به گزارش پارس نیوز، 

'مارتین جی' طی یادداشتی با عنوان 'تهدید واقعی در خاورمیانه برای آمریکا، ترکیه است نه ایران' افزود: پیشنهاد اخیر 'دونالد ترامپ' برای آمادگی دیدار با ایران بسیاری و به ویژه اسرائیل (رژیم صهیونیستی) را دچار شگفتی کرد. اما آمریکایی‌ها باید توجه خود را بیش از آنکه بر ایران متمرکز کنند، نگاه خود را به ترکیه معطوف کنند و همانگونه که 'استیو بنون' مشاور پیشین ترامپ، 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری این کشور را خطرناک‌ترین مرد جهان معرفی کرده است، باید در نظر داشته باشیم که این کشور بسیار سرکش شده است. در واقع اردوغان انتظار داشت با آمدن ترامپ روابط نزدیکتری با آمریکا برقرار کند، روابطی که در زمان 'باراک اوباما' چندان مناسب نبود. اما حوادث اخیر بر سر زندانی آمریکایی بازداشت شده (پاستور اندرو برنسون) در ترکیه تمام انتظارات را نقش بر آب کرد.

نویسنده این گزارش در ادامه آورده است: نتیجه این حوادث تحریم‌های ترکیه و پاسخ بدون درنگ اردوغان را به دنبال داشت و آنکارا با تحریم آمریکا و تهدید به تحریم محصولات آمریکایی تلاش کرد تا این اقدام ترامپ را تلافی کند. شایان ذکر است اقدامات آمریکا قرار است با عدم عرضه جت‌های جنگنده F-۳۵ به آنکارا تیره‌تر شود و به احتمال فراوان بررسی پرونده‌های حقوق بشری ترکیه به این مساله دامن خواهد زد.

با این حال فراموش نکنیم روابط میان ایالات متحده و ترکیه مدت‌ها حتی پیش از سال ۲۰۰۳ زمانی که ترکیه به آمریکا اجازه نداد تا نیرو‌های ایالات متحده در خاک ترکیه مستقر شوند چندان خوب نبوده است. با آمدن اردوغان هم ترکیه همچون خاری در چشم آمریکا بود. زیرا به طور مستقیم مخالف نیرو‌های کرد تحت حمایت ایالات متحده بود که کنترل نوار شمالی سوریه را در اختیار دارند.

نکته دیگر اینجاست که اردوغان و ترامپ خیلی شبیه یکدیگرند و خودخواهی آن‌ها همواره سبب بروز بحران‌های بزرگ شده است. هر دو از رسانه‌ها بیزارند و از روند‌های دموکراتیک انزجار دارند.

اما نکته دیگر در این میان این است که با وجود موضع سرسختانه اخیر آمریکا نسبت به ترکیه، براساس تحلیل‌های موجود، ترک‌ها در آرزوی معامله‌ای بزرگ با آمریکا بر سر تحویل فتح الله گولن هستند؛ کسی که به زعم آن‌ها پشت کودتای ژوئیه ۲۰۱۶ در ترکیه قرار داشته و البته آن‌ها منتظرند این رویا همراه با ارسال جت‌های آمریکایی و توقف حمایت آمریکا از کرد‌ها تکمیل شود. 

در واقع، اردوغان ممکن است به این آرزوی خود خیلی زودتر از آنچه تصورش را دارد، برسد. چراکه کرد‌ها در حال مذاکره با اسد بر سر اعلام آتش بس هستند؛ مذاکراتی که در صورت نتیجه بخش بودن می‌تواند ضربه مهلکی برای ترامپ باشد و بدون شک ترامپ دیگر به حمایت مالی ان‌ها ادامه نخواهد داد.

باید در نظر داشته باشیم، در سوی دیگر میدان ترکیه در خاورمیانه و قطعا جهان عرب، تلاش دارد خود را به عنوان یک ابرقدرت منطقه‌ای نشان دهد. این کشور با نزیکی به ایران از یک طرف و ارتقای روابط با قطر، تلاش دارد ارتش و هژمونی خود را در منطقه و حتی در آفریقا گسترش دهد. اما انزوای ترکیه روند دستیابی به این جاه طلبی بزرگ را کند کرده است و این امر به اجبار سبب نزدیکی آنکارا به مسکو به عنوان یک ابرقدرت منطقه‌ای شده تا او را در رسیدن به هدفش یاری کند.

بی شک اردوغان بر روی حمایت ایران و روسیه در راستای کاهش تاثیر تحریم‌های ترامپ بر روی اقتصاد کشورش حساب باز کرده است. به تازگی قطر نیز به این گروه پیوسته و با سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد دلاری جلوی سقوط بی سابقه ارزش لیر ترکیه را گرفته است؛ لذا اگر شرایط به همین منوال پیش رود، در فرصتی کوتاه شاهد ظهور تهدید دیگری برای آمریکا، اسرائیل و عربستان خواهیم بود و آن به طور قطع ترکیه است؛ تهدیدی که سبب ایجادش خود ترامپ بوده است؛ بنابراین رها کردن ترکیه در دستان پوتین نشانه حماقت بی حد و حصر ترامپ خواهد بود و با اینکار روسیه با درک هراس ترامپ، روز به روز قدرتمندتر و قلدرتر می‌شود.