درمان سینوزیت با زردچوبه و 20 روش خانگی دیگر را امتحان کنید !
درمان سینوزیت با زردچوبه به دلیل وجود ماده ای به نام کورکومین که خاصیت ضد میکروبی و ضد عفونی کنندگی دارد بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.
درمان سینوزیت با زردچوبه امکان پذیر است؟ درمان سینوزیت با زردچوبه یکی از آسان ترین و کم هزینه ترین روش های رهایی از سینوزیت است. بهترین روش هایی که برای پیشگیری و درمان سینوزیت می توانید استفاده کنید را در پارس نیوز بخوانید.
سینوزیت چیست ؟
درون سینوس با یک لایه خیلی نازک احاطه شده است که به آن مخاط می گویند مخاط از خود یک مایع تراوش می کند که می تواند در برابر ویروس ها ، گرد و غبار و غیره ما را از عفونت سلامت بدارد. سینوس ها به حفره های بینی و پشت حلق و در انتها به مری ختم میشود.
حال اگر لایه مخاطی که آن را احاطه کرده است التهاب پیدا کند ضمن تورم، گوش درد و ایجاد سر درد را برای شخص به همراه خواهد داشت. این حفره ها (سینوس ها ) اطراف پیشانی و گونه قرار گرفته اند و در حالت معمولی درون آن هوا پر می شود که اگر دچار عفونت و ویروس باکتریایی شود فرد را به سینوزیت مبتلا می کند که معمولاً علت های عفونت آن حساسیت ،پولیپ بینی ، آلودگی ،دود و دخانیات و …. غیره میباشد.
علائم سینوزیت
- ترشحات سبز یا زرد از بینی
- کاهش حس بویایی
- انسداد بینی
- سردرد هایی که پس از بیداری صبحگاهی رخ می دهد
- اختلال تنفسی
- حساسیت به گرما و سرما
- بد خوابیدن شبانه
- تب بالا (۳۸ درجه سانتی گراد یا بالاتر)
- خشکی گلو و تلخ شدن دهان
- آبریزش بینی
- سرفه و عطسه
- سرماخوردگی های شدید و پی در پی
- بی اشتهایی به خصوص هنگام خوردن صبحانه
- تورم و التهاب بافتی که اطراف چشم ها یا کناره های بینی قرار دارد.
- حالت تهوع به ویژه پس از بیداری صبحگاه
- احساس درد و حساسیت در اطراف گونه ها، چشم ها و پیشانی (به ویژه با لمس آن ها)
- احساس درد در قسمت فک و نیز دندان ها
- بوی بد دهان
- احساس سنگینی گوش و کم شدن دید چشم ها
- ترشحات پشت حلق (مخصوصا صبح ها)
- گاهش قدرت حافظه و تمرکز
- خستگی مفرط در طول روز
نشانه های ابتلا به سینوزیت در کودکان
دنیای کودکان بسیار وسیع است و این موضوع، علائم ناشی از سینوزیت و بسیاری از بیماری های دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. به بیان ساده تر می توان گفت، علائم این بیماری در سنین مختلف، می تواند به اشکال گوناگونی بروز کند.
بروز سینوزیت در کودکان با سنین کمتر، همراه با علائمی مشابه سرماخوردگی است؛ مانند آبریزش بینی، تب خفیف، انسداد بینی و … .
عوامل موثر در ابتلا به سینوزیت
مولفه های مختلفی می توانند در ابتلا به سینوزیت تاثیرگذار باشند که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- آلرژی و حساسیت
- سرماخوردگی
- شنا کردن و شیرجه های ناگهانی در استخرهای آلوده
- انحراف تیغه بینی
- کشیدن سیگار (موجب آسیب دیدگی مژک های ریز حلق و بینی می شود.)
- تغییراتی که در پروازهای با ارتفاع زیاد، در فشار هوا رخ می دهد.
- زندگی در مکان هایی با آلودگی شدید هوا
راههای جلوگیری از سینوزیت
برای آنکه سینوسهای شما ملتهب و عفونی نشود بهتر است این نکات را به خوبی رعایت کنید:
- سیگار نکشید و حتی در معرض دود سیگار نیز قرار نگیرید.
- قدرت سیستم ایمنی بدنتان را با تغذیه سالم قوی و سالم نگه دارید.
