افشای واقعیت ژست اصلاحات در عربستان با دستگیری فعالان حقوق زنان
سیانان در مطلبی نوشت ولیعهد سعودی با صدور فرمان دستگیری افرادی که ظاهرا دیدگاه مشترکی با وی دارند، بر دروغین بودن اصلاحات در عربستان صحه میگذارد.
دستگیری و سرکوب اخیر فعالان حقوق زنان در عربستان ادعای جنجال برانگیز محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، برای ایجاد اصلاحات را زیر سوال برده است. بر اساس اعلام گروه های حقوق بشری دست کم 11 فعال حقوق زنان در هفته های اخیر در عربستان دستگیر و بازداشت شدند. بیم آن می رود که این افراد با برچسب اتهامات تروریستی به 20 سال حبس از سوی عربستان محکوم شوند.
خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد بازداشت شدگان پیش از دستگیری تحت نظارت دستگاه امنیتی وابسته به محمد بن سلمان، که در سال 2017 تاسیس شد، قرار داشتند. در حالی که خبر دستگیری این فعالان حقوق زنان در رسانه های عربستانی مورد تمجید قرار گرفت، اکثر کارشناسان و گروه های حقوق بشری که بسیاری از آنها نیز با دولت سعودی روابط دوستانه دارند، اعلام کردند این بازداشت ها به هیچ وجه قابل دفاع نیست. رسانه های سعودی افراد بازداشت شده را "خائن" نامیدند و آنها را "ناقض اتحاد ملی" دانستند.
یکی از فعالان حقوق بشر در عربستان که پیشتر از برنامه های بلندپروازانه محمد بن سلمان برای ایجاد اصلاحات حمایت می کرد، گفت در هفته های اخیر واقعیت برنامه های ولیعهد سعودی بر او آشکار شده است و دیگر قصد بازگشت به این کشور را برای پیشبرد برنامه های دفاع از حقوق بشر ندارد. بسیاری دیگر از طرفداران برنامه های اصلاحاتی محمد بن سلمان نیز به شدت مخالفت خود را با سرکوب فعالان حقوق بشر اعلام کردند.
در ادامه این مطلب آمده است: این دستگیری ها پس از سفرهای اروپایی و آمریکایی محمد بن سلمان و نمایش ژست اصلاح طلبی و مدرن گرایی وی و همچنین در آستانه لغو ممنوعیت رانندگی برای زنان در 24 ژوئن صورت گرفت. بسیاری از افراد دستگیر شده همان افرادی هستند که بارها اعتراض خود را نسبت به قانونی که زنان را از رانندگی کردن منع می کند، اعلام کرده بودند. همین امر این پرسش را در ذهن کارشناسان مطرح می کند که چرا ولیعهد جوان سعودی که دم از آزادی و اصلاحات می زد، افرادی را دستگیر می کند که ظاهرا دیدگاه مشترکی با وی دارند.
برخی کارشناسان نیز معتقدند محمد بن سلمان با دستگیری فعالان حقوق بشر می خواهد این باور را القاء کند که در حکومت آل سعود با اعتراض و پویش های اجتماعی نمی توان به تغییر رسید و اصلاحاتی که در دست انجام است تنها خواسته خود دولت سعودی بوده است.
در حال حاضر، گروه های حقوق بشری بیش از هر چیز نگران وضع فعالان دستگیر شده هستند. این گروهها منتقد جدی اتهامات وارده به افراد بازداشت شده، یعنی نقض اتحاد ملی، هستند. این اتهامات، افراد بازداشت شده را با حکم احتمالی 3 تا 20 سال حبس مواجه خواهد کرد.
الجزیره نیز با انتشار گزارشی در این خصوص اعلام کرد دستگیری و بازداشت اخیر فعالان حقوق بشر نشان داد علی رغم ژست اصلاح طلبی شاهزاده سعودی، عربستان همچنان روال سابق خود را در پیش گرفته است و در واقع، اصلاحات توهمی بیش نیست. در واقع عربستان سعودی به شرکت های مستقر در آمریکا میلیون ها دلار پول می پردازد تا وجهه این کشور را در رسانه ها ترمیم کنند؛ اما دستگیری فعالان حقوق بشر در عربستان پشت پرده ژست اصلاحات در این کشور را نمایان می کند.
ارسال نظر