پرهام پارسانژاد فیزیوتراپیست در خصوص عوارض و مشکلاتی که استفاده مکرر از آمپول های عضله شل‌کن برای افراد به همراه دارد، اظهار کرد: وقتی هوا به صورت ناگهانی سرد می شود و افراد بدون توجه به سردی هوا با همان لباس های تابستانی به استقبال پاییز می روند، دچار اسپاسم عضلانی و گرفتگی عضلات ناحیه ستون فقرات گردنی و کمری شوند.

او گفت: در چنین شرایطی این افراد با انجام یک حرکت ساده در ناحیه ستون فقرات کمری، دچار اسپاسم و گرفتگی عضلات می شوند و این اسپاسم و گرفتگی هنگام حرکت و فعالیت با درد همراه است.

اوادامه داد: معمولا افراد زمانی که در چنین شرایطی قرارمی‌گیرند، اولین و راحت‌ترین کاری که انجام می‌دهد تزریق  آمپول‌های شل کننده عضلات و ضد التهاب خواهد بود. هرچند استفاده از این آمپول‌ها ممکن است که در وهله اول مانند آبی بر روی آتش باشد و درد ناشی از گرفتگی عضلات را کاهش دهد، اما تزریق این آمپول ها سبب خواهد شد تا عضلات فرد ضعیف تر شود و فرد بیشتر دچار گرفتگی عضلات شود.

پارسانژاد گفت: توصیه ما این است زمانی که افراد دچار اسپاسم و گرفتگی عضلات می‌شوند در ابتدای ۷۲ ساعت به استراحت مطلق بپردازند همچنین استفاده از کمربندهای طبی و قراردادن کیسه یخ هر چهار تا پنج ساعت ۱۰ دقیقه در ناحیه درد می‌تواند به تسکین آن کمک کند. درنهایت در صورتی که انجام این فعالیت‌ها برای تسکین درد نتیجه بخش نباشد از دارو‌های شل کننده عضلات  و ضدالتهاب به عنوان آخرین گزینه می توان استفاده کرد.

اوگفت: مراجعه به کلینک‌های فیزیوتراپی و انجام تکنیک‌های دستی توسط فیزیوترپیست‌ها برای برطرف کردن اسپاسم ایجاد شده، یکی از بهترین و موثرترین روش ها  خواهد بود.

او ادامه داد: همچنین به افرادی که با اسپاسم عضلانی رو به رو می شوند انجام ورزش‌هایی از قبیل پیاده روی‌ به مدت ۴۵ دقیقه، دویدن آرام و انجام یک سری تمرین‌ها و نرمش‌های سبکی در زمان فیزوتراپی توصیه می شود.

او گفت: در واقع برطرف کردن این عارضه با دارو خصوصا استفاده خودسرانه از آمپول‌های شل کننده و ضد التهاب سبب خواهد شد که اسپاسم عضلانی به طور مکرر رخ دهد و در نهایت می تواند سبب بیرون زدگی دیسک، فشار بر روی ریشه‌های عصبی و گاهی هم اختلال در حرکت اندام‌های تحتانی شود و در چنین شرایطی راهی جز جراحی پیش روی فرد نخواهد بود.