آنچه لازم است در مورد کامپوزیت بدانید
نمای کامپوزیت در نمای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و از متریال های شناخته شده و مطرح در نمای ساختمان است.
افزایش قیمت تهیه و اجرای نمای کامپوزیت
ساختمان های مدرن دارای ویژگی هایی است که باید متریال مناسب با آن در اختیار مجریان باشد که امکان اجرای طرح مورد نظر را داشته باشند؛ این نما از جمله نماهایی است که در ساختمان های مدرن بسیار پرکاربرد است. و علت استقبال از نمای کاپوزیت، ویژگی ها و مزیت هایی است که نمای کامپوزیت نسبت به سایر متریال ها دارد. ویژگی هایی که این متریال را به یکی از پرکاربردترین متریال ها در نمای ساختمان تبدیل کرده است.
در ایران به علت ویژگی های کامپوزیت، قیمت مناسب و اجرای آسان این نما، این متریال در اجرای نمای بخش زیادی از ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی های نمای کامپوزیت
از ویژگی های نمای کامپوزیت نسبت به سایر نما ها این است که در تمامی کشورهای دنیا، در حال حاضر، ورق های آلومینیوم در دسترس می باشد؛ همچنین نسبت به سایر نماها، اجرای نمای کامپوزیت هزینه ای کمتر دارد و زمان اجرای این نما نیز به علت آماده بودن ورق کامپوزیت، کمتر از زمان اجرای سایر نماها می باشد.
نمای کامپوزیت در ساختمان ها با انواع کاربری می تواند مورد استفاده قرار بگیرد؛ برای مثال در ساختمان های آموزشی، اداری، تجاری، صنعتی، بهداشتی، ایستگاه های مترو، فرودگاه ها و ...... اجرای نمای کامپوزیت امکان پذیر می باشد.
یکی دیگر از ویژگی های نمای کامپوزیت که موجب بالارفتن تقاضا برای اجرای این نما شده است، امکان مطابقت و اجرای این نما در انواع اقلیم های آب و هوایی است؛ نمای کامپوزیت با تمام شرایط آب و هوایی سازگار است. اگرچه بهتر است در شرایط آب و هوایی بسیار سرد و یا شرایط آب و هوایی بسیار گرم مورد استفاده قرار نگیرد.
از دیگر ویژگی ها که باید به آن اشاره کرد تنوع رنگ است؛ نمای کامپوزیت در رنگ های خاص و متنوع قابلیت اجرا دارد و به آسانی متناسب با طراحی مورد نظر شکل می گیرد.
در بُعد توجه به امنیت ساختمان و مقاوم سازی در برابر زلزله نیز، استفاده از متریالی که وزن کمتری دارند مورد توجه متخصصین است؛ و نمای کامپوزیت نیز به دلیل دارا بودن این ویژگی مورد استقبال قرار گرفته است.
مزایا و معایب نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت دارای مزایایی است؛ در بررسی اجمالی مزایا، سبک بودن مصالح، انعطاف پذیری، تنوع رنگ، ایجاد عایق صوتی برای ساختمان، سرعت اجرا، امکان تعویض و بازسازی نما، امکان آب بندی نما مورد توجه قرار می گیرد.
ورق های کامپوزیت آلومینیومی وزن کمی دارند و این ویژگی برای رعایت قوانین در جهت مقاوم سازی در برابر زلزله بسیار مورد توجه طراحان و اجرا کنندگان نما قرار دارد؛ همچنین مصالح نمای کامپوزیت بسیار انعطاف پذیر است و تا 135 درجه قابلیت تا شدن دارد. با این ویژگی می توان از این نما برای ساختمان هایی که دارای خطوط منحنی در طراحی هستند استفاده کرد. تنوع گسترده رنگ ورق های کامپوزیت نیز از دیگر مزایای کامپوزیت است که موجب استقبال از این متریال در اجرای نما شده است.
با اجرای نمای کامپوزیت، با هزینه کمی برای ساختمان عایق صوتی ایجاد می شود. علاوه بر این مزایا سرعت اجرای نمای کامپوزیت به علت آماده بودن ورق های کامپوزیت بالاتر از اجرای سایر نما ها می باشد. از دیگر مزایایی که باید مورد توجه قرار بگیرد، امکان تعویض و بازسازی این نما می باشد؛ ورق های آلومینیومی را که در اجرای این نما به کار می رود اگر در گذر زمان دچار آسیب بشوند می توان تعویض و یا بازسازی نمود.
