بی خوابی ، یا مشکل در خوابیدن یک مشکل رایج است. تقریباً از هر هفت نفر یک نفر از بی خوابی رنج می‌برد. دلایل زیادی از جمله افزایش استفاده از نور مصنوعی دستگاه‌های الکترونیکی (مانند تبلت، تلفن‌های هوشمند و رایانه)، استرس ناشی از کار، مصرف کافئین و مواردی مشابه در بروز بی خوابی نقش دارند.

پزشکان توصیه می‌کنند بزرگسالان ۱۸ تا ۶۴ ساله هفت تا ۹ ساعت در شب بخوابند. رعایت این توصیه‌ها مهم است، زیرا خواب ناکافی برای بدن شما ضرر دارد:

افزایش وزن

هرچه کمتر بخوابید، در معرض خطر افزایش وزن بیشتری قرار دارید. در یکی از مطالعات جدید، محققان در طی ۱۳ سال تقریباً ۵۰۰ نفر را بررسی کردند. در طی تحقیقات خود، آن‌ها دریافتند که بزرگسالانی که به طور معمول کمتر از شش ساعت در شب می‌خوابند، ۷.۵ برابر بیشتر از دیگران دارای شاخص توده بدنی (BMI) هستند. کم خوابی تعادل باکتری‌های روده و مقاومت بدن در برابر انسولین را تغییر می‌دهد، که هر دو در افزایش وزن نقش دارند. علاوه بر این، افرادی که خواب کافی ندارند تمایل به انگیزه ورزش ندارند.

خطر بیشتر دیابت

نه تنها بهتر غذا خوردن و ورزش بیشتر باعث جلوگیری از دیابت می‌شود بلکه باید هر شب خوب بخوابید. محققان کشف کرده اند بزرگسالانی که پنج ساعت یا کمتر در شب می‌خوابند، ۲.۵ برابر بیشتر از کسانی که هفت تا هشت ساعت در شب می‌خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.

مرگ در اثر حمله قلبی

کم خوابیدن به معنای واقعی کلمه می‌تواند شما را بکشد. طبق یک مطالعه، اگر هر شب به طور متوسط پنج ساعت یا کمتر بخوابید، ۴۵ درصد بیشتر احتمال حمله قلبی دارید. کمبود خواب، فشار خون را افزایش می‌دهد، که به نوبه خود خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد. البته، خوابیدن بیش از نه ساعت نیز شما را در معرض همان خطر قرار می‌دهد.

اضطراب

آیا اضطراب دارید؟ شاید مشکل شما از کمبود خواب ناشی شود. بسیاری از مطالعات در حال حاضر ارتباط بین افزایش سطح اضطراب و بی خوابی را تایید کرده اند. وقتی کم می‌خوابید، سطح کورتیزول (هورمون استرس) افزایش می‌یابد و باعث اضطراب می‌شود.

افسردگی

بیشتر مردم، به علت کم خوابی، افسردگی را تجربه می‌کنند. طبق بسیاری از مطالعات، کمبود خواب، چه کامل و چه جزئی، می‌تواند منجر به علائم مرتبط با افسردگی شود. برای دور نگه داشتن این علائم، باید هر شب خوب بخوابید.