- فعالیت بدنی داشته باشید.
- روزانه در حدود ۳۰ دقیقه ورزش کنید و در هفته این کار را حداقل سه مرتبه تکرار کنید.
- مقداری زیادی آب بنوشید.
- دستهای خود را به خصوص در فصل سرما بیشتر بشویید.
- خانه و محل کارتان را به طور منظم از گرد و غبار پاک کنید.
- اجازه ندهید گرد و غبار باعث تحریک سینوسها و ناحیه تنفسی شما بشود.
- درمان سینوزیت با زردچوبه ؛ مصرف مرتب زردچوبه از ابتلا به سینوزیت جلوگیری می کند.
با رعایت این نکات و ورزشهایی که گفته شد میتوانید سینوسهایتان را از درد حاصل از عفونت و التهاب دور نگه دارید. البته بدون اینکه برای درمان عفونت سینوس از داروهای شیمیایی پر ضرر استفاده کنید.
سینوزیت ها از نظر موقعیت
۴ نوع سینوزیت وجود دارد که می توان در این گروه قرار داد.
- سینوس پیشانی یا frontal sinuses: این سینوس در استخوان پیشانی و بالای چشم ها قرار دارد. جالب است بدانید که این سینوس ها معمولا از سن ۷ سالگی به بعد ایجاد می شوند و درواقع انسان تا سنین ۵ الی ۱۰ سالگی سینوس پیشانی ندارد. بروز سینوزیت در این ناحیه می تواند موجب بروز سردرد و فشار در همین نقاط، یعنی بالای چشم ها، گردد.
- سینوس اسفنوئید یا sphenoid sinuses: محل قرارگیری این سینوس در پشت چشم ها و نقطه مرکزی استخوان جمجمه، زیر غذه هیپوفیز است. سینوزیت اسفنوئید موجب احساس درد و فشار در نواحی پشتی چشم ها می گردد. لازم به ذکر است که این سینوس ها در سنین بلوغ ظاهر می شوند.
- سینوس اتموئید یا ethmoid sinuses: محلی که سینوس اتموئید در آن قرار گرفته است، بین چشم و بینی و در استخوان اتموئید می باشد. این سینوس ها از ابتدای تولد با انسان همراهند و تا سن ۱۸ سالگی نیز در حال رشد هستند. سینوزیت ناشی از عفونت سینوس اتموئید باعث درد و فشار در نواحی بین بینی و چشم ها می گردد.
- سینوس فکی یا maxillary sinuses: سینوزیتی که ناشی از عفونت سینوس های فکی باشد موجب بروز درد و حس فشار در گونه می شود. این سینوس ها در زیر چشم و در استخوان گونه هر فرد قرار گرفته اند.
انواع سینوزیت از لحاظ دوره
- سینوزیت مزمن (Chronic sinusitis): حداقل زمانی که برای علائم این نوع سینوزیت وجود دارد، ۱۲ هفته است اما ممکن است فرد نتواند تا ماه ها و حتی سال ها از نشانه های آن رهایی یابد.
- سینوزیت حاد (Acute sinusitis): مدت زمان تداوم این عارضه معمولا ۲ الی ۳ هفته و حتی کمتر از ۱۰ روز می باشد.
- سینوزیت حاد مکرر (Recurrent acute sinusitis): هنگامی که علائم سینوزیت حاد بیش از ۴ مرتبه در طی ۱ سال، تکرار شود و مدت زمان ادامه دار بودن آن در هر مرتبه نیز کمتر از ۲ هفته باشد، می گوییم سینوزیت حاد مکرر رخ داده است. بد نیست بدانید از عنوان “سینوزیت راجعه” نیز برای این بیماری استفاده می شود.
- سینوزیت زیر حاد (Subacute sinusitis): زمانی که علائم ناشی از سینوزیت بین ۴ الی ۱۲ هفته به طول بیانجامد، اصطلاحا می گویند سینوزیت زیر حاد روی داده است.
روش های خانگی درمان سینوزیت ؛ درمان سینوزیت با زردچوبه
درمان سینوزیت با زردچوبه را امتحان کنید. درمان سینوزیت با زردچوبه از بی ضرر ترین و کم هزینه ترین روش های درمان سینوزیت است.
