آمریکا گفتگو با شرکایش درباره برجام را آغاز کند
وزیر دفاع انگلیس میگوید که ایالات متحده را به آغاز گفتگو با شرکایش درباره برجام به منظور یافتن راهی روبهجلو تشویق میکنیم.
وزیر دفاع انگلیس میگوید که ایالات متحده پس از خروج از برجام، باید کار با شرکایش و ایران را برای یافتن راهی روبهجلو آغاز کند.
به نوشته اسپوتنیک، گاوین ویلیامسون، وزیر دفاع انگلیس که در اندیشکده «شورای آتلانتیک» سخنرانی داشت، عنوان کرد: «برجام توافقی بود که احساس کردیم بهترین توافق ممکن قابل حصول بود، هیچ کسی از ما حتی وانمود نکرد که این یک توافق عالی است، اما در واقع، این توافق برخی از اقدامات مهم را به سرانجام رساند که فکر میکنم همگان از آنها منتفع شدهاند. بنابراین، ما واقعا ایالات متحده را به آغاز گفتگو با شرکایش و ایران به منظور اینکه بتواند راهی روبهجلو را یافت، تشویق میکنیم.»
ساعاتی پیش از سخنان وزیر دفاع انگلیس، یکی دیگر از اعضای دولت این کشور نیز در سخنانی اعلام کرد شرکتهای اروپایی میتوانند از معرض تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران مورد حفاظت قرار بگیرند. آلیستر برت، که مسئول امور خاورمیانه در دولت انگلیس است به رادیو بیبیسی گفته است که «اگر یک شرکت از این هراس داشته باشد که در پی تحریمهای آمریکا، از سوی یک نهادی علیه آن اقدامات قضایی اتخاذ شده و یا اقدامی انتظامی ضد آن انجام شود، این شرکت تا جایی که به قوانین اتحادیه اروپا مربوط است، مورد محافظت قرار میگیرد.» آلیستر برت در خصوص اینکه آیا دولت انگلیس در مقابل ایالات متحده میایستد، اینگونه پاسخ داد: «تا جایی که مخالفت با ترامپ بر سر این موضوع مطرح است، آنها میتوانند مطمئنا انتظار داشته باشند که انگلیس چنین کاری میکند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با امضای یک دستور اجرایی در روز دوشنبه فرمان شروع موج جدیدی از تحریمهای ضدایرانی را صادر کرد. به موجب این دستور اجرایی، تحریمهای ازپیش برنامهریزیشده ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، اعمال خواهند شد. ترامپ اعلام کرد که هدف از این سیاستها وارد آوردن "حداکثر فشار اقتصادی" بر ایران است.
روز دوشنبه نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای مشترک با وزرای خارجه سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه از تصمیم آمریکا برای احیای تحریمها علیه ایران ابراز تأسف کرد. در این بیانیه تأکید شده است که طرفهای باقیمانده در برجام متعهد شدهاند علاوه بر موارد دیگر، در زمینه حفظ و نگهداری کانالهای موثر مالی با ایران و تداوم صادرات نفت و گاز ایران همکاری کنند.
موگرینی همچنین روز سهشنبه در کنفرانسی خبری مشترکی با وزیر خارجه نیوزیلند تصریح کرد که تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا «جنبهای بنیادین از حق ایران برای داشتن مزیت اقتصادی در قبال آن چیزی است که تاکنون انجام دادهاند، که مطابق با تمامی تعهدات هستهای آنها است.» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین با اشاره به اینکه تجارت بخشی اساسی از توافق هستهای است، گفت: «ما تمامی شرکتهای کوچک و متوسط را به افزایش تجارت با ایران و در ایران به عنوان بخشی از چیزی که برای ما اولویتی امنیتی است، تشویق میکنیم.»
ناتالی توچی، مشاور ویژه موگرینی نیز در گفتگویی که روز سهشنبه انجام داده است، گفت شرکتهای اروپایی در صورتی که از تحریمهای ثانویه آمریکا ضد ایران تبعیت کرده و از انجام تجارت با تهران خودداری کنند، از سوی اتحادیه اروپا مورد تحریم قرار میگیرند.
از سوی دیگر ژاپنیها هم میگویند که تأمین انرژی این کشور نباید تحت تأثیر تحریمهای اعمالی ایالات متحده علیه ایران قرار بگیرد. هیروشیگی سِکو، وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن در کنفرانسی خبری روز سهشنبه خود گفت که طی دور دوم مذاکراتی که اوایل ماه جاری میلادی در واشنگتن داشتهاند، «طرف ژاپنی بر این اصل عمومی تأکید کرد که [تحریمهای ایالات متحده] نباید بر تأمین انرژی تأثیر داشته باشد یا اثری منفی بر فعالیتهای تجاری ژاپن داشته باشد.»
طبق اعلام اتحادیه اروپا، قوانین مسدود سازِ بهروزرسانی شده این نهاد برای حفاظت از شرکتهای اروپایی از روز سهشنبه اجرایی میشوند، قوانینی که به گفته مقامات این اتحادیه هدف آنها تلاش برای کاهش تأثیرات فراسرزمینی و غیرقانونی تحریمهای آمریکا است.
ارسال نظر