رفع گرفتگی صدا در خانه با 16 روش و 6 دمنوش عالی
عوامل مختلفی می توانند در گرفتگی صدا نقش داشته باشند. ما در این مقاله راه های رفع گرفتگی صدا به کمک روش های خانگی را به شما یاد می دهیم.
رفع گرفتگی صدا در خانه و به کمک راهکارهای موثر را یاد بگیرید. گرفتگی صدا می تواند در اثر داد زدن، سرما خوردگی و حتی بیماری های دیگر باشد. این گرفتگی بر اثر هر چیزی که باشد با این راهکارهای خانگی قابل حل است.
چه چیزی باعث گرفتگی صدا میشود؟
گرفتگی صدا عموماً در اثر تحریک یا آسیب به تارهای صوتی ایجاد میشود. حنجره بخشی از دستگاه تنفسی است که تارهای صوتی را شامل میشود.
دیواره بیرونی غضروفی حنجره معمولاً به عنوان “سیب آدامز” شناخته میشود. تارهای صوتی دو نوار عضلانی هستند که یک “V” را در داخل حنجره تشکیل میدهند.
هنگامی که ما آواز میخوانیم یا صحبت میکنیم، تارهای صوتی میلرزند و صدا تولید میکنند. چندین دلیل ممکن برای گرفتگی صدا وجود دارد. بسیاری از آنها اغلب بی ضرر هستند. علل گرفتگی صدا به توضیح ویزیت پزشک در منزل عبارتند از:
- استفاده بیش از حد از صدا: اگر بیش از حد طولانی صحبت کنید، خیلی بلند صحبت کنید، بیش از حد آواز بخوانید یا با صدای بلندتر یا پایین تر از حد معمول صحبت کنید، ممکن است گرفتگی صدا را تجربه کنید. همچنین تارهای صوتی شما به طور طبیعی با افزایش سن نازک و سست میشوند. این کاملاً معمول است که با افزایش سن صدای شما گرفتهتر میشود.
- سرماخوردگی یا عفونت سینوسی: این مورد باید طی دو هفته خود به خود از بین برود.
- لارنژیت: این زمانی است که تارهای صوتی شما به دلیل آلرژی، سرماخوردگی یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی به طور موقت متورم میشوند.
- رفلاکس معده به مری (GERD): همچنین به عنوان سوزش معده شناخته میشود، GERD زمانی است که اسید معده شما به گلو میرود. گاهی اوقات اسیدها میتوانند به اندازه تارهای صوتی شما بالا بروند و این به عنوان رفلاکس حنجره (LPR) شناخته میشود.
- خونریزی تارهای صوتی: اگر صدای شما ناگهان گرفته شد، یا میتوانید صحبت کنید اما آواز نخوانید، ممکن است دچار خونریزی تار صوتی شده باشید. این زمانی اتفاق میافتد که یک رگ خونی روی تار صوتی پاره شود و بافتهای عضلانی با خون پر شود.
- بیماریها و اختلالات عصبی: اگر سکته مغزی یا بیماری پارکینسون داشتهاید، ممکن است وضعیت شما بر بخشی از مغز که ماهیچههای حنجره را کنترل میکند، تأثیر گذاشته باشد.
- ندولهای صوتی، کیستها و پولیپها: ندولها، پولیپها و کیستها تودههای غیرسرطانی هستند که میتوانند روی تارهای صوتی شما ایجاد شوند. آنها به دلیل اصطکاک یا فشار زیاد تشکیل میشوند.
- فلج تارهای صوتی: فلج تارهای صوتی به این معنی است که یک یا هر دو تارهای صوتی شما به درستی کار نمیکنند. ممکن است یکی یا هر دو باز نشده و یا اصلا بسته نشوند. علت معمولاً مشخص نیست، اما گاهی اوقات به دلیل آسیب، سرطان ریه یا تیروئید، عفونت، ام اس، سکته مغزی، بیماری پارکینسون یا تومورها رخ میدهد.
- سرطان حنجره: گرفتگی صدا که بیش از سه هفته طول بکشد میتواند از علائم سرطان حنجره باشد.
- پاپیلوماتوز تنفسی مکرر (RRP/پاپیلوماتوز حنجره): این بیماری باعث ایجاد تومورهای غیر سرطانی در مسیرهای هوایی شما میشود.
