چرا جوش می‌زنیم

جوش یک زائده کوچک پوستی است.

جوش‌ها جراحت‌ها یا مشکلات پوستی کوچک ناشی از غدد چربی‌ای هستند که به‌وسیله میکرب‌ها آلوده و ملتهب می‌شوند و در مرحله بعد، سطح آنها را ترشحات پر می‌کند.

اگر می‌خواهید بدانید چطور می‌توان از شر جوش‌ خلاص شد و خودتان یک پا متخصص شوید، باید ابتدا درباره دلیل فیزیولوژیکی پدید آمدن آنها اطلاعاتی داشته باشید.

برای اکثر مردم جوش‌ تنها نشانه‌ای از مشکلات پوستی است که در نتیجه اختلال بخش‌های تولید‌کننده چربی پوست به وجود آمده‌ است.

به‌طور کلی، این بخش‌ها به دلایلی بیش‌فعال می‌شوند و شروع به تولید مقدار زیادی چربی می‌کنند که در نتیجه آن این بخش‌ها در چربی غوطه‌ور می‌شوند.

ارگانیسم‌های زنده میکروسکوپی که به‌طور معمول روی پوست وجود دارند، در این حجم زیادِ چربی به دام می‌افتند و باعث ایجاد آلودگی و تولید ترشحات بعدی می‌شوند.

این اتفاقی است که نقطه برآمده روی پوست (که آن را جوش می‌نامیم) را ایجاد می‌کند.

انواع جوش صورت یا آکنه را برای انتخاب راه درمان درست باید بدانید

همان‌طور که گفتیم وقتی غدد چربی پوست (که در انتهای فولیکول مو قرار دارند) بیش‌فعال شوند، جوش یا آکنه ظاهر می‌شود.

صورت، بالای کمر، سینه و شانه معولا بیشتر در معرض جوش زدن هستند‌. انواع مختلفی از جوش‌ها وجود دارند:

جوش‌های زیرپوستی کمودون‌ 

کمودون یا به‌صورت مفرد، کمودو (comedo) زمانی ایجاد می‌شود که فولیکول مو بر اثر افزایش چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود شود.

دو نوع از کمودون وجود دارد: جوش سرسفید و جوش سرسیاه.

سفت‌دانه یا پاپول 

سفت‌دانه یا پاپول برآمدگی‌هایی سفت روی پوست هستند که در آنها مایع واضحی وجود ندارد. این جوش‌ها به رنگ‌های قهوه‌ای، بنفش، قرمز و اکثرا صورتی هستند. لمس آنها ممکن است دردناک باشند.

پاسچول

این جوش‌ها برخلاف پاپول‌ها دارای چرکی هستند که روی سطح پوست به‌وضوح دیده می‌شود. قاعده این جوش‌ها قرمز و سطح رویی آنها چرک‌آلود است.

رنگ این چرک یا سفید است و یا زرد و معمولا مخلوطی از باکتری، گلبول‌سفید و سلول‌های مرده پوستی است.

ناب 

از لحاظ ریخت‌شناختی شبیه به سفت‌دانه‌ها اما بزرگ‌تر از آنها هستند. این جوش‌ها دردناک هستند و در زیر پوست قرار دارند.

کیست‌

به‌راحتی روی پوست قابل‌تشخیص هستند. این زائده‌ها مانند پاسچول‌ها پر از چرک هستند، اما اندازه بزرگ‌تری دارند، دردناک‌اند و معمولا جایشان روی پوست باقی می‌ماند.

روش های درمان جوش صورت

بسیاری از مردم قبول دارند که استفاده از مواد شیمیایی خشن، شست‌وشوی طاقت‌فرسا و حتی لایه برداری‌ پوست و لیزر کردن تحت‌ نظر پزشک واقعا پوست را حساس کرده و مشکل را تشدید می‌کند.

بنابراین می‌توان از راه‌های متداول درمان خانگی جوش صورت و آکنه استفاده کرد که آنها را با سرعت و به‌راحتی از بین می‌برند.

