خواص بی نظیر ترب کوهی برای سلامت بدن
محققان میگویند مصرف ترب کوهی میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون و کاهش وزن شود.
ترب کوهی یکی از گیاهانی است که در میان کشورهای اروپای شرقی بسیار محبوب است. طعم تند و خاص این گیاه باعث شده است که از آن برای تولید سسهای متنوع و ادویه استفاده شود. با این حال، این گیاه دارای خواص دارویی نیز هست که کمتر شناخته شده است.
تحقیقات نشان داده است ۱۰۰ گرم از ترب کوهی شامل ۸۵ گرم آب، ۴۸ کیلو کالری انرژی، ۱.۱۸ گرم پروتئین ، ۰.۶۹ گرم چربی، ۱۱.۲۹ گرم کربوهیدارت، ۳.۳ گرم فیبر، ۸ گرم شکر، ۵۶ میلی گرم کلسیم، ۰.۴۲ میلی گرم آهن، ۲۷ میلی گرم منیزیوم، ۳۱ میلی گرم فسفر، ۲۴۶ میلی گرم پتاسیم، ۰.۸۳ میلی گرم روی، ۰.۱۳ میلی گرم منگنز، و ۲۵ میلی گرم ویتامین C است.
محققان میگویند مواد مغذی موجود در ترب کوهی خواص ذیل را برای بدن به ارمغان میآورد:
۱- کاهش خطر ابتلا به سرطان: به دلیل وجود گلوکوسینولات در ترب کوهی ، این گیاه خواص ضدسرطانی دارد و میتواند خطر ابتلا به سرطانهای ریه و دستگاه گوارش را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است گلوکوسینولات موجود در ترب کوهی ۱۰ برابر کلم بروکلی است.
۲- تقویت سیستم ایمنی بدن: به دلیل آنکه ترب کوهی دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدانهاست، این موضوع باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و تحریک تولید گلبولهای سفید خون میشود.
۳- تنظیم فشار خون: ترب کوهی یکی از منابع غنی پتاسیم است. این ماده معدنی نقشی تعیین کننده در تنظیم فشار خون و تضمین سلامت قلب دارد.
۴- کاهش کلسترول خون : تحقیقات در سال ۲۰۰۵ نشان داد مصرف ترب کوهی در موشهایی که دارای کلسترول بالا بودند، باعث کاهش سطح کلسترول بد خون شد.
۵- بهبود گوارش: ترب کوهی به دلیل سطح بالای فیبری که دارد میتواند به روند بهبود گوارش و حرکت مواد غذایی در روده کمک کند. فیبر میتواند مانع از دل درد، سوء هاضمه، یبوست و اسهال شود.
۶- کاهش وزن: به دلیل آنکه ترب کوهی دارای کالری پایینی و فیبر بالاست، میتواند باعث احساس سیری در بلند مدت شود. همین امر باعث جلوگیری از پرخوری و خوردن میان وعده شود.
۷- بهبود سلامت استخوان: ترب کوهی دارای سطح بالایی از کلسیم است که با تقویت استخوان ها، مانع از شکستگی و پوکی استخوان میشود.
۸- پاک کردن مجاری تنفسی: بوی تند ترب کوهی میتواند باعث تمیزی سینوسها شده و مخاط اضافی را از مجاری تنفسی پاک کند. ترب کوهی میتواند یک درمان موثر برای گرفتگی بینی در زمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و یا آلرژی باشد.
ارسال نظر