- دیسفونی تنش عضلانی: دیسفونی تنش عضلانی تغییر در صدا یا احساس صدای شما به دلیل تنش بیش از حد عضلانی در داخل و اطراف جعبه صوتی شما است. این تنش مانع از کارآمدی صدای شما میشود. دیسفونی تنش عضلانی یک الگوی استفاده از عضله است که میتواند در حین لارنژیت ایجاد شود و حتی پس از برطرف شدن تورم تارهای صوتی باقی بماند. همچنین میتواند ناشی از استرس باشد و امکان دارد همزمان با شرایط دیگر رخ دهد.
گرفتگی صدا چگونه تشخیص داده میشود؟
بسته به علائم شما، ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی یا مشاوره تلفنی پزشکی ممکن است شما را به یک متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع دهد. پس از گرفتن سابقه پزشکی و لیستی از داروهایتان، پزشک گوش و حلق و بینی شما ممکن است سوالات زیر را بپرسد:
- چند وقته گرفتگی صدا دارید؟
- آیا علائم شما به طور ناگهانی شروع شد یا به تدریج ظاهر شد؟
- آیا قبلاً عفونت تنفسی فوقانی داشتهاید؟
- آیا علائم دیگری دارید؟
- آیا سیگار میکشی؟
- چه مدت است که سیگار میکشید؟
- الکل مینوشید؟
پس از آن، مشاوره پزشکی تلفنی میخواهد به صدای شما گوش دهد و سر و گردن شما را معاینه کند. آنها هرگونه توده در گردن شما را بررسی میکنند و جعبه صدای شما را با استفاده از یک لارنگوسکوپ، که ابزاری سبک است که از طریق سوراخهای بینی به پشت گلو وارد میشود، بررسی میکنند. اگر دلیلی برای نگرانی وجود دارد، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما ممکن است آزمایشهای زیر را تجویز کند:
- بیوپسی
- توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI).
راههای درمان و رفع گرفتگی صدا
به حنجره خود استراحت بدهید و کمتر از آن استفاده کنید
زمانی که حنجره ی شما دچار التهاب می گردد و صدای شما می گیرد اولین اقدام درمانی این است که زیاد از حنجره خود استفاده نکنید و به آن استراحت بدهید و کمتر صحبت کنید تا التهاب فروکش نماید .
برای رفع گرفتگی صدا مواد محرک زا را کنار بگذارید
موادی که تحریک زا هستند مانند دود سیگار می تواند التهابات حنجره شما را بیشتر کند پس اگر فرد سیگاری هستید برای مدتی از آن اجتناب نمایید و همچنین مشروبات الکلی را نیز کنار بگذارید و در محیط های آلوده قرار نگیرید .
نوشیدن مایعات برای رفع گرفتگی صدا
یکی دیگر از موارد درمان خانگی گرفتگی صدا نوشیدن فراوان مایعات می باشد. مایعات میتواند از کم آبی بدن پیشگیری نماید. اگر مایعات و نوشیدنی های گرم مصرف کنید به مراتب در گرفتگی صدای شما کارساز تر می باشد. لازم به ذکر است در این دوران از نوشیدنی قهوه که محرک زا است اجتناب نمایید.
دارو های مصرفی بدون تجویز پزشک
اگر گرفتگی ایجاد شده در صدای شما ناشی از عفونت باشد میتوانید از داروهای ضد التهابی مانند استامینوفن استفاده کنید تا برطرف شود.
استفاده از دستگاه بخار برای رفع گرفتگی صدا
دستگاه بخار در اتاقی که هستید می تواند هوای آن را مرطوب کند و زمانی که این هوا را استنشاق می کنید می تواند برای گرفتگی صدای شما موثر واقع شود و التهابات حنجره شما را برطرف نماید .
بخور زنجبیل
روغن زنجبیل خاصیت درمانی زیادی دارد که یکی از عوامل موثر در درمان گرفتگی صدا بخور زنجبیل می باشد و میتواند رطوبت را در حنجره ایجاد کند. سعی کنید از بخور آن بهره ببرید و آن را استنشاق کنید این روش جزء یکی از درمان های خانگی صدا محسوب می شود .
استفاده از سیر برای رفع گرفتگی صدا
همان طور که می دانید سیر خاصیت های درمانی بیشماری دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها کارساز می باشد. این ماده به دلیل خاصیت ضد باکتریایی میتواند عفونتهای حنجره را از بین ببرد. آن را در مواد غذایی خود به مصرف برسانید تا گرفتگی صدای شما را برطرف نماید .
استفاده از عسل
عسل که به عنوان یک دارو بیشترین کاربرد را پیدا کرده است میتواند ترشح ایجاد شده در مخاط گلو را که به سرفه منجر می شود را برطرف کند. شربت آن گرفتگی صدا را نیز درمان می کند و التهابات حنجره را برطرف میکند .
گیاه گل گاوزبان
اگر گل گاوزبان و عناب را ترکیب کنید و در طول روز چند مرتبه بنوشید می تواند گرفتگی صدای شما را برطرف نماید این یکی از درمان های گرفتگی صدا محسوب میشود.
مصرف گل زوفا برای رفع گرفتگی صدا
گیاه دارویی زوفا میتواند حنجره و تارهای صوتی را قوی کند و عفونت آن را برطرف کند. می توانید آن را با بنفشه کاکوتی و آویشن ترکیب کنید و به صورت دمنوش روزی دو مرتبه بنوشید.
گرفتگی صدا بر اثر ترشح اسید معده
اگر گرفتگی صدای شما بر اثر ترشح اسید معده باشد یکی از درمان های مفید در خانه برای برطرف شدن آن این است که هنگام خوابیدن سر از بدن بالاتر قرار بگیرد تا محتویات معده بازگشت پیدا نکند و حتی الامکان ۳ ساعت قبل خواب چیزی نخورید .
سوپ مرغ
یکی دیگر از درمانهای گرفتگی صدا این است که از سوپ مرغ بهره ببرید. گرم بودن سوپمرغ مخاط گلو را نرم میکند و میتواند گرفتگی آن را برطرف نماید.
مصرف اسفناج
اسفناج را بپزید و برای درمان گرفتگی صدای خود مصرف کنید. اسفناج ضمن برطرف کردن سرفه می تواند التهابات گلو را از بین ببرد.
خوردن سیب برای رفع گرفتگی صدا
از آن جا که سیب خواص بی شماری دارد و در درمان بسیاری از مشکلات موثر واقع شده است می تواند روی دستگاه تنفسی و گرفتگی صدا مفید باشد. شما می توانید آب آن را بگیرید و روزانه ۳ لیوان بنوشید .
استفاده از گل ختمی
یکی دیگر از راه های درمان خانگی گرفتگی صدا استفاده از گل ختمی می باشد. از زمانهای گذشته گل ختمی کاربرد داشته و برای نرم شدن سینه بسیار مصرف داشته است. میتوانید جوشانده آن را تهیه کنید و برای گرفتگی صدای خود با مصرف آن مشکل را برطرف کنید.
آب نمک برای رفع گرفتگی صدا
برخلاف عقیده شایع، قرقره کردن با دهانشویه، عملا گرفتگی صدا را بیشتر می کند. بیشتر دهانشویه ها دارای الکل هستندو تارهای صوتی را بی آب می کنند.
البته محلول های قرقره اصلا به تارهای صوتی نزدیک هم نمی شوند بلکه خود عمل قرقره کردن مضر است، چون تارهای صوتی را به هم زده و تورم آنها را بیشتر می کند.
ولی شست وشوی دهان و بینی با محلول آب و نمک رقیق یا سرم شست وشو، انجام این کار به صورت روزانه باعث پاک شدن راه های تنفسی و سینوس ها از عوامل بیماری زا و حساسیت زا می شود؛ لذا هم در پیشگیری و هم در درمان بیماری های تنفسی و سرفه ناشی از آن بسیار موثر است
بهترین دمنوش ها برای رفع گرفتگی صدا
اگر صدای شما گرفته است و نمیدانید حنجره دچار چه مشکلی است، میتوانید به پزشک مراجعه کنید و موضوع را او در میان بگذارید. در کنار مراجعه به پزشک، به شما پیشنهاد میکنیم، درمانهای خانگی را هم امتحان کنید. در ادامه دمنوشهای مفید برای حنجره و گرفتگی صدا را به شما معرفی میکنیم.
رفع گرفتگی صدا با دمنوش آویشن و گل گاو زبان
دمنوش آویشن و گل گاو زبان برای رفع گرفتگی صدا در زمان سرماخوردگی مفید هستند. مصرف مرتب این دمنوشها خلط گلو و عفونت آن را رفع میکنند.
دمنوش گل گاو زبان و عناب و شربت شیرین بیان
خوردن دمنوش گل گاو زبان، دمنوش عناب و شربت شیرین بیان به رفع گرفتگی صدا کمک میکنند و تارهای صوتی آسیب دیده به علت سرماخوردگی را بهبود میبخشند.
بهتر است دمنوش گل گاو زبان و عناب را در طول روز، دو بار مصرف کنید تا تاثیر لازم را بر روی بدن بگذارد و یک فنجان از شربت شیرین بیان، قبل از غذا در طول روز برای بهبودی کامل گرفتگی صدا میل کنید.
دمنوش ترکیبی گل زوفا، بنفشه کاکوتی و آویشن برای تقویت حنجره
دمنوش ترکیبی گل زوفا، بنفشه کاکوتی و آویشن، تارهای صوتی را تقویت و به رفع عفونت گلو کمک میکنند. در واقع افرادیکه صدای دو رگه دارند، میتوانند به کمک این دمنوشها بهتر صحبت کنند.
دمنوش گل ختمی
دمنوش گل ختمی همانند نرمکننده سینه و شکم عمل میکند و برای بهبود زکام و گلو درد بسیار مفید است و به رفع گرفتگی صدا کمک میکند.
دمنوش برگ کرفس برای حنجره
اگر گرفتگی صدای شدیدی دارید و نمیتوانید به راحتی صحبت کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که دمنوش برگ کرفس میل کنید. این دمنوش خواص درمانی بسیاری دارد و تارهای صوتی را تقویت میکند.
دمنوش به دانه
یکی دیگر از دمنوشهایی که به کمک آن میتوانید از شر گرفتگی صدای خود سریع راحت شوید، دمنوش به دانه است.
چه خوراکی هایی برای گرفتگی صدا مضر هستند
* کافئین موجود در قهوه، کولا و شکلات یک عامل خشک کننده گلو است و کمکی به تارهای صوتی نمی کند.
* از خوردن غذاهای تند، ترش و پرادویه خودداری کنید.غذاهایی مثل سوپ مرغ و سبزیجات و اسفناج پخته مفید است. مکیدن دانه های «به» نیز برای نرمی صدا موثر است ولی نباید دانه ها را بجوید یا قورت دهید.
* در برخی موارد فرد دچار سرفه خشک می شود که می تواند ازداروهای سرکوب کننده مکانیسم سرفه مثل شربت دکسترومتورفان ، قطره کلوبوتینول و شربتی گیاهی حاوی عصاره پیچک ( با نام تجارتی پروسپان ) استفاده کند.
چگونه میتوان از گرفتگی صدا جلوگیری کرد؟
چند راه آسان برای جلوگیری از خشن شدن صدا یا گرفتگ صدا وجود دارد. شما باید آنها را تمرین کنید، به خصوص اگر از صدای خود در رشتههای حرفهای استفاده میکنید، به خصوص اگر این کار هر روز شما باشد. برای کمک به جلوگیری از گرفتگی صدا، به توصیه مشاوره پزشکی موارد زیر را امتحان کنید:
- ترک سیگار: از در معرض دود دست دوم بودن دوری کنید.
- از الکل و کافئین و سایر مایعاتی که بدن شما را کم آب میکنند، اجتناب کنید.
- روزانه مقدار زیادی آب بنوشید.
- از یک مرطوب کننده استفاده کنید.
- از مصرف غذاهای تند پرهیز کنید.
- از استفاده طولانی مدت از صدای خود جلوگیری کنید.
- از استفاده بیش از حد صدایتان یا صحبت کردن با صدای بلند خودداری کنید.