استفاده از ترب کوهی
یکی از راه ها ی درمان خانگی سینوزیت این است که یک تکه از ترب کوهی را برش بزنید و مانند آب نبات داخل دهان مک بزنید تا طعم و مزه آن را حس کنید سپس آن را بجویید سعی کنید چندین مرتبه این کار را به مدت هفت روز پیاپی انجام بدهید این روش عفونت را از راه مجرای بینی برطرف می کند و مانند یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته شده است و یک درمان مناسب برای عفونت سینوزیت می باشد .
بینی خود را با آب اکسیژنه بشویید
شما برای برطرف شدن سینوزیت (Sinusitis) می توانید مقداری نمک را با آب اکسیژن و آب گرم ترکیب نمایید و مجاری بینی خود را در روز یک مرتبه با آن شستشوی بدهید این روش مخاط اضافی سینوس را خارج می کند و باعث حفظ رطوبت در مجرای بینی می گردد .
چطور مجرای بینی را بشوییم؟
برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را با یک قاشق چایخوری آب اکسیژنه ترکیب کنید و یک لیوان آب گرم به آن اضافه کنید، محلول شست و شوی شما آماده است، آن را روزانه یک بار استفاده کنید، توجه کنید که نباید بیشتر از یک بار آن را تکرار کنید.
روش دیگر: این با یک قاشق چی خوری نمک را با یک یک قاشق چای خوری جوش شیرین ترکیب کنید و یک لیوان آب گرم را به آن اضافه کرده استفاده کنید، این محلول را می توان دو یا سه بار در روز استفاده کرد.
کاربرد سرکه سیب در درمان خانگی سینوزیت
یکی از موثرترین درمان های خانگی سینوزیت استفاده از سرکه سیب می باشد زمانی که شما به سرما خوردگی مبتلا می شوید اگر سریعاً از آن استفاده کنید نمی گذارد به عفونت سینوس ها مبتلا شوید شما می توانید دو قاشق سرکه را با آب گرم مخلوط کنید و بعد مقداری عسل به آن اضافه کنید و در طول روز ۲ مرتبه آن را بنوشید این روند را بین ۵ تا ۷ روز ادامه بدهید تا عفونت و التهاب سینوس ها را درمان کند .
چای زردچوبه ؛ درمان سینوزیت با زردچوبه
از خواص زردچوبه هر چه بگوییم کم گفته ایم که یکی از این خواص بی شمار درمان سینوزیت با زردچوبه است. این ماده ضد سرطانی ضد التهابی یکی از درمانهای گیاهی رفع سرفه و عفونتهای سینوسی محسوب میشود.
ماده اصلی ضد التهابی زردچوبه کورکومین Curcumin است که خاصیت ضد میکروبی و ضد عفونی کننده هم دارد. نصف قاشق چای خوری زردچوبه را در یک لیوان آب داغ ریخته و پس از حل شدن میل کنید. این روش رمانی را ۲ تا ۳ بار در روز میتوانید انجام دهید. درمان سینوزیت با زردچوبه از ساده ترین ولی موثر ترین روش های رهایی از سینوزیت است.
مصرف فلفل قرمز
همان طور که می دانید فلفل قرمز سیستم ایمنی بدن را بالا می برد و باعث افزایش جریان گردش خون می گردد و از این نظر یک درمان خانگی مفید برای سینوزیت محسوب می شود می توانید یک قاشق پودر آن را با آب گرم و عسل ترکیب کنید و در طول روز سه مرتبه بنوشید تا عفونت بینی و سینوس شما رفع شود.
درمان سینوزیت با مصرف پیاز
سولفور موجود در پیاز خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و در عفونت سینوس ها بسیار کارآمد می باشد شما می توانید یک عدد پیاز را خورد کنید و درون آب بریزید تا بجوشد سپس آن را صاف نمایید این روند را برای چند روز ادامه دهید تا نتیجه خوب و تاثیر گذار آن را ببینید .
داروی معجزه گر سیر در درمان سینوزیت
خاصیت درمانی سیر از زمان های بسیار قدیم بسیار چشمگیر بوده است و جز یکی از دارو های درمانی بسیار مفید شناخته شده است این مواد غذایی همانند یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند و می تواند عفونتهای ویروسی سینوزیت را برطرف نماید روش استفاده از آن این است که در روز چند حبه سیر بخورید و یا آن را در درون آب بجوشانید و بخار آن را استنشاق نمایید .
