به گزارش پارس نیوز، 

روزنامه 'ایل مساجرو' با عنوان 'شورای امنیت، حمله رئیس جمهوری آمریکا به چین و ایران' نوشت: ترامپ روز گذشته ریاست شورای امنیت سازمان ملل را عهده دار بود و پس از حمله به چین، بار دیگر شدیدأ به ایران تاخت. عصبانیت رئیس جمهوری آمریکا نه تنها متوجه تهران، بلکه متوجه کشورهایی مانند چین، روسیه و اتحادیه اروپایی بود که قصد رعایت تحریم های آمریکا علیه تهران را ندارند. 

در جلسه روز گذشته شورای امنیت بار دیگر مشخص شد که ترامپ در جنگ علیه ایران متحدان زیادی ندارد و تمامی حضار دیگر جلسه در سخنرانی های خود به دفاع از توافق هسته ای برخاستند. 

به گفته مکرون سیاست تحریم و مجازات راه به جایی نخواهد برد و به عقیده ترزا می، توافق هسته ای بهترین گزینه موجود است. موضع مشابه ایتالیا نیز روز گذشته در جریان دیدار کونته و روحانی در حاشیه کارهای مجمع عمومی سازمان ملل ابراز شد. 

روزنامه 'کوریره دلاسرا' نیز نوشت: ترامپ در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل، اظهارات غیرمترقبه ای را بر زبان آورد. اتهام او به چین در مورد تلاش برای مداخله در انتخابات کنگره به ضرر حزب جمهوریخواه، در ابتدا باعث حیرت هیات چینی شد و در نهایت وزیر امور خارجه چین در بیانیه ای که در پایان جلسه قرائت کرد، کلیه اتهامات وارده به کشورش را رد کرد. 

ترامپ متعاقبأ در مورد ایران سخن گفت و بار دیگر این کشور را به حمایت از تروریسم و اشاعه خشونت و ناامنی در خاورمیانه متهم کرد. اما در عین حال از تهران همراه با مسکو و آنکارا از پذیرش درخواست واشنگتن برای تعدیل شدت حمله به ادلب برای حفاظت از جان سه میلیون غیرنظامی ساکن آن تشکر کرد. اظهارات ترامپ در ارتباط با ایران با واکنش سخنران های بعدی جلسه یعنی مکرون، ترزا می، سرگئی لاوروف و وانگ یی روبرو شد و بار دیگر نشان داد که بحث در مورد ایران در صحنه جهانی بسیار تنش برانگیز می باشد. 

ترامپ در جلسه روز گذشته تهدید کرد که به زودی تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال خواهد شد و پیامدهای سنگینی در انتظار آنهایی است که این تحریم ها را رعایت نکنند. کشورهای اروپایی در پاسخ به این اقدامات در حال ایجاد یک کانال مالی ویژه با ایران هستند تا بتوانند تحریم های آمریکا را دور بزنند. 

ایتالیا نیز همین قصد را دارد. روز گذشته جوزپه کونته و حسن روحانی در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند. کونته به خبرنگاران گفت: ' توافق هسته ای را می توان تنظیم (یا ترمیم) کرد، اما نمی توان آن را حذف کرد.' 

روحانی در این رابطه گفت: کونته حمایت خود و ایتالیا را از برجام ابراز داشت. ایتالیا اولین شریک تجاری ایران در اروپاست. 

'مایک پومپئو' وزیر خارجه آمریکا نیز روز گذشته هشدار داد که واشنگتن به هیچ کشوری اجازه فرار از تحریم ها را نخواهد داد. اما روسیه و چین به نوبه خود پاسخ دادند که به تجارت با ایران ادامه خواهند داد. 

روزنامه 'لارپوبلیکا' نیز در مطلبی با عنوان 'تهاجم ترامپ علیه چین و ایران در جلسه شورای امنیت سازمان ملل' نوشت: ترامپ با در دست داشتن ریاست جلسه شورای امنیت سازمان ملل اظهارات بسیار تندی را علیه چین و ایران بر زبان راند. رئیس جمهوری آمریکا چین را به تلاش برای مداخله در انتخابات میان دوره ای کشورش متهم کرد و حملاتش را در قالب دفاع از کارگران آمریکایی توجیه کرد. 

بعد از چین نوک حمله رئیس جمهوری آمریکا متوجه دیگر حریف مورد علاقه اش یعنی ایران شد. ترامپ بار دیگر از توافق هسته ای با ایران انتقاد کرد و گفت: ایرانی ها پیش از توافق هسته ای گرفتار بودند، به پول نقد نیاز داشتند و برجام این پول را به آنها داد. اما توافق هسته ای وحشتناک است.

ترامپ اهمیتی برای توافق بین ایران و اروپا برای ادامه مبادلات اقتصادی به رغم تحریم ها قائل نشد و گفت که 'همه چیز با اروپا به خوبی به پیش خواهد رفت و تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال خواهد شد.'