به گزارش پارس نیوز، 

 محمد جواد ظریف عصر دوشنبه در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا حضور یافت و پس از ارائه سخنرانی به سوالات مطرح شده پاسخ داد.
وی حضور ایران در سوریه را به همان دلیلی اعلام کرد که به کمک عراقی ها و کردها کرده است و افزود: ایران سابقه ی پیوسته ای از جنگ با افراط گرایی داشته و این چیزی است که شما اینجا نمی شنوید.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد:شما نمی شنوید که ما زمانی که آقای بارزانی و مردم کرد توسط تندروها تهدید می شدند به کمک آنها رفتیم. ما کمک کردیم نه برای اینکه شیعه بودند یا نبودند، شما باید از ما تشکر کنید که ما کمک کردیم دولت های دمشق، بغداد و اربیل سقوط نکنند، چون اگر ما نبودیم شما به جای یک گروه تروریستی دو کشور تروریستی داشتید.
ظریف با بیان این که ما در جنگ عراق مورد حمله شیمیایی فردی قرار گرفتیم که از طرف امریکا و آلمان حمایت شد، یادآور شد: اما حتی یک گزارش نیست که بگوید ایران حتی تلاشی برای مقابله شیمیایی کرد. ما در سوریه هستیم چون می خواهیم از فتح یک دولت به دست تندروها جلوگیری کنیم. ما به شدت با استفاده از سلاح شیمیایی مخالفیم.
وی اظهار کرد: در سوریه ما برای رسیدن به اتحاد ملی تلاش ها کرده ایم. پنج سال پیش و زمانی که صدها هزار کشته کمتر از امروز داشتیم پیشنهاد دادیم که دولت وفاق ملی شکل بگیرد و هیچ گروهی قدرت مطلق نداشته باشد.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران با یادآوری اینکه با «کری »درباره این تلاش ها آن زمان صحبت کردم و تلاش کردم که این یک جمله در بیانیه ها وارد شود که هیچ راه حل نظامی برای سوریه وجود ندارد، گفت: آن زمان متحدان امریکا گفتند که به امید خدا ما اسد را تا پایان ماه رمضان بر می اندازیم و من آنجا با وزیر امور خارجه وقت کشورتان شوخی کردم که منظور آنها از خدا امریکاست.
ظریف افزود: از آقای کری بپرسید. ما چقدر تلاش کردیم که به آتش بس برسیم. متحدان شما گفتند که ما خواهیم جنگید و در سه هفته همه چیز را تمام می کنیم. بعد شما ما را متهم می کنید که جنگ ادامه دارد.
وی تصریح کرد:اینها برداشته اند تکه ای از یک خمپاره آورده اند که ادعا می کنند برچسب کیفیت ایران را دارد. برچسب کیفیت را روی پفک می زنند نه روی خمپاره!‌ این چه ادعای بی اساسی است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطر نشان کرد: با احترام به خانم شیرین عبادی، فکر نمی کنم کسی به ایشان رای داده است که نماینده مردم ایران باشد. هفتاد و سه درصد مردم ایران به صندوق های رای رفتند و به این رییس جمهور رای دادند. به نظر من این انتخابات عقاید مردم ایران را نشان می دهد. برای آنهایی که رای ندادند هم هیچ اتفاقی نیفتد. در زمان احمدی نژاد هم همین بود. بعد از او آنها روش احمدی نژاد را دوست نداشتند و به شبیه او رای ندادند و به آقای روحانی رای دادند. حالا این شاید برای خانم عبادی یا هر کس دیگر یا حتی من مطلوب مطلق نباشد. اما نکته این است که مردم می توانند به صندوق رای بروند و در آنجا خشم با ناامیدی خود از یک گروه را نشان دهند. در امریکا هم هر بار مردم از انتخاب های قبلی خود پشیمان می شوند و به یکی دیگر رای می دهند.
وی خطاب به حاضران گفت: شما تنها دموکراسی دنیا نیستید. زمانی که مردم اینجا تظاهرات می کنند شما به آن می گویید آزادی،‌زمانیکه ما تظاهرات داریم به آن می گویید تغییر حکومت. در نیویورک پیش از این جنبش 99 درصد اتفاق افتاد و خشونت اتفاق افتاد، در فرانسه همینطور اما هیچ کس توییت نکردکه این پایان رژیم فرانسه است. آقای ترامپ به عربستان رفت و خوشحال بود که کسی در عربستان علیه او تظاهرات نکرد. خب آنها نمی توانند!‌ اجازه ندارند. آیا این بد است که می توانیم تظاهرات کنیم؟ چرا شما تا مردم به خیابانهای ما می روند می گویید تغییر حکومت.
ظریف افزود: شما چه تغییری در مورد اعتراضات مردم داشتید؟ انتهای تظاهرات ها این شد که به آقای ترامپ رسیدید. فرآیندهای سیاسی جنس خود را دارند و ما می فهمیم که مردم ایران انتظار بیشتری از ما داشتند. شاخص های اقتصادی ما رو به رشدند. اما هر سال 1.2 میلیون وارد سن کار می شوند و ما فقط توانایی ایجاد نهصد هزار شغل در سال را داشته ایم. به مردم فشار می آید.
و اینجا جایی ست که شکست جامعه ی بین المللی را نشان می دهد. یازده گزارش منتشر شد که ایران متعهد به برجام بود اما از زمانی که آقای ترامپ رییس جمهور شده است حتی یک مجوز اقتصادی صادر نشده است و این خود تخلف امریکا از برجام است.