کاربرد زنجبیل
یکی از مواد موجود در زنجبیل ولی فنول ها می باشد که مصرف آن می تواند ترشح مخاط سینوس را کمتر کند همچنین خاصیت ضد التهابی آن میتواند التهاب و عفونت سینوزیت ها را از بین ببرد و مژک های بینی را که از عوامل حساسیت زا جلوگیری می کنند را حفظ نماید مقداری زنجبیل تازه رنده کنید و بجوشانید بعد از صاف کردن آن را با عسل ترکیب کرد و در طول روز ۳ مرتبه بنوشید تا از شر عفونت سینوس های خود رهایی پیدا کنید .
درمان خانگی سینوزیت با کمپرس گرم
کمپرس گرم یکی دیگر از راههای درمان طبیعی عفونت سینوسها است. وقتی میخواهید کمپرس انجام دهید باید اطمینان داشته باشید که بعد از آن در معرض جریان هوا قرار نمیگیرید. مثلا در رختخواب تان دراز بکشید. یک حوله تمیز را در آب گرم بگذارید و بعد از گرفتن آب اضافی آن حوله را روی صورتتان قرار دهید به طوری که چشمها، گونهها و پیشانی را بپوشاند.
به محض آن که حس کردید حوله دارد سرد میشود آن را بردارید. این کار را چند بار تکرار کنید. بعد از هر کمپرس صورت خود را با حوله خشک پاک کنید و به هیچ وجه در معرض جریان هوا قرار نگیرید.
گیاه پونه کوهی
یکی از درمان های خانگی سینوزیت استفاده از روغن پونه کوهی می باشد این گیاه ضمن این که گیاه خوشبو و معطری می باشد خاصیت ضد باکتریایی دارد و دارای آنتی اکسیدان بالا می باشد شما می توانید روغن آن را در نصف لیوان آب بریزید و بجوشانید و بخار آن را استنشاق نمایید این راهکار میتواند عفونت سینوس شما را درمان کند .
غرغره زردچوبه ؛ درمان سینوزیت با زردچوبه
کورکومین موجود در زردچوبه می تواند التهابات ، ویروس ها و باکتری های ایجاد شده در سینوس ها را کم کند شما می توانید مقداری زردچوبه را با ترکیب کنید و در طول روز ۳ مرتبه آن را درون دهان خود غرغره کنید و یا این که زردچوبه را با شیر مخلوط کنید سپس مقداری عسل به آن بیفزایید و در طول روز چندین مرتبه بنوشید این روند درمانیرا تا یک هفته انجام دهید تا شاهد خاصیت معجزه گر زردچوبه باشید . درمان سینوزیت با زردچوبه و غرغره ی آن را حتما امتحان کنید.
درمان خانگی سینوزیت با ریشه خردل
این ریشه یک روش درمان طبیعی عفونت سینوسها به روش سنتی محسوب میشود. سولفور موجود در ریشه خردل باعث از از بین رفتن عفونتهای سینوسی میشود. در صورتی که به ریشه خردل دسترسی دارید آن را رنده کنید و روزی سه بار هر بار نیم تای قاشق چای خوری از آن را میل کنید. درست مثل این است که آنتی بیوتیک میل کرده اید.
درمان خانگی سینوزیت با آناناس
این میوه به دلیل داشتن آنزیم بروملین Bromelain التهابات و ترشحات و علائم سینوسها را از بین میبرد و یکی از روشهای درمان طبیعی عفونت سینوسها است. بد نیست روزی به اندازه یک فنجان از این میوه را میل کنید.
در صورتی که فشارخون دارید یا از داروهایی استفاده میکنید که بروملین دارند، بهتر است از آناناس استفاده نکنید.
درمان خانگی سینوزیت با شربت اقطی
این هم یک درمان قدیمی و سنتی است که علاوه بر عفونت سینوسی، برای سرماخوردگی و آنفلوانزا روش درمانی موثری است. خاصیت شد میکروبی و ضد ویروسی گیاه اقطی علاوه بر فلاوونیدهایی Flavonoid مثل کوئرستین Quercetin باعث رفع التهابات و عفونتهای سینوسی میشود.