۱استفاده از یخ برای جوشی که هنوز عفونی نشده

اولین درمان سریع جوش یخ است. برای جوشی که هنوز به‌طور کامل عفونی نشده است، استفاده از یخ روی پوست به کاهش التهاب کمک می‌کند و غدد چربی را تشویق می‌کند که منقبض شوند و چربی اضافه و میکرب‌های درون آن را از آن بخش پوست بیرون برانند.

نحوه استفاده از یخ برای درمان جوش

  • یخ را در تکه‌ای پارچه بگذارید و روی بخشی که در حال جوش زدن است به‌مدت چند ثانیه نگه دارید.
  • چند دقیقه صبر کنید و سپس مرحله قبل را تکرار کنید.

عسل، ماسک دارچین عسل؛ افزایش سرعت بهبودی

حتما با خواص عسل آشنا هستید.

عسل به‌عنوان ماده‌ای با خواص ضدعفونی‌کننده شناخته می‌شود و به ازبین‌بردن عوامل میکروبی اطراف غدد چربی کمک می‌کند.

وقتی میکرب‌ها کاهش پیدا می‌کنند، سرعت بهبودی افزایش پیدا می‌کند. روش اول استفاده از خود عسل برای درمان جوش صورت است.

نحوه‌ استفاده

  • یک اپلیکاتور پنبه‌ای استریل را در عسل طبیعی فرو ببرید و روی پوست بمالید؛
  • حداقل به‌مدت ۳۰ دقیقه پوست را به حال خود بگذارید، سپس با آب گرم بشویید.

60152fr2i

ماسک دارچین و عسل

نوع دیگر ماسک صورت برای جوش، ماسک عسل و دارچین است.

عسل و دارچین منبع آنتی اکسیدان ها هستند. مطالعات نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌ها بیشتر از بنزوئیل پراکساید و رتینول‌ها در کاهش آکنه مؤثرند.

البته آنتی‌اکسیدان‌هایی که در این مطالعات بررسی شده‌اند، از مشتقات ویتامین C هستند که در عسل یا دارچین یافت نمی‌شوند، مانند ویتامین B3، اسید لینولئیک (امگا ۶) و سدیم اسکوربیل فسفات (SAP)؛ اما با‌توجه‌به نتایج این مطالعات، می‌توان نتیجه گرفت که سایر آنتی‌اکسیدان‌ها هم اثر مشابهی داشته باشند.

عسل و دارچین می‌توانند به مبارزه با باکتری‌ها و کاهش التهاب کمک کنند که هر دو عامل ایجاد آکنه هستند.

با اینکه خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی عسل و دارچین می‌تواند برای پوست‌های مستعد آکنه مفید باشد، هنوز هیچ مطالعه‌ای درباره توانایی آنها برای درمان کامل آکنه وجود ندارد.

طرز تهیه ماسک عسل و دارچین

  • ۲ قاشق غذاخوری عسل را با ۱ قاشق غذاخوری دارچین مخلوط کنید تا خمیری‌شکل شود؛
  • بعد از اینکه صورتتان را تمیز شستید، ماسک را روی آن بمالید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید؛
  • حالا صورتتان را بشویید و آن را خشک کنید.

جوش‌ها را فشار ندهید

دست کاری کردن جوش‌ها خیلی وسوسه انگیز است ولی بهتر است بدانید که وقتی جوش روی صورتتان ظاهر ‌می‌شود باید آن را به حال خود بگذارید.

اگر شما آن‌ها را فشار دهید، ممکن است مجبور شوید به جای آن زخم را تحمل کنید.

ضمن اینکه هنگامی که جوش‌ها را فشار ‌می‌دهید، باکتری‌ها را روی صورت خود ‌پخش می‌کنید و ممکن است منجر به جوش و التهاب بیشتر پوست شود.

