ترور دانشمند سوری، اقدامی بدون ابهام
دو اقدام تروریستی در شنبه گذشته اتفاق افتاد که از همان ابتدا عوامل رژیم صهیونیستی و آمریکا بنابر سابقه اقدامات ضدانسانی شان عامل این حملات تروریستی معرفی شدند.
در اولین اقدام تروریستی که در آمریکای لاتین و مشخصا در کشور ضدآمریکایی ونزوئلا روی داد، 'نیکلاس مادورو' رئیس جمهور این کشور در یک مراسم رژه نظامی هدف حمله پهپاد انفجاری قرار گرفت، اما جان سالم به در برد و در دومی نیز دکتر 'عزیز اسبر' مدیر مرکز پژوهشهای علمی سوریه و یا همان پدر موشکی سوریه در انفجاری که خودرو او را در شهر مصیاف در استان حماه هدف قرار داد، به شهادت رسید.
شامگاه شنبه 14 مرداد بود که منابع سوری اعلام کردند که دکتر 'عزیز اسبر' مدیر مرکز پژوهشهای علمی 'مصیاف' و دانشمند سوری در انفجاری که خودرو او را هدف قرار داده، به شهادت رسیده است.
با گذشت یک روز از این حادثه یعنی صبح یکشنبه، گروه موسوم به 'سَریة ابو عماره للمهام الخاصة' (گروهان عملیات ویژه ابوعماره وابسته به گروه تروریستی تحریرالشام) مسئولیت این ترور را بر عهده گرفت و این گروهک در همان زمان دولت سوریه را به عملیات بیشتر تهدید و اعلام کرد که دامنه فعالیتش فقط استان حلب نیست و اکنون شامل استانهای دیگر سوریه هم شده است.
وبگاه 'عاجل' سوریه در این باره نوشت: عملیات تروریستی مذکور، نشانههای اقدام موساد را با خود به همراه دارد و این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی تلاش کرده بود تا عزیز اسبر را ترور کند؛ در بیستودوم ماه جولای گذشته (31 تیرماه)، رژیم صهیونیستی با چند موشک مرکز پژوهشهای علمی در مصیاف را هدف گرفت و به نظر میرسد هدفش دکتر اسبر بود، اما این حمله هیچ کشتهای دربر نداشت.
وبگاه شبکه صهیونیستی 'آی24' نیز با انتشار این خبر، به نقل از معارضان سوری نوشت: دکتر اسبر از شخصیتهایی بود که با توجه به مأموریت محوله به او از جانب بشار اسد رئیس جمهور سوریه در حوزه صنعت موشکهای میانبرد و دوربُرد این کشور، زندگی مخفی داشت.
این سایت صهیونیستی در ادامه سیاست تبلیغاتی خود علیه دمشق و حزب الله لبنان، مدعی شد: 'دکتر اسبر همچنین مورد اعتماد حزبالله بوده و مأموریت او ساخت انبارهای ویژه در سوریه بوده است.
به رغم قبول مسئولیت ترور اسبر توسط گروهک ابو عمار، اما نگاه ها به سوی سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) معطوف شد، چرا که گروه تروریستی تحریر الشام ارتباط گسترده و ویژه ای با رژیم صهیونیستی به ویژه سرویس جاسوسی خارجی این رژیم دارد.
سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی سابقهای طولانی در ترور مقامات کشورهای مختلف دارد، اما همواره پس از هر ترور سیاست ابهام را در پیش میگیرد، همانگونه که در ترور دانشمندان هسته ای ایران در سال های اخیر انجام داد و مسئولیت این اقدامات را نمیپذیرفت.
نشریه 'دیلی میل' هفته پیش درخصوص اقدامات تروریستی سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در سطح جهان گزارش داد که موساد تنها در 10 سال گذشته در جریان 800 عملیات ترور، چند هزار نفر را کشته است.
رسانههای عبریزبان نیز درباره این اقدام تروریستی اعلام کرده اند که 'ترور دانشمند سوری پیامی به دمشق است مبنی بر اینکه، کارکنان مراکز پژوهشی (سوریه) نیز (همچون مقامات نظامی و سیاسی این کشور) در معرض خطر قرار دارند'.