رفع گرفتگی صدا در کودکان
صدای بسیاری از کودکان هنگامی که به دلیل سرماخوردگی یا آلرژی فصلی دچار احتقان شدهاند، خشن، خشن، خش دار، گرفته یا ضعیف به نظر میرسد. این ممکن است پس از استفاده بیش از حد کودکان از صدای خود، مانند هنگام فریاد زدن در یک رویداد ورزشی، نیز رخ دهد.
احتقان و استفاده بیش از حد از صدا میتواند باعث التهاب موقت در تارهای صوتی یا چین در آنها شود. این نوارهای V شکل و چندلایه از ماهیچهها و غشای مخاطی با هم ارتعاش میکنند و صدا را در حنجره تولید میکنند که به جعبه صوتی نیز معروف است. التهاب میتواند با توانایی تارهای صوتی برای ارتعاش عادی تداخل کند و باعث گرفتگی صدا شود.
هنگامی که گرفتگی صدا، ضعف صدا یا مشکل صوتی دیگر برای چند هفته یا بیشتر ادامه یابد، ممکن است یک بیماری مزمن باشد. متخصصان در ارزیابی کودکان مبتلا به گرفتگی صدا مزمن یا سایر کیفیتهای صوتی غیرمعمول، مانند گرفتگی صدا یا ضعف، آموزش دیدهاند تا علت این بیماری را تعیین کنند.
علل گرفتگی صدا در کودکان
کودکان مبتلا به گرفتگی صدا مزمن، اغلب یک ضایعه خوش خیم یا غیر سرطانی در یک یا هر دو تارهای صوتی دارند. این ضایعات (برجستگیها یا تودههایی که در زیر یا روی سطح تارهای صوتی ایجاد میشوند) میتوانند از باز و بسته شدن صحیح تارهای صوتی و ارتعاش طبیعی جلوگیری کنند که در نهایت امکان دارد نحوه حرکت هوا را در آنها تغییر دهد تا صدا ایجاد کند.
انواع مختلفی از ضایعات خوش خیم تارهای صوتی وجود دارد. به عنوان مثال، کیستهای تارهای صوتی، تودههای پر از مایع هستند که معمولاً قبل از تولد کودک در زیر تارهای صوتی ایجاد میشوند.
ندولها و پولیپها، مانند پینهها و تاولها، در اثر استفاده بیش از حد از صدا روی سطح تارهای صوتی ایجاد میشوند. آسیب مکرر به تارهای صوتی در اثر فریاد زدن یا صحبت زیاد باعث التهاب میشود. بافتهای ملتهب ممکن است سفت شوند و رشد کنند.
برخی از کودکان پس از درمان با لوله تنفسی در حین جراحی دچار گرفتگی صدا میشوند که میتواند باعث ایجاد زخم در تارهای صوتی شود. جراحی در گردن یا قفسه سینه نیز میتواند به اعصاب حنجره آسیب برساند، تا حدی یا به طور کامل از حرکت طبیعی تارهای صوتی جلوگیری میکند و بر توانایی صحبت کردن کودک تأثیر میگذارد. این وضعیت به نام پارزی تارهای صوتی یا فلج شناخته میشود.
کودکانی که دارای بیماریهای عصبی عضلانی هستند، مانند دیستروفی عضلانی یا فلج مغزی، ممکن است دچار اسپاسم تارهای صوتی شوند که میتواند صدا را ضعیف کند.
بیماری ریفلاکس معده یا GERD، که در آن اسیدهای گوارشی در معده به مری – لولهای که دهان را به معده متصل میکند – جریان مییابد، همچنین میتواند حنجره را تحریک کرده و باعث گرفتگی صدا شود. با این حال، GERD بیشتر در بزرگسالان نسبت به کودکان باعث گرفتگی صدا میشود.
کودکانی که آپنه خواب دارند، که باعث خروپف و نفس نفس زدن در طول شب میشود، ممکن است در نتیجه تنفس دهانی نیز دچار صدای خشن شوند که میتواند تارهای صوتی را خشک کرده و باعث التهاب شود.
گرفتگی صدا در کرونا
این گرفتگ صدا در کرونا به عنوان لارنژیت نیز شناخته میشود. لارنژیت به معنای التهاب تارهای صوتی است. فرد مبتلا به لارنژیت ممکن است هنگام صحبت کردن یا قورت دادن متوجه تغییراتی در صدا خود و درد شود. برخی از افراد مبتلا به COVID-19 ممکن است این علائم را تجربه کنند. لارنژیت میتواند به دلیل خود COVID-19 یا علت دیگری مانند سیگار کشیدن رخ دهد.