هیچ‌گونه فشاری روی پوستتان نیاورید

هر گونه فشار روی پوست، به‌خصوص روی صورت، ممکن است منجر به شیوع جوش شود. هدفون‌ها و تلفن‌های همراه ‌می‌توانند باعث ایجاد شیوع بیماری شوند.

اگر پیراهن شما یقه‌ای بیش از حد تنگ داشته باشد، ممکن است آکنه به وجود بیاید. به‌همین‌ترتیب، یک کوله پشتی هم ‌می‌تواند به پشت شما فشار آورد و موجب شیوع آکنه شود.

دست‌های خود را از صورتتان دور نگه دارید

هر گونه تماس با چهره باکتری را به پوست آن عرضه ‌می‌کند.

این باکتری‌ها به نوبه خود، ‌می‌توانند منجر به اسیب‌های پوستی بیشتر شوند. بنابراین، برای حفظ پوست خود از آلودگی‌ها سعی کنید در طول روز پوستتان را لمس نکنید.

اگر روی پوستتان جوش و جوشهای سر سیاه دارید، پوستتان در حال حاضر به حد زیادی خراشیده و آسیب دیده است و کارایی کامل خود را از دست داده است. پس به هر طریقی از وارد کردن فشار و خراش دیگری اجتناب کنید، جوش ها را نکنید، فشار ندهید، خالی نکنید، نخراشید و از هر دستگاهی که فشار و خراش بیشتری به پوست وارد میکند، استفاده نکنید.

از آنجایی که محصولات مبارزه با آکنه پوست را تا حد زیادی در برابر آفتاب آسیب پذیر میکنند، هر روز صبح از ضد آفتاب استفاده کنید و طی روز آنرا تمدید کنید .

جوش‌ها را دو بار در روز با آب بشویید

درست است که به طور معمول دو بار در روز باید صورتتان را بشویید اما علاوه بر آن قسمت‌هایی از پوستتان را که حاوی جوش هستند دو بار در روز بشویید. فقط از دست‌ها، آب و پاک کننده ملایم استفاده کنید.

البته استفاده از فیس براش هم به دلیل عملکردی نرمی که دارد توصیه می شود(توضیح در انتهای یادداشت). اگر لابه لای موهای سرتان یا در کنار خط موهایتان آکنه وجود دارد هر روز موهای خود را بشویید.

یک بار صبح برای شستن چربی های زائد پوست و آلودگی هایی که در طی شب بوجود آمده اند، یکبار عصر برای شستن آرایش، آلودگی ها و کثیفی ها از صورت.

حتماً شویندتان را متناسب با نوع پوستتان انتخاب کنید و به PH آن دقت کنید و برای حداکثر کارایی هر براش، کیوت اسکین مناسب پوستتان را استفاده کنید.

pimple-1

محصولات بهداشتی آب‌رسان را انتخاب کنید

جوش‌ها در منافذ مسدود شده رشد ‌می‌کنند و لوسیون‌های چرب این منافذ را مسدود ‌می‌کنند.

هنگام انتخاب محصولات بهداشتی صورت، نگاهی به آنهایی که ‌می‌گویند “noncomedogenic” بکنید چرا که این محصولات آبرسان هستند و منافذ را کمتر مسدود ‌می‌کنند.

سعی کنید مواد آرایشی تان را نیز از نوع « noncomedogenic » تهیه کنید.

برخلاف باور عموم، استفاده از مرطوب کننده برای افراد مستعد جوش بسیار حائز اهمیت است. بر اساس تحقیقات انجام شده در اکادمی پوست امریکا زمانی که پوست شما دهیدراته (آب از دست میدهد)میشود، بدن شما چربی بیشتری تولید میکند که باعث بسته شدن منافذ پوست و افزایش میزان جوش میشود. برای جلوگیری از این حال باید از مرطوب کننده بدون روغن و بر پایه آب استفاده کنید.

پیشنهاد متخصصان پوست به همه ی افراد (چه مستعد جوش و چه بدون جوش)استفاده مرتب و روزانه از مرطوب کننده بعد از شستشوی پوست است.