روزنامه آمریکایی 'نیویورک تایمز' نیز در این باره به نقل از منابع امنیتی نوشت: سازمان جاسوسی اسراییل 'موساد' طراح و مجری ترور دانشمند موشکی سوریه بوده است.
این منابع امنیتی که نام و سازمان آنها افشا نشده به روزنامه 'نیویورک تایمز' گفته اند: این حداقل چهارمین بار طی سه سال اخیر است که موساد یک مهندس و دانشمند نظامی از محور مقاومت را در کشورهای خارجی ترور میکند.
بنابر این گزارش، طبق اطلاعات محرمانهای که به دست این سازمان امنیتی منطقهای رسیده، عوامل موساد برای مدت طولانی دکتر اسبر را زیر نظر داشته و نهایتا روز شنبه با پیدا کردن فرصت مناسب با استفاده از خودروی بمبگذاری شده، وی را به قتل رساندند.
صهیونیستها ادعا میکنند که اسبر ریاست یگان محرمانه ویژهای به نام 'بخش 4' را در مرکز مطالعات علمی و تحقیقاتی سوریه برعهده داشته و مسئول آغاز تولید موشکهای هدایتشونده نقطهزن در این کشور بوده است.
نیویورک تایمز همچنین به نقل از یک مقام نوشت: اسراییل به دنبال ترور اسبر بود، زیرا او نقش برجستهای در برنامه موشکی ارتش سوریه حتی پیش از آغاز بحران این کشور در سال 2011(24 اسفند 1389) داشته است.
طبق قوانین رژیم صهیونیستی، فقط نخستوزیر این رژیم اختیار صدور دستور عملیات ترور را دارد که به نام 'درمان منفی' در موساد شناخته میشود؛ بدین ترتیب باید گفت که ترور دکتر اسبر به دستور مستقیم 'بنیامین نتانیاهو' بوده است.
روزنامه فرامنطقه عرب زبان رای الیوم چاپ لندن نیز روز دوشنبه طی گزارشی با اشاره به دو ترور در سوریه و ونزوئلا نوشت: موج تازهای از ترورها به دست آمریکا و اسرائیل در راه است.
این روزنامه فرامنطقهای دو عملیات سوء قصد به جان رئیس جمهور ونزوئلا و دانشمند سوری را به یکدیگر مرتبط خواند و درباره احتمال به راه افتادن موج تازهای از ترورها به دست عوامل آمریکا و موساد هشدار داد.
به عقیده نویسنده این مطلب، شاید رابطه مستقیمی بین دو این سوء قصد نباشد، اما مطمئنا عوامل آنها به رغم بعد مسافت مستقیم یا غیرمستقیم از معلم واحدی پیروی میکنند و آن هم آمریکا و همپیمان آن رژیم اسرائیل است، به رغم اینکه مقاماتشان هر گونه دخالت در آن را تکذیب میکنند.
*** دلیل اصلی ترور دانشمند سوری
بحران سوریه که با هدف تامین امنیت رژیم صهیونیستی در 24 اسفندماه سال 1389آغاز شد، این روزها با شکست تروریست های مورد حمایت جبهه غربی - عربی - صهیونیستی در جنوب سوریه و به ویژه در استان قنیطره در مرز سوریه با سرزمین های اشغالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، اقدامی که موجب برباد رفتن رویاهای رژیم صهیونیستی شده است.
باید گفت که شکست های پی در پی تروریست ها در سوریه، رویای سران رژیم صهیونیستی را برباد داده است، رویایی که بیش از هفت سال گذشته به منظور تامین امنیت رژیم صهیونیستی در سوریه آغاز شد.