کافی است مقداری از برگهای گیاه اقطی را به اندازه ۱۰ برگ در دو لیوان آب بجوشانید، گاهی هم بزنید تا میزان آب تقریبا به یک لیوان برسد. روزی سه بار هر بار یک قاشق غذاخوری از این شربت را میل کنید. بهتر است شربت را در یک شیشه در بسته نگهداری کنید.
به هیچ وجه از برگهای گیاه اقطی به صورت خشک یا به صورت چای دم کشیده مثل نعنا فلفلی استفاده نکنید. چون حاوی مادهای سمی به نام گلی کوزاید glycoside است.
به این نکته توجه کنید وقتی سینوزیت دارید به هیچ وجه درمعرض جریان هوا بخصوص هوای سرد نباید قرار بگیرید. در صورتی که دوش میگیرید میتوانید چند دقیقه سرتان را زیر آب داغ یا نسبتا گرم دوش بگیرید و حفرههای بینی را تخلیه کنید. ولی پس از حمام حتما سر و صورت خود را بپوشانید و بلافاصله از خانه خارج نشوید.
عصاره دانه گریپ فروت
از دیگر درمانهای خانگی سینوزیت میتوان از عصاره دانه گریپ فروت نام برد. این عصاره یک ضد ویروس قوی و درمان طبیعی عفونت سینوسها است.
درمان خانگی سینوزیت با ویتامین C ؛ درمان سینوزیت با زردچوبه
ویتامین C به مثابه یک آنتی اکسیدان قوی میتواند از بدن در برابر اثرات ناشی از رادیکالهای آزاد و عفونت محافظت نماید و برای درمان طبیعی عفونت سینوسها یک گزینه عالی باشد.
اکیناسه (سرخارگل)
اکیناسه از جمله گیاهان قوی است و میتواند به درمان طبیعی عفونت سینوسها کمک کند.
سیر (به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی)، حمام بخار، روغنهای گیاهی (از جمله روغن اکالیپتوس و روغن نعناع) از دیگر درمانهای سینوزیت در خانه است.
روغن هسته انگور
روغن هسته انگور یک درمان خانگی برای مشکل سینوزیت به شمار می آید.
برای کاهش سردرد های سینوزیت بهتر است مقداری از این روغن را با نمک مخلوط کنید ؛مخلوط به دست آمده را درون بینی اسپری کنید.
درمان خانگی سینوزیت با یک ماساژ ساده
برای درمان عفونت سینوس بر روی یک صندلی طوری بنشینید که سرتان در زاویه ۴۵ درجه قرار بگیرد. عضلات استرنوکلیدوماستوئید که دقیقا زیر گوش قرار دارد را به آرامی به سمت پایین ماساژ دهید. هر دو سمت را به همین منوال به آرامی نرمش دهید.
با این ماساژ گردن شما استراحت خواهد کرد. با استفاده از انگشت سبابه خود قسمت بالایی بینی خود را به آرامی به سمت پایین نرمش دهید. حرکت انگشتان را تا قسمت نرم بینی ادامه دهید.
با یک حرکت دایرهای شکل نوک بینی را به آرامی ماساژ دهید. این حرکت را آرام آرام به سمت استخوانهای گونه هدایت کنید. با این کار در حدود ۲۰ الی ۳۰ ثانیه میتوانید عضلات داخلی بینی و سینوسها را نرم و روان کنید.
البته این حرکات علاوه بر ماساژ ناحیه تنفسی و درمان عفونت سینوس میتواند به استراحت پوست نیز کمک کند. با استفاده از انگشت سبابه مجدد بر روی استخوان بالای بینی یعنی در حدود بین دو ابرو به سمت مرکز کره چشم هدایت کنید.
این حرکت را به آرامی به حالت دندانهای و دایرهای برای حدود ۲۰ الی ۳۰ ثانیه انجام دهید. در نهایت به هر دو دست از مرکز پیشانی به صورت دورانی به یک فشار کم به سمت عضلات گیجگاهی حرکت کنید. این حرکات عضلات و حفرههای داخلی صورت و سینوسها از حالت التهاب خارج شده و استراحت میکنند.