پوست مرده را با پراکسید بنزوئیل از بین ببرید

پوست مرده صورت ‌می‌تواند منافذ آن را مسدود کند، بنابراین باید از برخی درمان‌های ضد آکنه برای حذف این پوست‌های مرده استفاده کرد.

بنزوئیل پراکسید یکی از این درمان‌هاست که همزمان چربی‌های اضافی را نیز از صورت برطرف ‌می‌کند.

با غلظت ۲،۵ درصد شروع کنید.

همانند سالیسیلیک اسید، این درمان را نیز به صورت شستشو به کار ببرید و کرم‌ها را باقی بگذارید.

سولفوریک مشابه پراکسید بنزوئیل کار ‌می‌کند، هرچند که ‌می‌تواند بوی خوبی داشته باشد. این محصول اغلب با عناصر دیگر ترکیب شده است.

سبوس گندم تمیز کننده جوش و آکنه

۵/۴ قاشق جوشانده گل ختمی؛ یک قاشق نمک؛ ۲ قاشق آرد جوانه گندم.

جوشانده خنک شده گل ختمی را بر روی جوانه‌ها ریخته خوب هم بزنید، سپس نمک را اضافه کنید و به هم‌زدن ادامه دهید تا حالت کرم پیدا کند.

اگر کرم مقداری سفت شد می‌توانید قدری جوشانده گل ختمی به آن اضافه کنید.

کرم را روی پوست بمالید و ۴-۳ دقیقه ماساژ دهید.

کرم را از روی صورت ابتدا با آب گرم شسته و سپس صورت را با آب سرد بشوئید، این تمیزکننده پوست را عمیقا تمیز می‌کند و لایه‌های مرده پوست را از صورت دور می‌نماید چون خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد.

تنها می‌توان جوش را با دارو و از روی پوست درمان کرد. بعد رژیم غذایی خیلی اهمیت دارد.

روغن درخت چای

روغن درخت چای برای درمان فوری جوش عالی عمل می‌کند. این روغن خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی دارد و می‌تواند به جلوگیری از ارگانیزم‌های میکروسکوپی و باکتری‌های ایجادکننده‌ی آکنه کمک کند.

علاوه بر این روغن درخت چای خواص تسکین‌دهنده دارد و به همین علت می‌تواند در کاهش قرمزی و التهاب پوست مفید باشد.

این روغن همچنین به خشک کردن جوش و باز کردن غدد سبوم مسدود شده کمک می‌کند.

طرز استفاده

  • یک کاسه بردارید و در آن سه تا چهار قطره از روغن اسانسی درخت چای را با نصف فنجان آب مخلوط کنید.
  • یک عدد گوش‌ پاک‌کن را به مخلوط ایجاد شده آغشته کنید و آن را روی نواحی دچار جوش پوست بمالید.
  • اجازه دهید روغن درخت چای به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی پوست بماند. سپس صورت خود را بشویید. می‌توانید دو بار در روز از این روش درمانی استفاده ‌کنید تا سریع نتیجه بگیرید.
  • کار دیگری که می‌توانید بکنید این است که چند قطره از روغن درخت چای را با یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی جوش‌های خود قرار دهید. اجازه دهید ترکیب به مدت ۱۵ دقیقه روی صورتتان بماند. سپس صورت خود را بشویید.
  • یک گزینه‌ی دیگر مخلوط کردن یک قاشق چای‌خوری روغن نارگیل یا روغن بادام را با دو تا سه قطره روغن درخت چای است. ترکیب به دست آمده را روی نواحی مدنظر پوست قرار دهید و چند ساعت صبر کنید. سپس صورتتان را با آب ولرم بشویید. می‌توانید این ترفند خانگی را دو بار در روز به کار بگیرید تا جوش‌هایتان برطرف شوند.

خیار

خیار نه تنها یک منبع غنی ویتامین A و C و E و پتاسیم است، بلکه می‌تواند باعث نرمی و خنک شدن پوست شود.