این نوع از گرفتگی صدا در کرونا باعث التهاب تارهای صوتی میشود، که نوارهای بافتی هستند که برای تولید صداهای صوتی مرتعش میشوند. تارهای صوتی ملتهب میتوانند باعث تغییرات صدا، گلودرد و مشکل در بلع یا صحبت کردن شوند.
افراد مبتلا به COVID-19 ممکن است این علائم را به عنوان یک عارضه جانبی این بیماری تجربه کنند. ویروس شایع ترین علت گرفتگی صدا در کرونا است. سایر علل این عارضه میتواند شامل گلو تحریک شده، عفونت باکتریایی و ریفلاکس معده باشد.
تحقیقات انجام شده و گزارشات ثبت شده نشان میدهد که برخی از افراد با COVID-19 صدای خشن را تجربه میکنند که میتواند التهاب حنجره باشد. این مطالب نشان میدهد که گرفتگی صدا با COVID-19 با افزایش سن بیشتر میشود. آنها تخمین میزنند که 13٪ از کودکان، 29٪ از افراد 16-35 سال، و 32٪ از بزرگسالان بالای 35 سال گرفتگی صدا در کرونا را تجربه میکنند.
COVID-19 علائمی ایجاد میکند که میتواند منجر به التهاب تارهای صوتی مانند گلودرد یا سرفه شود. افرادی که سیگار میکشند ممکن است بیشتر به این عارضه مبتلا شوند، زیرا سیگار یک عامل خطر برای التهاب حنجره است.
به گفته منبع مورد اعتماد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، کووید طولانی زمانی رخ میدهد که علائم حداقل به مدت 4 هفته ادامه داشته باشند. CDC لارنژیت یا گرفتگی صدا در کرونا را به عنوان یک عارضه طولانی مدت شایع COVID-19 فهرست نمیکند، اما تحقیقات محدود در این زمینه را به رسمیت میشناسد.
علل گرفتگی صدا در کرونا
بسیاری از ویروسها میتوانند باعث گلودرد و گرفتگی صدا شوند. منابع معتبر اغلب گرفتگی صدا به همراه گلودرد را به عنوان یک علامت کمتر شایع کووید-19 نسبت به تب، سرفه خشک یا خستگی فهرست میکند.
گرفتگی صدا در افراد مبتلا به COVID-19 میتواند به دلیل خود ویروس باشد زیرا در درجه اول بر دستگاه تنفسی تأثیر میگذارد. بینی، گلو و ریهها اندامهایی هستند که اجازه تنفس را میدهند. در برخی از افراد مبتلا به COVID-19، این ویروس بر دستگاه تنفسی فوقانی تأثیر میگذارد. این میتواند باعث التهاب در گلو که شامل تارهای صوتی است، شود.
برخی از علائم COVID-19 میتواند باعث گلودرد و گرفتگی صدا به عنوان عارضه این بیماری شود. به عنوان مثال، سرفه بیش از حد میتواند گلو را تحریک کند و باعث درد و گرفتگی در ناحیه شود. سایر علل بالقوه گرفتگی صدا عبارتند از عفونتهای باکتریایی، آلرژی یا سیگار کشیدن.
رفع گرفتگی صدا در کرونا
درمان گرفتگی صدا در این دوره بسته به علت آن متفاوت خواهد بود. توصیه می شود که افرادی که علائم خفیف یا متوسط COVID-19 دارند بیماری خود را در خانه مدیریت کنند. استراحت و نوشیدن مایعات زیاد به بدن در بهبودی از COVID-19 کمک میکند.
با این حال، نظارت بر علائم در طول دوره بهبودی مهم است. هرگونه علائم شدید یا بدتر شدن علائم ممکن است نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشد.
افراد مبتلا به گرفتگی صدا به دلیل التهاب حنجره ممکن است تحت درمان با پزشک قرار گیرند که شامل داروهای مربوط به عفونت، صدا درمانی و اجتناب از محرکها میشود.
ارسال نظر