خطر ابتلا به کرونا در افراد دیابتی/ چند درصد ایرانیها دیابت دارند؟
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در خصوص خطر بیماری کرونا بر بیماران دیابتی توضیحاتی ارائه داد.
افشین استوار مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در خصوص ریسک ابتلای کودکان دیابتی به کرونا عنوان کرد: چه کودکان و بزرگسالانی که مبتلا به دیابت نوع 1 هستند و چه بزرگسالانی که دیابت نوع دو دارند، مستعد ابتلا به انواع کووید 19 هستند.
وی با بیان اینکه لازم است در این شرایط این افراد بیش از پیش به سلامت و اندازهگیری قند خون توجه داشته باشند تصریح کرد: ممکن است در صورت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی و ابتلا به نوع شدید بیماری ریسک مرگ در آنها نیز افزایش یابد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت افزود : ما در سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر هم هدف گذاری نکردهایم که شیوع دیابت را کم کنیم بلکه حداکثر کاری که در دنیا به آن به عنوان یک هدف اشاره می شود این است که این افزایش شیوع دیابت را متوقف کنیم یعنی شیب را اینقدر کاهش دهیم.
استوار ادامه داد: هر چند دیابت یک بیماری درمانپذیر نیست، اما راههای خیلی مؤثری برای کنترل قندخون و کاهش عوارض ناشی از دیابت وجود دارد. پیشرفت تکنولوژی و داروهای مؤثر در اختیار بیماران قرار دارد و با کنترل قندخون میتوانند از عوارض جدی ذکر شده جلوگیری کنند.
وی با اشاره به شیوع بالای دیابت در دنیا، خاطرنشان کرد: دیابت پرهزینه ترین بیماری غیر واگیر در سراسر دنیا است. حدود ۴۶۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به دیابت مبتلا هستند و بالغ بر ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سالانه به علت دیابت و عوارض آن جان خود را از دست میدهند. در کشور ما هم حدود ۱۱ درصد بزرگسالان ۲۵ سال به بالا به بیماری دیابت مبتلا هستند که تقریباً معادل ۵.۵ میلیون نفر در سراسر کشور است.
ارسال نظر