نکات مهم و راه های مختلف برای از بین بردن سردرد سینوسی
به غیر از درمان سینوزیت با زردچوبه برخی از چیزهایی که می توانید در زندگی روزمره برای تسکین سردرد سینوسی استفاده کنید در زیر بیان می شود.
خواب با بالا بردن سر خود
در حالی که شما ریلاکس هستید و به خواب می روید سر خود را با قرار دادن چند بالش در زیر سر آن بالا ببرید. این به راحتی تنفس، تخلیه مخاط و جلوگیری از ایجاد فشار در سینوس ها کمک می کند. با استفاده از بخار menthol زیر بینی در حالی که خواب هستید نیز به پاکسازی سوراخ بینی کمک می کند.
حمام داغ
حمام طولانی با آب گرم نیز همین کار را مانند بخار انجام می دهد. هوای گرم و مرطوب ایجاد شده در هنگام حمام کردن در آب گرم به پاک کردن سوراخ بینی و کاهش فشار سینوسی کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که درجه حرارت آب به اندازه داغ باشدکه سبب سوختگی پوست شما نشود. از صرف وقت زیاد در دوش های گرم اجتناب کنید زیرا می تواند شما را ناخوشایند کند.
رطوبت داخل منزل شما
هوای رطوبت می تواند تراکم، فشار و درد سینوس را کاهش دهد و تورم و پاکسازی دهانه بینی را کاهش دهد. در اینجا یاد بگیرید که چگونه هوای داخل اتاق خود را مرطوب کنید.
یک رطوبت را در اتاق خواب خود قرار دهید. این به افرادی کمک می کند که به علت ناراحتی ناشی از سردرد سینوسی نمی توانند بخوابند.
مرطوب نگه داشتن مجرای بینی و سینوس بسیار مهم است زیرا هوای خشک می تواند آنها را بیشتر تحریک کند. رطوبت هوا در طول زمستان بسیار مهم است زیرا هوا در طول حرارت مرکزی در خانه بسیار خشک می شود.
یک کاسه داغ از آب در هر گوشه ای از اتاق خواب قرار دهید و این کمک می کند تا گرم شود و هوا را مرطوب سازد. اطمینان حاصل کنید که به طور تصادفی به آن نخورید رطوبت ساز خود را تمیز کنید زیرا می توانید به راحتی قارچ و گرد و غبار عامل عفونت سینوسی را افزایش دهد.
ماساژ خوب
اعمال فشار ملایم بر ناحیه سینوسی (پیشانی، پل بینی و استخوان گونه با انگشتان شاخص و انگشتان دست و پا، کمک می کند تا از سردرد سینوسی رهایی یابید. از هر روغن ضروری برای ماساژ برای آسایش اضافی استفاده کنید. ماساژ ملایم در حالی که شما به پشت استراحت می کنید.
دریافت مایع
نوشیدن مقدار زیادی مایعات، گرفتگی بینی را از بین می برد و باعث کاهش التهاب می شود. آب، چای داغ، سوپ ها، لیموناد در پاکسازی مخاط بهترین است. شما می توانید آب میوه را نیز انتخاب کنید اما آنها حاوی فروکتوز هستند و کالری شما را افزایش می دهند.
کشش
تمرین باعث افزایش ضربان قلب به اندازه کافی برای از بین بردن عرق می شود که کمک می کند تا قطرات بینی را پاک کنید. ایروبیک، دویدن یا دوچرخه سواری به مدت 15 دقیقه و یا حتی ورزش متوسط مانند پیاده روی سریع می تواند کمک کننده باشد.
ورزش تنفس
تمرینات تنفس عمیق در تخلیه مخاط و کمک به سردرد سینوسی کمک می کند. آنچه همه شما باید انجام دهید این است که به آرامی از طریق بینی نفس بکشید و به آرامی با دهان باز خارج کنید. این کار را برای چند دقیقه انجام دهید.
به پشت نشستن و استراحت
استراحت همچنین به تسکین درد سردرد سینوسی کمک می کند. گرچه سردرد سینوسی ناشی از حفره های سینوسی التهابی است استرس و تنش می تواند درد را بدتر کند.