امکان آب بندی کامپوزیت از دیگر مزایای این نما می باشد؛ در صورت آب بندی، آب امکان نفوذ به زیر نما را ندارد و آب ناشی از برف و باران از محل معینی خارج می شود. همچنین زیبایی و کیفیت این ورق ها در مقابل عوامل جوی آسیب پذیر نیست.
اجرای این نما دارای مزایای بسیاری است که موجب استقبال فراوان شده است؛ اما توجه به معایب نیز مهم و حائز اهمیت است و آگاهی از آن می تواند بر انتخاب صحیح تاثیرگذار باشد؛ اگرچه که می توان این معایب را با در نظر گرفتن اقدامات لازم و اجرای صحیح به حداقل رساند.
در بررسی معایب کامپوزیت به طور اجمالی، عدم مقاومت در برابر ضربه، جرم پذیری و حساسیت در اجرا مورد توجه قرار می گیرد.
قیمت نمای کامپوزیت
با توجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه در همه صنایع کشور قیمت ورق آلومینیوم کامپوزیت نیز افزایش زیادی داشته است که دربرخی موارد این افزایش تا 50 درصد هم بوده است. جالب این که از شرکت ها و اجرا کنندگان اختصاصی نمای کامپوزیت این انتظار وجود دارد که تنها قیمت مصالح افزایش داشته باشد و قیمت دستمزد و هزینه های فرم دهی همچنان مثل قبل باقی مانده باشد که باعث تضعیف هر چه بیشتر این پیمانکاران می گردد. حال ان که نمای کامپوزیت از آن دسته نماهاست که کیفیت طراحی و اجرای جزییات نصب تاثیر بالایی در زیبایی و ماندگاری نهایی آن دارد .
به منظور بررسی قیمت نمای کامپوزیت باید دو بُعد قیمت کامپوزیت و همچنین قیمت اجرای کامپوزیت مورد توجه قرار بگیرد. تنوع گسترده ای در کامپوزیت وجود دارد؛ امکان استفاده از برندهای داخلی و خارجی کامپوزیت وجود دارد و با توجه به نوع کامپوزیت، قیمت ها متغیر می باشد. از دیگر عوامل موثر بر قیمت نمای کامپوزیت، نحوه نصب و اجرای نما می باشد.
به طور کلی برای اجرای نمای کامپوزیت از پنج روش استفاده می شود؛ روش هوک، روش فیکس ریلینگ، روش (H,L) ، روش هنگ و روش ثابت از روش های اجرای نمای کامپوزیت است.
یکی از شرکت های با سابقه در زمینه اجرای نمای کامپوزیت، شرکت اکوآرک به آدرس Ecoarc-co.com می باشد که دارای تاییدیه جهت اجرای نمای کامپوزیت برای سیستم هنگینگ از کارخانجات آلمانی می باشد.
اجرای نمای کامپوزیت ممکن است در ابتدا بیشتر از اجرای سایر نماها به نظر برسد؛ اما با توجه به اینکه در اجرای نماهای دیگر، هزینه هایی وجود دارد که در اجرای کامپوزیت وجود ندارد، هزینه اجرای نمای کامپوزیت با توجه به مزایای آن، هزینه ای مناسب و مقرون به صرفه است. و یکی از دلایل استقبال از اجرای این نما، فراهم کردن زیبایی در کنار هزینه مناسب است.
در بررسی اجمالی نمای کامپوزیت می توان گفت، همراه با روند مدرن شدن طراحی و اجرای ساختمان سازی، نیاز یه مصالحی که با طرح های جدید هماهنگ باشد بیشتر شده و در پاسخ به این نیاز مصالح جدیدی برای ساختمان سازی در نظر گرفته شده است؛ یکی از این مصالح که در نمای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد، کامپوزیت است؛ نمای کامپوزیت به دلیل دارا بودن ویژگی هایی مانند اجرای آسان، تنوع رنگ، انعطاف پذیری، سبک بودن، ایجاد عایق صدا برای ساختمان، امکان تعویض و بازسازی و همچنین قابلیت آب بندی مورد استقبال طراحان و اجرا کنندگان نمای ساختمان قرار گرفته است. با توجه به مزایای این متریال و استقبال از آن، امروزه در طراحی و اجرای درصد زیادی از ساختمان ها در ایران، از ورق های کامپوزیت در نما استفاده شده است.
ارسال نظر