اختلالات ژنتیکی، در دوران جنینی قابل تشخیص است
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دو تا پنج درصد از تولدهای زنده با اختلالات ژنتیکی همراه است در حالی که بیشتر این اختلالات در دوران جنینی قابل تشخیص و شناسایی هستند.
دکتر مسعود پزشکی راد روز جمعه در حاشیه 'همایش سونوگرافی تخصصی و غربالگری دوران جنینی' در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خیلی از بیماریها منشاء ژنتیک دارند. در میان فرزندان حاصل از ازدواجهای فامیلی اختلالات ژنتیکی سه تا چهار برابر بیشتر رخ می دهد.
وی ادامه داد: همچنین این امکان وجود دارد که سه تا سه و نیم درصد جنینها بدون هیچ سابقه فامیلی مشکلات ژنتیکی داشته باشند.
این پزشک متخصص رادیولوژی گفت: در صورت غربالگری و تشخیص اختلالات ژنتیکی در سه ماه ابتدای بارداری، ختم بارداری و سقط از راهکارهای درمانی به شمار می رود. همچنین برخی اختلالات ژنتیکی شناسایی شده در همان دوران جنینی قابل درمان هستند.
وی درمان اختلالات ژنتیک را پس از تولد مشکل و هزینه بر ذکر و بیان کرد: اقدامات تشخیص زودهنگام در دوران جنینی این امکان را می دهد که بیماری جنین در سنین پایین تشخیص و اقدام مناسب برای درمان آن صورت گیرد.
دکتر پزشکی راد افزود: هم اینک بیشتر دستگاههای نوین تشخیص اختلالات ژنتیک در ایران بکار گرفته شده و فعالیت دارند.
همایش سونوگرافی تخصصی و غربالگری دوران جنینی با حضور 250 پزشک متخصص رشته های رادیولوژی، زنان و زایمان، ژنتیک و سایر رشته های مرتبط به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مدت یک روز با ارائه 15 سخنرانی پیرامون غربالگری دوران جنینی و تاکید بر کار گروهی در کلینیکهای چندتخصصی برگزار شد.
3027/1858
ارسال نظر