به گزارش پارس نیوز، 

ترامپ مدت ها است تلاش می کند تعرفه بر روی اقلام ژاپنی وارداتی به آمریکا را بخصوص خودروسازان ژاپنی که بازار آن کشور را تصاحب کرده اند، افزایش دهد اما «سیاست همراه با مماشات» 'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن در قبال دولت آمریکا مانع این امر شده است.

با این حساب برایند توافق چین و آمریکا به دنبال دیدار سران دو کشور در حاشیه اجلاس گروه 20 در آرژانتین، می تواند فشار فزاینده آمریکا بر ژاپن برای گرفتن امتیازات بیشتر باشد.

اقتصاد ژاپن به دلیل وابستگی فراوانی که به آمریکا دارد می تواند آسیب پذیری بالایی داشته باشد و هر گونه تعرفه بر روی خودروهای صادراتی و خودروسازان ژاپنی می تواند روابط طرفین را به تنش بکشاند و یک نبرد تجاری را میان طرفین آغاز کند.

از طرف دیگر نباید فراموش کرد که آبه تا کنون با خریدهای فزاینده نظامی از آمریکا توانسته است این روند را کند کند اما به نظر می رسد این اقدام و خرید جنگنده های اف 35 آمریکا، نمی تواند تضمینی برای توقف تعرفه ها و راهبرد فشار تجاری واشنگتن بر توکیو باشد.

از سوی دیگر ترامپ توانسته است با مکزیک و کانادا توافق تجاری تازه ای امضا کند که جایگزین موافقنامه قبلی آنها به نام 'نفتا' شده است و آتش بس آمریکا دربرابر چین هم به این موضوع مضاعف شده است و این روند در واقع به معنای تنها ماندن ژاپن در عرصه رویارویی تجاری با آمریکا است موضوعی که باعث یک برخورد و مناقشه میان طرفین خواهد شد و توکیو اکنون در اندیشه اقدامات مقابله جویانه است.

نگرانی از همین موضوع بود که باعث شد وزیر صنعت ژاپن اعلام کند کشورش مذاکرات تجاری پیش رو بین آمریکا و چین را به دقت دنبال خواهد کرد تا تاثیرات احتمالی این مذاکرات بر شرکت های ژاپنی را بسنجد.

'هیروشیگه سکو' روز گذشته در یک کنفرانس خبری در توکیو با اشاره به تصمیم آمریکا برای به تعویق انداختن افزایش تعرفه ها بر کالاهای چینی تاکید کرد از نظر بین المللی برای آمریکا و چین بسیار حائز اهمیت است تا رابطه ای ایجاد کنند که منجر به رشد و توسعه با ثبات اقتصاد جهانی شود.

او گفت: دولت ژاپن به دقت این مذاکرات تجاری را دنبال خواهد کرد چون بسته به اینکه نتیجه این مذاکرات چه خواهد شد، ممکن است تعرفه های اضافی اعمال شود و شرکت های ژاپنی تحت تاثیر قرار گیرند.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین و همتای آمریکایی اش «دونالد ترامپ» اول دسامبر در دیداری حساس در آرژانتین توافق کردند تا پس از ماه ها جنگ تجاری، آتش بسی 90 روزه اعلام کنند.

کسری تراز تجاری آمریکا در سال 2017 در برابر چین به 375 میلیارد دلار رسیده است طبق آمار، این رقم در هشت ماهه نخست سال جاری میلادی نیز به 261 میلیارد دلار رسیده است. 

با این حال اواسط ماه آینده میلادی یعنی در ژانویه سال 2019 میلادی، واشنگتن وارد گفت و گوهای تازه تجاری با توکیو خواهد شد که اصلی ترین هدف آن کاستن از مازاد تجاری ژاپن در برابر آمریکا است.

ترامپ با شعار «اول آمریکا» روی کار آمده است و در همین راستا تلاش کرده است تا هر گونه بی توازنی تجاری میان این کشور با کشورهای دیگر را از بین ببرد و برای همین بعید است در مورد ژاپن نیز کوتاه بیاید و در مذاکرات آتی، این توکیو است که هدف درخواست های بیشتر آمریکا قرار خواهد گرفت و اگر این طور شود تعرفه های بیشتری در انتظار تولید کنندگان ژاپنی خواهد بود.

ترامپ حتی در جریان دیداری که با 'آبه' در حاشیه اجلاس گروه 20 داشت صراحتا از وجود کسری بسیار بالای تجاری آمریکا در قبال ژاپن ابراز نگرانی کرد و گفت که این شرایط بسرعت تغییر خواهد کرد.

ژاپن تاکید می کند که دو کشور باید در مورد کالاهای صادراتی و وارداتی با یکدیگر به توافق برسند اما آمریکا به این قانع نیست و می خواهد موضوع تسعیر ارز ملی ژاپن و همچنین بخش خدماتی نیز در گفت و گوها مطرح شود.

پیش بینی می شود که ریاست دور بعدی گفت و گوهای دو کشور را 'رابرت لایتزینگر' نماینده تجاری آمریکا و 'توشیمیتسو موته گی' وزیر تجدید ساختار امور اقتصادی ژاپن برعهده داشته باشند.

'کوهیرانو' از کارشناسان امور اقتصادی ژاپن می گوید اگر ترامپ بخواهد خیلی سریع به نتیجه برسد آن زمان بعید است توافق خوبی حاصل شود و طرفین برعکس تنها به صورت محدود برای پاره ای موارد به توافق خواهند رسید.

او می افزاید: اگر موضوع خودرو مطرح شود آن زمان ژاپن که البته تعرفه ای برای خودروهای وارداتی در نظر نمی گیرد از لحاظ امنیت محیط زیست برای خودروهای آمریکایی وارداتی مقررات ساده تری وضع خواهد کرد.

با این احوال موضوع فقط خودرو و خودروسازان نیست و در مذاکراتی که پیش رو است طبیعتا مسایل بسیار بیشتری از کشاورزی و خدمات گرفته تا صنایع اتومبیل سازی، تسعیر ارز و فناوری پیشرفته مطرح خواهد شد.