بحران سوریه که با توطئه هماهنگ جبهه غربی - عربی - صهیونیستی به سرکردگی آمریکا و با طرح و برنامه انگلیس و تامین مالی کشورهای عربستان، قطر و امارات و پشتیبانی و تدارکات ترکیه در اواخر سال 1389 آغاز شد، به علت ایستادگی مردم و دولت سوریه توانست پس از پیروز های گسترده کشورهای متجاوز و حامیان اصلی تروریست ها را شگفت زده کند، چرا که حامیان غربی - عربی - صهیونیستی تروریست ها ابتدا زمان 2 ماهه و پس از آن زمان شش ماهه برای ساقط کردن حکومت دمشق تعیین کردند و بارها این تاریخ را تمدید نمودند، اما نتیجه کار چیز دیگری شد.
زمستان سال 1395 بود که اوضاع نبرد در سوریه دگرگون شد و با آزادی شرق حلب و پس از آن دو استان الرقه و دیرالزور در سال گذشته و پس از آن آزادسازی غوطه شرقی در استان ریف دمشق و بعد از آن مناطق یرموک و حجرالاسود در جنوب شهر دمشق توسط ارتش سوریه، شرایط امنیتی در این کشور روند مطلوبی به خود گرفت.
پیروزی های اخیر ارتش سوریه و آزادسازی جنوب این کشور به ویژه استان های درعا و قنیطره در ماه های اخیر (تیر/ مرداد) موجب تغییر معادلات و نگرانی صهیونیست ها و جبهه غربی - عربی شده است؛ البته در این بین مقامات صهیونیست که در همسایگی سوریه و در سرزمین های اشغالی زندگی می کنند بیشتر از همه نگران هستند.
در واقع آزادسازی استان قنیطره، تحول راهبردی برای بازگشت ارتش سوریه به خطوط درگیری مستقیم با رژیم صهیونیستی و پیوند دادن مرزهای سوریه با لبنان از سمت شبعا است، به گونهای که پیش از این عملیات، این منطقه مرزی تحت نظارت ارتش رژیم صهیونیستی و هماهنگی میدانی روزانه این رژیم با تروریست های مستقر در این منطقه از جمله تحریر الشام (جبهه النصره سابق) از طریق دروازههای مرزی بود که به صورت دورهای باز میشد.
سرویس جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) و افسران میدانی این رژیم، از طریق این دروازهها عناصری را وارد سوریه میکردند که پیشتر برای آنان دورههای امنیتی برگزار کرده بودند و از این منطقه برای ورود غیر قانونی عناصر موسوم به 'کلاه سفیدها' و برخی از مزدوران صهیونیستی و افسران امنیتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس استفاده میکردند.
مرز استان قنیطره با سرزمین های اشغالی همچنین محل تردد تروریست های زخمی شده در جنگ سوریه به سرزمین های اشغالی بود؛ در طول بیش از هفت سال گذشته هزاران تروریست زخمی با انتقال به سرزمین های اشغالی با هماهنگی ارتش رژیم صهیونیستی و درمان در اسراییل به طور مجانی، پس از بهبودی دوباره برای ادامه نبرد با ارتش سوریه به این کشور بازمی گشتند، اقدامی که دیگر میسر نیست.
همچنین با آزادسازی جنوب سوریه در ماه اخیر به ویژه استان قنیطره، مواضع نظامی و زیرساخت های موشکی این کشور بار دیگر در برابر رژیم صهیونیستی استفاده خواهد شد و همین مساله سبب ایجاد نگرانی چشمگیر در میان صهیونیست ها شده است.
اشغال استان قنیطره توسط تروریست های - تکفیری در چند سال اخیر موجب تامین امنیت ویژه برای رژیم صهیونیستی و ایجاد کمربند امنیتی برای این رژیم شده بود که آزادسازی این استان توسط ارتش سوریه رویای صهیونیست ها را به کابوس دوباره تبدیل کرده، از این رو سرویس جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی با ناامید شدن از تروریست های مورد حمایت خود در سوریه، برای پیش برد اهدافش اقدام به ترور دانشمندان سوری کرده است و ترور عزیز اسبر دانشمند سوری نیز در همین راستا ارزیابی می شود؛ البته باید گفت با توجه به ماهیت رژیم صهیونیستی که کشتار و ترور جزو اصول آن می باشد، ترورهای مقامات و دانشمندان سوری ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر