به گزارش پارس نیوز، 

 دکتر سهیلا انصاری پور، جراح و متخصص زنان، زایمان و فلوشیپ ناباروری و عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا به عنوان مجری طرح بررسی پیامدهای ناشی از سقط مکرر در 911 بیمار مبتلا به سقط مکرر در مراجعه به این مرکز، گفت: سقط مکرر به مواردی اطلاق می‌شود که سقط به صورت خود به خودی و حداقل دو تا سه بار متوالی تکرار شده باشد. خانم‌هایی که دو بار سقط خود به خودی بالینی و پشت سرهم داشته باشند، کاندیدای معرفی به کلینیک درمان سقط مکرر خواهند بود.

وی در ادامه افزود: علل متعدد سقط مکرر همانند عوامل جنینی شامل اختلالات کروموزومی و ساختمانی و همچنین عوامل مادری مانند سندرم انتی فسفولیپید، مشکلات اناتومیکال رحم و عوامل هورمونی نشان داده شده‌اند. در سال‌های اخیر همراهی اختلالات DNA اسپرم نیز با سقط مکرر مطرح شده‌ که باوجود بررسی‌های متعدد علت 50 تا 60 درصد سقط مکرر همچنان ناشناخته است.

‌انصاری پور با اشاره به اینکه از همان ابتدای فعالیت مرکز درمان ابن سینا، در جهت بهبود امر تشخیص و درمان مبتلایان به سقط مکرر، کلینیک سقط مکرر فعالیت خود را بصورت یک کلینیک منحصر، آغاز کرد، یادآور شد: این کلینیک متشکل از متخصصین زنان و زایمان، آندرولوژی، ژنتیک، ایمونولوژی، غدد، تغذیه و روانپزشکی است که در سال‌های اخیر فضای فیزیکی مستقلی نیز به آن اختصاص داده شده است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا، عنوان کرد: ‌با توجه به پیچیدگی، در امر تشخیص و درمان سقط مکرر تاکنون پروژه‌های متعددی در جهت اولویت‌های تست‌های تشخیصی، علل سقط مکرر و تاثیر مداخله‌های مختلف درمانی به انجام رسیده است. ‌ پس از رفع و اصلاح علل شناخته شده سقط مکرر، بیماران به مدت دو تا سه ماه با مکمل‌های مورد نیاز، اصلاح سبک زندگی شامل تصحیح عادات و رژیم غذایی، کاهش وزن در صورت چاقی و فرصت برای بارداری خودبخود یا دریافت روش‌های کمک باروری در صورت نازایی تحت درمان قرار می‌گیرند.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی_ ابن سینا، وی در خصوص نتایج حاصل از تحقیق و پژوهش‌های بعمل آمده از 1007 خانم باردار که در طی بازه زمانی سال94 الی ۹۶(دو سال و سه ماه و 21 روز) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و 911 مورد به سقط مکرر مبتلا بوده‌اند، گفت: از نتایج مطالعه چنین بر می‌آید که بیشترین فاکتور خطر برای سقط مجدد در بیماران مختلف، اولا تعداد سقط و همچنین سن خانم‌ها ست.

نتایج تکمیلی این پژوهش در پانزدهمین برنامه پایان ناباروری که روز شنبه، 26 آبان ماه سال جاری ساعت 19 از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد با حضور مجری طرح و کارشناسان ارائه می‌شود.