به گزارش پارس نیوز، 

 به نقل از ژاپن تودی، با وجود افزایش تنش ها میان آمریکا و چین به دلیل جنگ تجاری چند ماهه میان این دو ابر قدرت، سفر شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به چین نشانه ای از بهبود روابط دو جانبه با پکن می باشد؛ اما بعید است توکیو پکن را به واشنگتن ترجیح دهد.
برخی کارشناسان امور خارجه پکن عمیقا بر این باورند که ژاپن باید روابط سیاسی و اقتصادی خود را با چین تقویت کند و همچنین با توجه به فشارها از جانب دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اقدامت لازم را برای اصلاح تنش های تجاری ایالات متحده با چین انجام دهد.
به نوشته ژاپن تودی، اما منابع دولتی ژاپن این دیگاه را رد کرده و می گویند، اگرچه واشنگتن و توکیو بر سر مسائل تجاری اختلافاتی دارند اما اتحاد با ایالات متحده به عنوان اساس دیپلماسی و امنیتی ژاپن به قوت خود باقی خواهد ماند.
به گفته یکی از مقامات دولتی ژاپن، اگر چه روابط خوب با چین برای ثبات در شرق آسیا ضروری است اما ژاپن فاصله مناسب را با کشورهای قدرتمند همسایه حفظ می کند.
شینزو آبه روز جمعه 26 اکتبر (4 آبان) در دیدار با نخست وزیر چین در پکن گفت: این دیدار فرصتی برای ژاپن و چین در راستای گذار از رقابت به همکاری در مرحله جدیدی از مناسبات بین دو کشور است؛ چین و ژاپن همسایه و همکار هستند و هیچ گاه به تهدیدی برای یکدیگر تبدیل نخواهند شد.
به گفته تحلیلگران ژاپن تودی، جنگ تجاری فزاینده آغاز شده توسط ترامپ، موجب ترس از تضعیف اقتصاد جهانی شده است؛ از این رو رهبران چین و ژاپن متعهد شده اند تا با هم علیه گرایش در راستای ترویج تجارت آزاد تلاش کنند.
به نوشته ژاپن تودی، توکیو در جهت دستیابی به رویکردهای چند جانبه برای بحث درباره تعرفه ها و حل مسائل و اختلافات تجاری چین و ژاپن با واشنگتن، به ایالات متحده پیوسته است. اواخر ماه سپتامبر (مهر) ترامپ و آبه توافق کردند تا مذاکرات خود بر سر کالاهای توکیو و واشنگتن را آغاز کنند. ترامپ اعلام کرد 'بدون وجود تعرفه ها، مذاکراتی صورت نخواهد گرفت' و به وضوح ژاپن را با محدودیت های تجاری تهدید کرد.
واشنگتن پست نیز اوایل این هفته در مقاله ای نوشت: 'نخست وزیر ژاپن و دوست ترامپ، حالا تلاش می کند تا به رئیس جمهور چین نزدیک شود.'
به گفته یکی از منابع اروپایی حاضر در دایره دیپلماتیک پکن، به نظر می رسد ترامپ و آبه از روابط نزدیک با هم خوشنود هستند اما سیاست 'اول آمریکا' دونالد ترامپ می تواند به این روابط لطمه وارد کند. ژاپن بهتر است به منظور جلوگیری از خطر صدمه دیدن منافع ملی کشورش توسط ترامپ، از نظر سیاسی و اقتصادی به چین نزدیک شود.
مقامات دولتی ژاپن اما با این ایده موافق نیستند و می گویند: اتحاد آمریکا و ژاپن مهمترین مسئله برای ما می باشد، ما به دلیل اینکه از ترامپ خوشمان نمی آید چین را ستایش نخواهیم کرد، هرچند بهبود روابط چین و ژاپن باعث ثبات در منطقه شرق آسیا خواهد شد. این دو کشور باید در راستای اعتماد و بهبود وضعیت امنیتی بین دو کشور تلاش کنند.
به گفته کازوو یوکوا استاد دانشگاه 'آسیا' در توکیو، فشارها میان ایالات متحده و چین ممکن است روابط نه چندان خوب پکن و توکیو را آرام تر کرده و بهبود بخشد، اما رابطه این دو کشور همیشه شکننده خواهد بود.
یوکوا افزود: ژاپن باید پس از بهبود روابط، مذاکرات دوجانبه با چین را در مورد امنیت و مسائل مربوط به نگرانی متقابل ادامه دهد.
آکیو تاکاهارا یک پژوهشگر چینی در دانشگاه توکیو بر این باور است که دولت آبه باید در راستای تقویت همکاری با ایالات متحده تلاش کند. او می گوید: من فکر نمی کنم که تقویت روابط اقتصادی ژاپن با چین به منافع ملی ایالات متحده لطمه ای وارد سازد.
سفر شینزو آبه به چین از پنج شنبه 25 اکتبر (3 آبان) آغاز شد و سه روز به طول انجامید، هیئت بزرگی از نمایندگان تجاری ژاپن نیز او را همراهی کردند. این اولین سفر رسمی نخست وزیر ژاپن برای مذاکرات دوجانبه با چین از دسامبر سال 2011 بود.
**آساق**9470**1663**