به گزارش پارس نیوز، 

کارشناسان مسائل دفاعی آمریکا می گویند، تصمیم هفته پیش «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره لغو رزمایش های مشترک با کره جنوبی، مقام های پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) را نگران کرده است.

ارگان کنگره آمریکا، کارشناسان دفاعی ضمن بیان این مطلب گفتند که مقام های پنتاگون انتظار شنیدنِ خبر لغو رزمایش ها با سئول را نداشتند. آنها همچنین فاقد نقش مهمی در تصمیم گیری های نشست هفته گذشته ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبرکره شمالی بودند. 

به گفته کارشناسان، بیانیه غافل گیر کننده ای که بعد از نشست ترامپ- کیم منتشر شد به نوعی امتیاز به پیونگ یانگ قلمداد می شد که مدعی است تمرین های نظامی صرفا بهانه ای برای حمله به کره شمالی است. 

«بَری پاول» کارشناس امنیت ملی در اندیشکده شورای آتلانتیک آمریکا بر جای خالی مقام های دفاعی در سفر ترامپ به سنگاپور برای مذاکره با رهبر کره شمالی تاکید کرد و از آن به عنوان نشانه ای برای اثبات غافلگیر شدن پنتاگون از تصمیم ترامپ یاد کرد. 

پاول گفت:اگر از قبل درباره چنین تصمیمی برنامه ریزی شده بود مقام های دفاعی هم در این سفر حضور داشتند و از رئیس جمهوری حمایت می کردند.

به نوشته هیل، «راندل شِریور» Randall Schriver دستیار وزیر دفاع در امور امنیت آسیا اقیانوسیه و رابط وزارت دفاع با وزارت خارجه آمریکا تنها فرد حاضر در این نشست به نمایندگی از وزارت دفاع بوده است. 

پاول افزود: در سند امضا شده بین ترامپ و کیم جونگ اون فقط به تعهد کره شمالی درباره پاکسازی سلاح هسته ای به ازای برخی ضمانت های امنیتی خاص از سوی آمریکا اشاره شده و هر گونه اشاره ای به رزمایش های نظامی در این سند حذف شده است.

پنتاگون در واکنش به این نظر کارشناسان اعلام کرده که درباره این تصمیم ترامپ از قبل با «جیمز متیس» وزیر دفاع مشورت شده بود.

با این حال، یک منبع آگاه در این زمینه گفت: ممکن است فقط سه یا چهار نفر از مقامات پنتاگون از این تصمیم مطلع شده باشند. 

هیل افزود: به رغم ادعای وزارت دفاع، ابهاماتی درباره حمایت متیس از تصمیم ترامپ وجود دارد. دو هفته قبل متیس در نشست امنیتی سنگاپور نسبت به حمایت از متحدان آسیایی کشور ابراز تعهد کرد.

این گزارش افزود:تصمیم ترامپ درباره لغو رزمایش های بزرگ با کره جنوبی بعلاوه اختلافاتی را بین قانونگذاران آمریکایی برانگیخته است و آنها تردید دارند که آیا این تصمیم با رای و نظر پنتاگون انجام شده است یا نه.

هیل نوشت: تصمیم ترامپ به غیر از کره جنوبی، بر روابط واشنگتن با دیگر متحدانش تاثیر گذاشته است. این تصمیم همچنین نگرانی هایی را در باره توقف رزمایش های نظامی آمریکا در اروپا، همزمان با پدیدار شدن سیاست (به اصطلاح) تهاجمی روسیه برانگیخته است.

پاول در این زمینه گفت: کشورهای متحد آمریکا بسیار نگران هستند و این نگرانی فقط به کره جنوبی محدود نمی شود. نشست سران پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در پیش است و یکی از مقام های ارشد دفاعی ابراز نگرانی کرده که ترامپ ممکن است تصمیم مشابهی را در اروپا اتخاذ کند.

به گزارش ایرنا، یک منبع آگاه در دولت کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد آمریکا و کره جنوبی در راستای مذاکرات صلح شبه جزیره، احتمالا این هفته در مورد توقف رزمایش های بزرگ خود تصمیم گیری می کنند.

خبرگزاری یونهاپ به نقل از منبع مذکور گزارش داد: آمریکا و کره شمالی دربیانیه ای که به این منظور منتشر می کنند تاکید خواهند کرد که در صورت تخطی کره شمالی از فرایند خلع سلاح هسته ای، رزمایش های خود را از سر می گیرند.

ترامپ روز سه شنبه 22 خرداد پس از دیدار با کیم جونگ اون در سنگاپور، وعده داد تمرین‌های مشترک را با کره‌جنوبی متوقف کند.