مصرف ویتامین C
ویتامین C غنی از آنتی اکسیدان ها است که سیستم ایمنی را تقویت می کند و با عفونت در حفره های سینوسی مبارزه می کند. غذاهای غنی از ویتامین C لیمو، پرتقال، کیوی، آناناس، بروکلی، توت فرنگی، انگور فرنگی، انار و گل کلم هستند.زن و شوهر پاپ از ذهن افتاده قطره برای به دست آوردن امداد از احتقان. اگر چه این نتایج را ارائه نمی دهد، می تواند برخی از امداد رسانی را فراهم کند.
آلرژی به خانه شما
آلرژی و باکتری ها می توانند عفونت را بدتر کنند. اطمینان حاصل کنید که محیط زیست در خانه از گرد و غبار و دیگر آلرژن ها محفوظ است. شما می توانید یک سیستم فیلتر هوا نصب کنید حیوانات خانگی را خارج از اتاق خواب نگه دارید و از ملافه ها با موانع تثبیت کننده آلرژن استفاده کنید.
جلوگیری از الکل و سیگار کشیدن
سیگار کشیدن و مصرف الکل می تواند التهاب را افزایش دهد و مانع از تخلیه آن شود که موجب سردرد سینوسی می شود.
از آلودگی هوا جلوگیری کنید
از آنجا که آلاینده ها و آلرژن ها التهاب را تشدید می کنند و باعث تخلیه مخاط می شوند بهتر است از استراحت در مناطق با گرد و غبار، دود و سایر آلودگی ها جلوگیری شود.
حمام پا
گرفتن حمام پا برای سردرد سینوسی به نظر عجیب و غریب می رسد اما آن را در واقع کار می کند. پای خود را در آب گرم بشویید و استراحت کنید. این کمک می کند تا ماهیچه ها را آرام کنید و سردرد را تسکین دهید.
هنگامی که از سردرد سینوسی رنج می برید از استفاده از وسایل الکترونیکی و وسایل الکترونیکی جلوگیری کنید زیرا اشعه ها و نور (بدون توجه به اینکه چقدر کم است) از آن می تواند درد را افزایش دهد.
اجتناب از تغییر ناگهانی در درجه حرارت هنگامی که در مدت زمان طولانی در خورشید قرار دارید سریعاً به محیط سرد حرکت نکنید. برای تنظیم درجه حرارت به دمای اتاق، به بدن خود زمان بدهید سپس می توانید دمای اتاق را افزایش یا کاهش دهید.
روش هایی که از سوی پزشک توصیه می شود
در صورتی که سینوزیت خفیف باشد و فرد به پزشک مراجعه نماید، معمولا داروهایی به شرح زیر برای او تجویز می گردند.
- مصرف قرص های مسکن مثل ایبوپروفن و استامینوفن
- مصرف داروهای ضد احتقان بینی؛ این داروها نباید بیشتر از یک هفته استفاده شوند زیرا می توانند بدتر شدن علائم را در پی داشته باشند.
- استفاده از قطره یا اسپری های کورتیکواستروییدی که می تواند در شرایط پایدار سینوزیت، التهابات ناشی از آن را کاهش دهد. البته این داروها ممکن است عوارضی از قبیل گلودرد، خونریزی و سوزش بینی را به دنبال داشته باشند.
- آنتی بیوتیک ها معمولا زمانی تجویز می شوند که عفونت سینوسی توسط باکتری هایی رخ داده باشد. مصرف قرص یا کپسول آنتی بیوتیک اغلب اوقات برای یک هفته توصیه می شود اما ممکن است در برخی شرایط، نیاز به استفاده در مدت زمان طولانی تری نیز باشد.
در مورد این روش درمانی لازم است نکته ای را یادآور شویم. داروها موادی شیمیایی هستند و از همین رو بدیهی است که عوارض جانبی مختصری را به همراه داشته باشند. اما چنانچه این عوارض بیش از حد معمول باشد لازم است با پزشک در میان گذاشته شود.
درمان سینوزیت با زردچوبه را حتما امتحان کنید.
خوراکیهای مضر برای سینوزیت
- شکر: شکر موجب کاهش گلبولهای سفید خون میشود.
- آبمیوههای صنعتی: اکثر این آبمیوهها پردازش شده و پر از شکر هستند.
- لبنیات: شیر و سایر لبنیات موجب تولید خلط میشوند.
- نمک: نمک میتواند موجب از دست رفتن آب بدن شده و فرآیند درمان را کند گرداند.