یک تا دو عدد خیار تازه را خورد کنید، سپس آن را روی پوست خود اعمال کنید بعد از یک ساعت با آب ولرم شستشو دهید.

یا می‌توانید یک عدد خیار را رنده کنید و آن را روی پوست خود اعمال کنید و بعد از 15 دقیقه با آب گرم شستشو دهید، این کار به از بین بردن باکتری و کثیفی ها کمک می‌کند.

درمان خانگی جوش صورت با اسکراب

خیلی از افراد می‌پرسند برای درمان جوش صورت چیکار کنیم؟ یکی از ساده‌ترین راه‌ها که می‌توان به این افراد پیشنهاد کرد استفاده از اسکراب یا لایه بردار است.

لایه برداری از پوست موجب پاک کردن سلول‌های مرده از روی پوست می‌شود و منافذ باز را مسدود می‌کند. به این ترتیب علاوه بر تحریک کلاژن سازی پوست ظاهر آن هم بهبود می‌یابد و زیبایی چهره را دو چندان می‌کند.

سیگار کشیدن

خیلی خوب می‌دانید که سیگار کشیدن مضرات وحشتناکی برای سلامتی بدن دارد. یکی از این مضرات جوش است.

البته به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است تا بتوانیم نظر قطعی دهیم.

آب لیموترش

آب لیموترش تازه هم یک روش خانگی اثرگذار برای از بین بردن آکنه است.

لیموترش حاوی ویتامین C است که می‌تواند به رفع باکتری‌ها یا ارگانیزم‌های میکروسکوپی کمک کند و قرمزی ناشی از جوش را کاهش دهد.

اسیدهای موجود در آب لیموترش می‌توانند به منقبض کردن بافت‌های پوستی و خارج کردن چربی اضافی از پوست کمک کنند.

طرز استفاده

  • صورتتان را با آب ولرم و صابون ملایم بشویید. سپس صورت خود را خشک کنید.
  • یک عدد لیموترش را نصف کنید و آب آن را بگیرید. آب لیموترش را با مقداری آب رقیق کنید.
  • مخلوط را با استفاده از پنبه روی نواحی مدنظر قرار دهید.
  • ممکن است احساس سوزش یا خارش کنید. این موضوع طبیعی است. با این حال اگر پوست حساسی دارید، لازم است بدانید که این روش درمانی برای شما مناسب نیست.
  • اجازه دهید آب لیموترش به مدت ۲۰ دقیقه روی صورتتان بماند تا پوستتان اسیدهای موجود در آن را جذب کند.
  • صورتتان را با آب گرم بشویید.
  • کار دیگری که می‌توانید بکنید این است که با مخوط کردن آب لیموترش و پودر دارچین یک خمیر درست کنید. خمیر را به مدت ۶۰ دقیقه روی جوش خود قرار دهید. این کار به درمان فوری جوش کمک می‌کند. اگر پوست حساسی دارید، از استفاده از این روش درمانی خودداری کنید.

woman-checking-her-face

خمیردندان

خمیردندان حاوی روغن‌های اسانسی، هیدروژن پراکسید، جو‌ش‌شیرین، الکل، منتول و تریکلوزان است که همگی به از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده‌ی آکنه و خشک کردن جوش کمک می‌کنند.

هرچند خمیردندان برای دندان‌ها و نه پوست طراحی شده است، بنابراین ممکن است پوست را تحریک کند و منجر به قرمزی، پوسته‌پوسته شدن و حتی سوزش پوست شود.

احتیاط

خمیردندان می‌تواند پوست را تحریک کند؛ بنابراین باید به روش درست از آن استفاده کنید.

طرز استفاده

  • مقداری از خمیردندان را روی نواحی از پوست خود بمالید که دچار جوش هستند.
  • اجازه دهید خمیردندان به مدت ۲ ساعت روی پوست بماند‌‌. سپس صورتتان را با آب بشویید و خشک کنید.