با این مواد آفت دهان خود را به سرعت از بین ببرید
آفت های دهانی بسیار اذیت کننده و تحمل آن ها سخت است اما می توان با استفاده از درمان های خانگی به سرعت آن ها را از بین برد.
در این مطلب می خوانید
آفت زدن دهان و زبان دلایل متفاوتی دارد مانند زخم کردن لثه هنگام سریع مسواک زدن، گاز گرفتن لب و... که می توان با درمان های خانگی به سرعت آن ها را از بین برد. در این مقاله بهراه های خانگی درمان آفت دهان و زبان اشاره شده است.
دلایل بهوجودآمدن آفت دهان
علت دقیق بهوجودآمدن آفت دهان، هنوز بهدرستی شناخته نشده است، اما آنچه مشخص است این است که عوامل متعددی میتواند باعث بروز آفت دهان شود. گازگرفتن ناگهانی لب یا گونه از داخل، حساسیت غذایی (غذاهای تند، اسیدی یا حاوی گلوتن)، تمیزکردن بیشازحد معمول دندانها، آسیب هنگام درمانهای دهان و دندان، استفاده از خمیردندان یا دهانشویههای دارای لوریل سولفات سدیم، استرس، تغییرات هورمونی یا وجود باکتری موسوم به «هلیکوباکتر پیلوری» (همان باکتری که عامل زخمهای پپتیک است)، همهی اینها میتوانند باعث ایجاد آفت دهانی شوند. از طرفی اعتقاد بر این است که کمبود ویتامینهای گروه B، روی، فولات (اسیدفولیک) و آهن میتوانند به ایجاد و پیشرفت آفت دهان کمک کند.
آفت دهان ممکن است زمانیکه شما دچار شرایط بدنی خاص یا بیماری هستید، بروز کند. شرایطی مثل:
ویروسهای تضعیف کنندهی سیستم ایمنی بدن مثل ویروس ایدز(HIV)؛
بیماری «سلیاک»، بیماری خودایمنی که جنبهی ژنتیکی دارد و در این بیماری در اثر مصرف «گلوتن» رودهی کوچک دچار آسیب میشود. در دنیا از هر ۱۰۰ نفر یک نفر ممکن است به این مشکل دچار شود؛
«کولیت زخمی» یا «کولیت اولسروز»، بیماری کرون یا دیگر مشکلات روده؛
بیماری بهجت (Behcet’s disease) نوعی بیماری نادر، مزمن و التهابی با منشاء ناشناخته است که موجب التهاب در سراسر بدن از جمله محیط دهان میشود.
درمان خانگی آفت دهان
گوجهفرنگی : میتوانید در سالاد از آن استفده کنید یا بطور جداگانه بطور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجهفرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا درمان آفت ادامه دهید.
دمنوش گلهمیشه بهار/ مریم گلی : میتوانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.
پودر زردچوبه : کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. میتوانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.
آب پرتقال : خوردن آب پرتقال تازه (۳ تا ۴ نوبت در روز) میتواند به درمان زخم آفت کمک کند. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروزآفت دهان، کمبود ویتامین C است. آب پرتقال تازه سرشار از ویتامین C است و استفاده روزانهی آن، ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین میکند
تخم گشنیز : یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. این کار را ۳ تا ۴ بار و تا بهبود زخمها ادامه دهید.
آلوئه ورا : آب آلوئه ورا را ۲ تا ۳ بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.
دارچین : مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبحها استفاده کنید.
بابونه برای درمان آفت دهان و زبان
یک کیسه چای بابونه را درون یک فنجان آب داغ قرار دهید و صبر کنید تا کیسه ی چای دم بکشد .وقتی چای کمی سرد شد، آن را درون دهان بگردانید تا بتواند با آفت ها تماس پیدا کند و درد ناشی از آن را تسکین دهد.
عسل برای درمان آفت دهان و زبان
برای استفاده از عسل به عنوان درمان آفت دهان حتماً در ابتدا با آب گرم غرغره کنید .مقدار زیادی عسل رویآفت هابگذارید.این کار را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید واین کار را تا زمان دیدن برخی تغییرات، ادامه دهید.
روغن نارگیل برای درمان آفت زبان و دهان
روغن نارگیل را در یک ظرف کوچک آماده کنید .با یک گوش پاک کن روغن نارگیل را مستقیماً روی آفت ها قرار دهید .این کار را چندین مرتبه انجام دهید و سپس نتایج آن را خواهید دید.
ماست برای درمان آفت زبان و دهان
حداقل سه مرتبه در روز ماست بخورید. می توانید یک فنجان ماست را تقسیم کرده و در کل روز میل کنید. همچنین می توانید کمی عسل به آن اضافه کنید تا طعم آن را بهتر کنید اما انجام این کار اختیاری است .
ارسال نظر