آمریکا سعی در به هم زدن روابط ایران با آمریکای لاتین است
سفیر اسبق ایران در مکزیک به حساسیت آمریکا نسبت به روابط ایران و آمریکای لاتین اشاره و تصریح کرد: آمریکایی ها همواره سعی می کنند که این روابط را بر هم بزنند.
محمد حسن قدیری ابیانه، اظهار داشت: در 3 سال گذشته میزان سفرهای مقامات ایران به آمریکای لاتین بسیار محدود بود. هر چند معاون اول رییس جمهور یک سفر به آمریکای لاتین داشت اما در سطح رییس جمهور و وزیر امور خارجه سفری انجام نشده بود.
وی با اشاره به اینکه هر چند حوزه مربوطه در وزارت خارجه روابط با آمریکای لاتین را دنبال می کردند، گفت: معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه عضو تیم هسته ای بوده و لذا زمان زیادی از وقتش در این زمینه اختصاص داشت.
سفیر اسبق ایران در مکزیک تاکید کرد: سفر آقای ظریف به آمریکای لاتین در سال چهارم دولت انجام شد. هر چند دیرهنگام بود اما سفری مغتنم برای گسترش روابط بود و اقدامات مثبت هیات همراه بردن تعداد زیادی از اعضای بخش خصوصی به این کشور ها بود.
این دیپلمات اسبق با اشاره به اینکه ایالات متحده آمریکا، آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود محسوب می کند، تاکید کرد: البته نه ما و نه مردم آمریکای لاتین چنین تعبیری را قبول نداریم و برای گسترش روابط با آمریکای لاتین نیاز به کسب اجازه از آمریکا نداریم.
حساسیت آمریکایی ها به روابط ایران و آمریکای لاتین
قدیری ابیانه به حساسیت آمریکا نسبت به روابط ایران و آمریکای لاتین اشاره و تصریح کرد: آمریکایی ها همواره سعی می کنند که این روابط را بر هم بزنند.
وی افزود: استراتژی آمریکایی در قبال کشورهای ثروتمند از نظر طبیعی، مثل منابع غنی نفت و گاز، در آمریکای لاتین و همه کشورهای جهان سوم این بوده که این کشورها باید نیازمند به فروش نفت خام باشند و باید برای همین تولید ثروت نکرده و پیشرفت نکنند و این کشورها به بازار مصرف کالاهای آمریکایی تبدیل شوند و لذا به هر نحو ممکن آمریکا تلاش کرده است جلوی پیشرفت کشورهای آمریکای لاتین را بگیرد اما علی رغم این تلاش ها پیشرفت هایی صورت گرفته است.
قدیری ابیانه گفت: ایران با توان بالای صادرات خدمات فنی و مهندسی می تواند به تولید ثروت در این کشورها کمک کند و خود نیز از آن منتفع شود.
بخش خصوصی ما پیش قراول گسترش روابط با آمریکای لاتین باشد
سفیر اسبق ایران در مکزیک با بیان اینکه هر چه کشورهای آمریکای لاتین بتوانند خود تولید ثروت کنند درجه استقلالشان از آمریکا بیش تر می شود، تصریح کرد: آن دسته از کشورهای آمریکای لاتین که احزاب چپ یا مستقل از آمریکا به حکومت رسیده اند مثل کشور ونزوئلا به شدت از گسترش روابط با ایران استقبال می کنند. باید این روبه روز به روز گسترش بیشتری یابد و بخش خصوصی ما باید پیش قراول گسترش روابط با کشورهای آمریکای لاتین باشد.
وی افزود: اصولا در شرایطی که سیاست نظام خصوصی سازی است و قرار است عمده اقتصاد کشور به دست بخش خصوص سپرده شود، طبیعتا بخش خصوصی در روابط اقتصادی جهانی نقش اصلی را خواهد داشت و وزارت خارجه تسهیل کننده و زمینه ساز این روابط خواهد بود.
ارسال نظر