مواردی که می تواند سینوزیت فرد را تشدید کند
برخی شرایط هستند که می توانند در تشدید سینوزیت بیمار بسیار تاثیرگذار باشند. از همین رو برای درمان سینوزیت، لازم است که اطلاعات کافی از آن ها وجود داشته باشد تا بتوان به صورت کاملا هوشیارانه با این عارضه برخورد نمود.
برخی از عوامل تشدید کننده سینوزیت عبارتند از:
- کشیدن سیگار
- داشتن پولیپ بینی
- داشتن آلرژی هایی مانند رینیت آلرژیک
- برخورداری از سیستم ایمنی ضعیف بدن
- ابتلا به بیماری هایی مانند آسم و تب یونجه
درمان نکردن سینوزیت چه عوارضی به دنبال دارد؟
سینوزیت در حالت مزمن هم ممکن است خطرآفرین نباشد اما گاهی علائمی که از آن به عنوان سینوزیت تعبیر می شود، در واقع حاکی از بیماری و مشکل دیگری است که به مراتب می تواند جدی تر از عفونت سینوسی باشد و یا زمینه ای را برای ابتلا به سینوزیت فراهم نماید.
چنانچه بیش از ۱ الی ۲ هفته از آغاز علائم بیماری سینوزیت سپری شده باشد، به پزشک کمک می کند که بیماری های زمینه ای را راحت تر تشحیص دهد.
از سویی دیگر، عفونت اولین عامل بروز سینوزیت می باشد که در سینوس ها و یا اطراف آن رخ می دهد. در صورتی که این عفونت ها درمان نشوند، امکان سرایت آن ها به قسمت های دیگر بدن افزایش می یابد و می تواند خطرات جبران ناپذیری را به ارمغان آورد.
بنابراین لازم است در صورت تشدید علائم و طولانی شدن آن ها، هرچه سریع تر به یک پزشک با تجربه و متخصص در این زمینه مراجعه نمایید.
بهترین زمان مراجعه به پزشک برای درمان سینوزیت
مراجعه به پزشک متخصص برای درمان هر بیماری و اختلال، مهم ترین کاری است که اگر در زمان مناسب انجام نشود، می تواند عوارض جبران ناپذیری برای فرد به ارمغان آورد. سینوزیت نیز جزو همین بیماری ها محسوب می شود و از آن جا که علائمی بسیار مشابه با سرماخوردگی دارد، اغلب آن را نادیده گرفته و اجازه می دهند که خود به خود، بهبود یابد.
معمولا توصیه می شود که اگر علائم شما رو به بهبودی هستند، نیازی نیست به پزشک مراجعه نمایید اما باید نکات مراقبتی لازم را در منزل رعایت کنید تا بتوانید هرچه سریع تر، سلامت خود را باز یابید.
چنانچه ۱ هفته تا ۱۰ روز از بروز علائم شما سپری شده است و همچنان احساس بهبودی ندارید، اگر احوالتان رو به وخامت است و در اکثر قسمت های صورت خود، احساس درد و فشار دارید، لازم است که حتما به یک پزشک خوب و با تجربه در زمینه سینوزیت مراجعه نمایید.
نکته ای که وجود دارد این است که اگر در حال تجربه علائم شدیدی هستید و یا برای چندمین بار چنین نشانه هایی را متحمل می شوید، لازم است که به یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب مراجعه نمایید تا بتواند تشخیص دقیقی از بیماری دهد و بهترین روش برای درمان سینوزیت شما را برگزیند.
آیا جراحی سینوس بدون عوارض است؟
نمی توان جراحی سینوس را روشی بدون عوارض دانست. برخی از مواردی که ممکن است پس از آن رخ دهد عبارتند از:
- خونریزی بینی
- عفونی شدن بینی
- احساس درد
- پوسته شدن نواحی داخلی بینی
البته اغلب این موارد به صورت موقت و مختصر می باشند اما در صورت ادامه دار بودن و تشدید یافتن، لازم است نزد جراح خود مراجعه نمایید. افرادی که سینوزیت مزمن خود را جراحی می کنند ممکن است تا مدت ها نیاز به مصرف دارو داشته باشند. الیته این موضوع باید از سوی پزشک متخصص تایید و توصیه شود.
ارسال نظر