گیاهان مرده ۴۰۰ ساله، زنده شدند!
دانشمندان کانادایی گیاهان ۴۰۰ سالهای را زیر یخچالهای کانادا کشف کردهاند که تصور میشد به دلیل انجماد، از بین رفتهاند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، نمونه های گیاهان خزه ای که توسط یخچال ها و طی عصر یخبندان کوچک بین ۱۵۵۰ تا ۱۸۵۰ پس از میلاد، پنهان شده بودند، دوباره در آزمایشگاهی در دانشگاه آلبرتای کانادا پرورش داده شدند و ریشه های جدید آن ها رشد کردند.
محققان مدعی اند این یافته ها حاوی مضامینی برای چگونگی بازیابی نواحی از قطب شمال و قطب جنوب، با ذوب شدن یخچال ها باشد.
دکتر کاترین لا فارج زیست شناس و تیم تحقیقاتی اش در دانشگاه آلبرتا، در حال کنکاش نواحی اطراف یخچال Teardrop در جزیره السمر قطب شمال کانادا بودند.
آن ها بخش کوچکی از خزه ای به نام Aulacomnium turgidum را کشف کردند. این گیاه در واقع، نوعی از گیاه bryophyte است که بیشتر در کانادا، ایالات متحده و سرزمین های مرتفع اسکاتلند رشد می کند.
محققان متوجه شدند که این گیاه دارای ریشه های سبز کوچک است و این به معنای رشد دوباره یا تحریک شدن برای تولیدمثل بود.
آن ها با مطالعه نمونه موردی های گیاه مزبور، دریافتند که این زیست بوم حدود ۴۰۰ سال قدمت دارد.
این دانشمندان ریشه ها و بافت های برگ گیاه را رشد دادند و آن ها را در ظروفی مملو از خاک دارای مواد مغذی کاشتند و آب دادند. آن ها در نهایت، موفق به رشد دادن نمونه موردی ها شدند.
این نمونه ها از چهار گونه جداگانه شامل Aulacomnium turgidum، Distichium capillaceum، Encalypta procera و Syntrichia ruralis بودند.
گیاهان کشف شده از انواع byrophytes بوده و می توانند در زمستان های طولانی بقا یابند و با گرم شدن هوا، دوباره رشد کنند؛ با این حال، زنده ماندن آن ها برای چنین مدت طولانی شگفتی تیم تحقیقاتی را برانگیخت.
در ۹ ماه گذشته، یخچال های قطب شمال کانادا هر سال حدود چهار متر ذوب شده اند؛ این بدین معناست که نواحی سابقا یخی در معرض دید قرار گرفته اند. بنابراین، می توان زیست بوم هایی را که تصور می شد طی عصر یخی کوچک نابود شده اند، مطالعه کرد.
جزئیات این موفقیت علمی در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است
ارسال نظر