فشار بر ایران «هیچ شانسی» برای موفقیت ندارد
«توماس پیکرینگ»، دیپلمات کهنهکار و سفیر اسبق آمریکا در چندین کشور مختلف در یادداشتی روز چهارشنبه تأکید کرده سیاست جدید واشنگتن برای اعمال فشار بر ایران، «هیچ شانسی» برای موفقیت ندارد.
دیپلمات کهنهکار آمریکایی در یادداشتی تأکید کرده سیاست جدید واشنگتن برای اعمال فشار بر ایران، «هیچ شانسی» برای موفقیت نخواهد داشت.
«توماس پیکرینگ»، دیپلمات کهنهکار و سفیر اسبق آمریکا در چندین کشور مختلف در یادداشتی روز چهارشنبه تأکید کرده سیاست جدید واشنگتن برای اعمال فشار بر ایران، «هیچ شانسی» برای موفقیت ندارد.
پیکرینگ که بین سالهای ۱۹۷۴ تا سال ۲۰۰۰ سمتهای مختلفی در دولتهای متعدد آمریکا داشته و از جمله سفیر این کشور در اردن، نیجریه، السالوادور، هند و روسیه بوده این موضوع را در یادداشتی در وبگاه «نیوز آبزرور» خاطرنشان کرده است.
او مینویسد: «سیاست جدید دولت در قبال ایران، هیچ شانسی برای موفقیت در تغییر رفتار ایران یا تغییر نظام این کشور نخواهد داشت. سیاست فشار حداکثری [علیه ایران]و مطالبات دستنیافتنی بر فرضیههایی بسیار معیوب درباره ایران و استفاده عاقلانه از قدرت آمریکا استوار هستند.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه به طور یکجانبه و با نقض تعهدات کشورش، آمریکا را از توافق هستهای با ایران (برجام) خارج کرد.
دولت او اعلام کرد تحریمها علیه ایران پس از طی دو دوره زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد. ترامپ ۱۵ مردادماه فرمانی را برای بازگرداندن اولین بسته تحریمها علیه ایران امضا کرد.
دولت آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همهجانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته و در تلاش است کشورهای دیگر را به حمایت از تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران فرا بخواند.
دولت ترامپ به عنوان بخشی از این کارزار، کارگروهی مشترک همراه با رژیم صهیونیستی تشکیل داده که هدف آن تحریک به اغتشاش و ناآرام کردن ایران است. شواهد متعدد همچنین حاکی است حمایت از تجزیهطلبی و ناآرام کردن مرزهای ایران در رأس برنامههای ضدایرانی کاخ سفید قرار دارد.
پیکرینگ که به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل و معاون وزیر خارجه این کشور در چند دولت این کشور حضور داشته در یادداشت خود گفته دولتهای آمریکا بایستی از تجارب گذشته خود درس میگرفتند.
او مینویسد: «دولتهای آمریکا بایستی از تجارب گذشته درس میگرفتند که تلاش برای فشار وارد کردن به دولت یک کشور متخاصم، خفه کردن اقتصادش و منزوی کردنش از دنیا به ندرت کارگر میافتند به ویژه وقتی که هدف مطلوب، نامشخص و به شدت مورد مناقشه است.»
این مقام کهنهکار آمریکایی نوشته آمریکا بعد از اتمام جنگ جهانی دوم، اقداماتی را برای تغییر رفتار حکومتهای متخاصم با آمریکا یا مقابله نظامی با آنها آغاز کرده است. او سپس نوشته است: «این اقدامات به دلیل فراگیر و مبهم بودن اهداف آمریکا و وجود نقائصی در راهبردهای آمریکا و همچنین نقص در فهم مشکل با شکست مواجه شدند.»
پیکرینگ در ادامه به تلاشهای ناموفق آمریکا برای مقابله با کوبا و عراق اشاره کرده است. وی سپس به تلاشها در واشنگتن برای تغییر حکومت ایران پرداخته و نوشته ایرانیها به خاطر دارند که سیا در سال ۱۹۵۳ (کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) دولت منتخب مردمی ایران را عزل کرده و شاه مستبد را بر سر قدرت نشاند.
او از ترامپ خواسته که از اشتباهات گذشته درس بگیرد؛ وی نوشته است: «رئیسجمهور ترامپ، علیرغم کنار کشیدن از برنامه جامع اقدام مشترک، محکوم نیست که اشتباهات گذشته را تکرار کند.»
ارسال نظر